TikTok bygger en USA-basert versjon av sin algoritme. Her er hva det betyr for deg

0
24
TikTok-logo på en smarttelefon mot et amerikansk flagg Future Publishing/Contributor/Getty Images

.24. april fikk nasjonale sikkerhetshensyn president Biden til å signere et lovforslag som ville forby den populære kortformede videoplattformen TikTok hvis ByteDance, appens kinesiske morselskap, ikke klarer å selge den innen et år. Men det siste trekket fra ByteDance kan bidra langt mot å forhindre at det skjer.
Ifølge Reuters, selv om TikTok kjemper mot forbudet, skaper det fortsatt en USA-basert klone av anbefalingsalgoritmen som fungerer uavhengig av den kinesiske. Flyttingen har vært i arbeid, sier Reuters, siden før fjorårets juridiske kamp (selskapet saksøkte også den amerikanske regjeringen tidligere denne måneden på grunn av loven).

Også: TikTok-forbud forklart: Alt du trenger å vite

For de fleste brukere endrer ikke dette mye. Spesielt siden prosessen startet i fjor, vil nettstedet fortsatt fungere akkurat som det gjorde før, og algoritmen din vil fungere som den alltid har gjort.

Det dette viser er at ByteDance forbereder seg på et amerikansk forbud, og har vært det siden før Biden signerte lovforslaget. Det gir også skapere litt mer sikkerhet om å investere tid og energi i plattformen, ettersom ByteDance helt klart ønsker å holde TikTok i jobb i USA. 

Hvis du har noen bekymringer om at TikTok forsvinner , bør dette redusere denne frykten.

I løpet av de siste månedene, skrev Reuters, begynte hundrevis av ByteDance- og TikTok-ingeniører arbeidet med å skille millioner av kodelinjer. Målet var å lage en identisk algoritme som var atskilt fra alt relatert til den kinesiske versjonen av appen. Dette var et enormt arbeid, og viser hvor langt ByteDance vil gå for å holde appen sin i gang i Amerika.

Også: Endre disse 10 innstillingene for bedre Android-batterilevetid

Det har vært spekulasjoner om at dette kan være begynnelsen på en offisiell separasjon av selskapets amerikanske eiendeler. TikTok sier imidlertid at de ikke bare har planer om å selge noen eiendeler, men at en slik separasjon ville være umulig. 

"Som vi sa i rettssaken vår," TikTok la ut på X, “den “kvalifiserte avhendelsen” som kreves av loven for å tillate TikTok å fortsette å operere i USA er rett og slett ikke mulig: ikke kommersielt, ikke teknologisk, ikke lovlig. Og absolutt ikke på den 270-dagers tidslinjen som kreves av loven."

Spørsmålet gjenstår: vil amerikanske TikTok være det samme? Reuters bemerker at appen er avhengig av ByteDance-ingeniører i Kina for å oppdatere og vedlikeholde kode for å holde brukerne engasjert. Vi vil snart nok finne ut om den USA-baserte siden av selskapet kan holde den samme forpliktelsen.