Hvorfor jeg elsker Arc Browsers delte mapper – og her er hvordan de fungerer

0
20

Arkprioritetspanelet nettleser.

Du kan se nettstedene jeg har lagt til som favoritter over arbeidsområdenavnet (WORK).

Jack Wallen/ZDNET

Arc Browser har satt moroa tilbake i nettlesingen. Den er unik og godt designet, og jo lenger du bruker nettleseren, jo flere funksjoner finner du for å hjelpe deg med å nyte nettet enda mer. En funksjon jeg har oppdaget som gjør samarbeid (eller bare deling av informasjon) enklere, er Delte mapper. 

Mapper? På en nettleser?

Også: 5 måter Arc-nettleseren gjør det morsomt å surfe på nettet igjen

Alvor. Og de er veldig nyttige for å holde fanene dine enda mer organisert. Du kan opprette mapper for alle emner eller kategorier og dra og slippe åpne faner inn i dem slik at de ikke roter til grensesnittet.

Men disse mappene tjener et annet formål – deling. Du kan opprette en mappe, fylle den med faner og deretter dele den med andre – uavhengig av hvilken nettleser de bruker. 

En ting å merke seg: Folkene du har delt mapper med vil ikke motta oppdateringer om mappene, og du kan ikke slette permalinken for en mappe. Derfor er den eneste måten å tilbakekalle tilgang til en mappe på å slette mappen. Med det i tankene liker jeg å tenke på delte mapper som midlertidige depoter for lenker som jeg til slutt vil slette når jeg er ferdig med dem.

I alle fall er delte mapper en funksjon jeg har utviklet glad i, og jeg vil vise deg hvordan det fungerer.

Opprette en mappe

Dette trenger du: Det eneste du trenger er Arc Browser installert på MacOS. Når dette skrives, fungerer ikke delingsfunksjonen på Arc Browser for Windows. (Forhåpentligvis kommer funksjonen til Windows-versjonen snart.) Det er det. La oss dele.

1. Opprett din første mappe

Åpne Arc Browser og naviger til plassen du vil inneholde den nye mappen. Når du er der, høyreklikker du (eller trykker med to fingre) mellomrommet og velger Ny mappe. Når du blir bedt om det, gi den nye mappen et navn og trykk Enter på tastaturet.

The Arc Browser høyreklikk kontekstmeny.

Det er flere ting du kan gjøre fra dette høyreklikkmeny.

Skjermbilde av Jack Wallen/ZDNET

2. Fyll mappen med faner

Nå som du har opprettet mappen din, kan du dra og slippe så mange faner du trenger. Husk at dette er den eneste måten å legge til faner i mappen, siden det ikke er noen høyreklikk-kontekstmenyoppføring for Flytt fane til mappe. 

Del mappen

Når mappen din er opprettet, er det nå på tide å dele den. Slik gjør du.

1. Få tilgang til alternativet Del mappe

Høyreklikk (eller trykk med to fingre) på den nyopprettede mappen. Velg Del mappe fra hurtigmenyen.

The Arc Browser-mappens kontekstmeny.

Du kan også legge til en nestet mappe, kopiere alle lenker og mer.

Skjermbilde av Jack Wallen/ZDNET

2. Opprett permalinken

Fra popup-vinduet som vises, klikker du på Kopier lenke til mappe. Dette vil opprette en permalink for mappen.

Den første popup-vinduet for Arc Browser Folder Share.

Hvis du klikker Vis meg aldri dette igjen, når du klikker Del fra høyreklikkmenyen, vil den automatisk kopiere koblingen til utklippstavlen din.

Skjermbilde av Jack Wallen/ZDNET

Også : Arc-nettleseren er nå tilgjengelig for Windows, og den er så mye bedre enn Chrome

3. Del lenken

Med permalinken kopiert kan du dele den slik du vil, for eksempel e-post og meldinger. Bare husk at den du deler koblingen med vil ha tilgang til hver fane i mappen, så del med skjønn.

Når mottakeren mottar koblingen, kan de klikke på den og den vil åpne en side som lar dem åpne en hvilken som helst kobling i mappen.

Et annet kult mappetriks

Bortsett fra å dele mappene dine, er det et annet kult triks som kan komme godt med. La oss si at du har samlet en rekke lenker i en mappe som alle er relatert til en bestemt kategori. Hvis du høyreklikker (eller trykker med to fingre) på mappen, kan du velge Gjør X til plass (der X er navnet på mappen). Dette vil opprette en ny plass, oppkalt etter mappen, som inkluderer alle koblingene i mappen.

Også: De beste sikre nettleserne for å beskytte personvernet ditt på nettet

Og det er alt som skal til for å lage og dele mappene dine i Arc Browser. Dette er nok en funksjon som gjør meg glad jeg har byttet til Arc på MacOS. Selvsagt ville jeg vært unnskyldt hvis jeg ikke minnet nettleserselskapet på at det skulle portere Arc Browser til Linux.