AI-fremskritt innen medisin og utdanning leder ZDNETs innovasjonsindeks

0
13
miakievy/Getty Images

Velkommen til ZDNETs Innovation Index , som identifiserer den mest innovative utviklingen innen teknologi fra den siste uken og rangerer de fire beste, basert på stemmer fra vårt panel av redaktører og eksperter. Vårt oppdrag er å hjelpe deg med å identifisere trendene som vil ha størst innvirkning på fremtiden.

Nok en gang leder AI med tre av fire av denne ukens beste innovasjoner, spesielt når det gjelder å forbedre støtten til leger og endre fremtiden for utdanning. 

 ZDNET Innovation Index ZDNET

Forskere ved Tysklands Heidelberg Universitetssykehus havnet på #1 ved å koble gen AI-modeller til en ekstern database med informasjon, som overladet modellene. evne til å svare nøyaktig på spørsmål om onkologi. Ved å bruke retrieval-augmented generation (RAG) for å forsterke hva gen AI kan gjøre, kan denne utviklingen redusere den administrative belastningen på leger som søker etter stadig voksende litteratur etter behandlinger – spesielt under en global mangel på onkologer. Resultatet kan bety mer effektivt skaffet omsorg (og mer båndbredde for klinikere). 

På andreplass kommer OpenAIs utdanningsspesifikke ChatGPT. Komplett med skreddersydde priser, er grepet ment å gjøre selskapets chatbot på bedriftsnivå mer tilgjengelig for studenter og lærere ettersom universiteter i økende grad omfavner virkeligheten til gen AI. Skoler kan ta en stund å ta i bruk ny teknologi — de har ikke luksusen av å bevege seg raskt og ødelegge ting. Ved å bli en tidlig partner for institusjoner med ChatGPT Edu, er OpenAI godt posisjonert til å lede fremtiden til AIs uunngåelige innflytelse på utdanning. 

Kom på tredjeplass: kunne 3D- trykte hjem løser boligulikhet, en av menneskehetens mest presserende problemer? Det er en oppfinnsom anvendelse av en svært dyktig teknologi – når du først har kommet forbi det utrolige bildet til en gigantisk maskin som trykker hjem murstein for murstein, har den fordeler og ulemper. Kort sagt, ideen kutter kostnader, men er kanskje ikke skalerbar. Likevel er det en verdifull tilnærming til et problem som trenger en løsning. din ødelagte Amazon-pakke. Selskapets nye prosjekt P.I. vil nå oppdage produktfeil før de kommer på døren din, og dobbeltsjekke bestillingsdetaljene dine med datasyn for å unngå feilsendinger. Amazon hevder at dette initiativet vil bidra til å redusere emballasjeavfall og transportutslipp; Selv om det kan være vanskelig å måle akkurat nå, er det definitivt en forbedring av kundeservicen.