Et massivt Microsoft-brudd påvirker Bing, Copilot, ChatGPT og DuckDuckGo

0
17
Copilot+PC Sabrina Ortiz/ZDNET

Et tilsynelatende Microsoft-brudd har påvirket en rekke tjenester, inkludert Bing, selskapets assistent for kunstig intelligens Copilot, ChatGPT og mer.

Flere Bing-brukere rapporterte tidligere torsdag at selskapets Bing-søkemotor var nede. Disse brukerne rapporterte også at de hadde problemer med å bruke Microsofts Copilot og ChatGPTs internettsøk. Microsoft har investert milliarder av dollar i OpenAI, og ChatGPT-produsenten bruker også Microsofts infrastruktur. Den private søkemotoren DuckDuckGo, som ikke eies av Microsoft, men bruker Bing API, er også berørt.

I et torsdag innlegg på X, kommenterte Microsoft bare Copilot-bruddet og sa at det “arbeider for å isolere årsaken til problemet.” På sin side sa OpenAI på sin statusside at “ChatGPT”s evne til å søke på internett blir påvirket." Ingen av selskapene sa når tjenestene ville bli gjenopprettet.

Også: Hva er Copilot (tidligere Bing Chat)? Her er alt du trenger å vite

Når dette ble skrevet, fikk jeg tilgang til Bing uten problemer, og både ChatGPT og Copilot ser ut til å fungere bra. Men mens DuckDuckGos hjemmeside var i stand til å laste, da jeg prøvde å søke på plattformen, ga den ingen resultater.

Avbrudd er en vanlig forekomst på tvers av en rekke internettplattformer, men når teknologi fra en stor leverandør som Microsoft blir påvirket, kan det ha dype og utbredte effekter. Selv om det ser ut til at dette strømbruddet ikke påvirker enhver bruk av disse plattformene, er det nok brukere som klager på at det ser ut til å være utbredt.

Utbruddene er noe merkelige. Ifølge BleepingComputer, som rapporterte om strømbruddet tidligere, da Bing var nede tidligere i morges, var det bare hjemmesiden som var nede. Hvis brukere gikk direkte til søkesiden, fungerte tjenesten fint. Mens ChatGPT fungerte bra for de fleste søk, var det bare internettsøkemulighetene som ble påvirket.

For nå ser det ut til at Microsoft jobber med å løse problemet, og i det minste noen av feilene er gjenopprettet. Dessverre er det uklart hvor lang tid det vil ta før alle tjenester, inkludert DuckDuckGo og ChatGPTs internettsøk, kommer tilbake online. Det er også uklart om Microsoft vil avsløre hvorfor tjenestene gikk ned og om det har satt noen redundanser på plass for å sikre at de ikke blir ofre for det samme problemet i fremtiden.