Slik overfører du data fra Android til en iPhone: 2 raske og enkle måter

0
14
Hånd holder en telefon som sier Flytt til iOS , med en annen telefon i bakgrunnen Juni Wan/ZDNET

Enten du nettopp har byttet fra Android til iPhone, eller du planlegger det, er det store spørsmålet hvordan du overfører data fra en enhet til en annen. Å gå fra en Android-telefon til en annen er én ting. Å gå fra Android til iPhone er et helt annet beist.

Også: Apple-produktene du ikke bør kjøpe denne måneden

Heldigvis betyr det å være annerledes ikke nødvendigvis at det er vanskeligere. Faktisk har jeg gjort det nesten hvert år, når en ny iPhone-modell kommer og jeg trenger å overføre de dyrebare bildene, videoene og filene mine på tvers av plattformer.

Avhengig av hvor mye data som er blir flyttet, kan prosessen variere fra minutter til over en time. Men uansett tidspunkt vil "hvordan" forblir den samme, og nedenfor har jeg ikke listet opp én, men to metoder for å få alle dataene dine fra punkt A til B, trygt og sikkert.

Slik overfører du data fra Android til iPhone

Før du begynner å overføre data, er det alltid god praksis å gjøre følgende:

    Ha minst 75 % ladning: Jo høyere, jo bedre. Avhengig av hvor mye data du overfører, er det naturlig at telefonen din blir varm og derfor tømmer batteriet mye raskere.Ha en stabil Wi-Fi-tilkobling: Vi' vil flytte dataene trådløst, noe som betyr at et sterkt og statisk signal er nødvendig for den mest optimale overføringen. Dobbeltsjekk mengden data du flytter: iPhonen din har kanskje ikke nok lagringskapasitet til å motta hver fil. Hvis ikke, er det nå et godt tidspunkt å organisere de gamle filene dine på Android-telefonen din, finne ut hva du skal beholde, hva du skal lagre på en ekstern stasjon og hva du skal rense før du flytter. Bilder er sannsynligvis det største lagringssvinet ditt, og en app som MacPaws Gemini Photos gjør en utmerket jobb med å finne dupliserte bilder, uskarpe og ufokuserte bilder og skjermbilder.

Metode 1: Overfør data via Flytt til iOS

Min gå-til-metode for filoverføring er Apples egen Flytt til iOS-tjeneste. Den vil være forhåndslastet på iPhone, så alt du trenger å gjøre er å laste ned Move to IOS-appen på Android-enheten din via Google Play Store.

Også: Her er hvordan du tilbakestiller iPhone til fabrikkstandard

For at tjenesten skal fungere, må du være i iOS Setup Assistant, som er oppstartssiden når du først slår på den nye iPhone-en din – den som går mellom “Hei” på forskjellige språk. Hvis du allerede har konfigurert iPhone og har tilgang til startskjermen, må du tilbakestille den til fabrikkstandard for å bruke Flytt til iOS.  

1. Start med iPhone

Fra iOS Setup Assistant, gå gjennom de første oppsettsbildene, inkludert Wi-Fi-tilkobling, opprettelse av et passord og godta Apples vilkår og betingelser for diagnostikk. Du vil etter hvert se en Apper & Data skjerm.

2. Trykk på Flytt data fra Android

Trykk deretter på Fortsett.

3. På Android-enheten din åpner du Flytt til iOS-appen

Godta Apples personvernregler, gi appen tilgang til filene og plasseringen din, og trykk Fortsett  når du kommer til Finn koden din-skjermen. 

4. iPhone-skjermen din skal vise en engangskode

Skriv inn denne koden på Android-telefonen din. Dette vil starte sammenkoblingsprosessen, hvoretter du vil kunne velge hvilke filer du vil overføre over. 

Listen inkluderer meldinger, kontakter, kalenderinformasjon, Google-konto( s), bilder og videoer og brukerinnstillinger.

Android til iOS engangskode

Med Move to iOS-appen vil iPhone generere en engangskode for sammenkobling.

June Wan/ZDNET

5. La Android og iPhone være urørt

La telefonene være i fred mens overføringen behandles. Avhengig av hvor mye data du flytter fra telefon til telefon, kan overføringen ta 30 minutter eller mer.

Metode 2: Overfør data via Google-konto 

Til slutt kan du bruke Gmail til å overføre data via skyen. Denne metoden er ideell hvis det er noen ekstra filer du glemte å flytte over under den første metoden, eller hvis du allerede hadde konfigurert iPhone og ikke kunne bruke Flytt til iOS. 

1 . Åpne Innstillinger-appen på Android

Se etter Google -fanen, trykk Sikkerhetskopi og veksle mellom hvilke kategorier du ønsker å bli synkronisert på tvers av enheter. Du kan dobbeltsjekke hva som kopieres ved å utvide Google-kontoen data i Sikkerhetskopien detaljer liste. Vent til sikkerhetskopieringssynkroniseringen er fullført.

2. Synkroniser Google-konto med iPhone

Åpne iPhone-innstillingene > Mail > Kontoer strong> > Legg til konto > og skriv inn Gmail-legitimasjonen din. 

Også: Hvordan enkelt overføre kontakter fra Android til iPhone

Dataene fra Google-kontoen din skal synkroniseres med iPhone og automatisk begynne å importere.

3. Bonus Google-alternativ

Du kan også laste opp filer til en Google Disk-mappe og laste dem ned til iPhone. Bare vær oppmerksom på at en standard, gratis Google-konto kommer med 15 GB lagringsplass. Du må betale for utvidet skylagring.

Vanlige spørsmål

Kan jeg bruke 'Flytt til iOS' app selv om jeg allerede har konfigurert iPhone?

Nei, dessverre kan du ikke bruke filoverføringstjenesten hvis du allerede har fullført iOS Setup Assistant. Mitt beste råd er å sikkerhetskopiere alt på din nye iPhone som du ønsker å beholde, tilbakestille iPhone til fabrikkstandard, bruke Flytt til iOS-tjenesten og deretter hente det som ble sikkerhetskopiert. Igjen, bare sørg for at du har nok lagringsplass til å holde alt.

Hva er den raskeste måten å overføre data fra Android til en iPhone?

Apples Move to iOS-tjeneste er den mest sømløse og effektive overføringstjenesten jeg har brukt, spesielt når jeg fortsatt går gjennom den innledende fasen av oppsettet. Ellers kan du også bruke skrivebordsprogrammer som AnyTrans, koble begge telefonene til en datamaskin og flytte filer lokalt. Jeg er imidlertid vanligvis imot å bruke ikke-proprietær programvare når jeg flytter personlig informasjon, så jeg vil holde meg til de to metodene ovenfor for sikkerhets skyld.

Kan jeg overføre data fra Android til en iPhone etter oppsett?< /h2>

Klart det. Den beste metoden er å sikkerhetskopiere all informasjon du ønsker å overføre til Gmail eller Google Disk og deretter laste den ned fra iPhone. Det krever mer manuelt arbeid, men det er flott hvis du bare vil flytte enkelte filer og ikke alle. 

Kan jeg overføre data ved hjelp av en flash-stasjon?

Ja. Det er litt kronglete, og fungerer best hvis du kanskje har store filer å flytte. En flash-stasjon som SanDisk iXpand Luxe for iPhone og USB Type-C-enheter er ideell fordi den vil kobles til iPhone 14 og tidligere som har Lightning-porter, og iPhone 15 og Android-enheter som har USB-C-porter.