Apple vil gi Control Center sin mest nyttige tilpasningsfunksjon noensinne med iOS 18

0
16
Nøkkelbildevalg iPhone på 1 bilde Prakharna Kerry Wan/ZDNET

Med WWDC&#xA0 ;Bare en helg unna begynner noen av funksjonene Apple forventes å kunngjøre å slippe ut i offentligheten. Én av disse er en fornyelse av en av iPhones mest sentrale funksjoner, kontrollsenteret, melder Bloomberg.

Også: Hva kan du forvente av WWDC 2024: Siri, AI-oppgraderinger, iOS 18, MacOS 15, mer

Den siste store endringen med kontrollsenteret skjedde for nesten fem år siden, da Apple introduserte muligheten til å legge til, fjerne og omorganisere brytere med utgivelsen av iOS 11. Neste uke forventes selskapet å tillate brukere å tilpasse disse bryterne ytterligere, som inkluderer lommelykt, skjermopptak, kalkulator, automatisk rotering, skjermspeiling og mer, ved å omorganisere dem fra kontrollsentersiden.

Hvorfor er dette en stor sak? For øyeblikket krever omorganisering av ikoner i kontrollsenteret at brukerne åpner Innstillinger-appen, trykker på flere lysbilder i kontrollsenterseksjonen og deretter manuelt legger til, fjerner eller omorganiserer det som er på siden. Med iOS 18 bør du bare kunne trykke og holde på et ikon fra kontrollsenteret og dra det rundt, på samme måte som du omorganiserer apper på startskjermen.

Det nye kontrollsenteret vil også støtte flere sider med snarveier, sier Bloomberg. Jeg har aldri hatt et problem med å ha for mange ikoner i kontrollsenteret, men jeg kan se at dette er nyttig for de som ønsker å organisere dem basert på funksjonalitet; kanskje én side for grunnleggende oppgaver og en annen spesielt for smarte husholdningsapparater.

Også: Apple Photos-appen får en AI-drevet redigeringsfunksjon for å utslette fotobombere

< p>Apropos det ryktes det at Apple også legger til en ny musikkwidget og oppdatert grensesnitt for smarthjemkontroller. For øyeblikket er musikkspilleren permanent plassert i øverste høyre hjørne av kontrollsenteret, med svært minimal funksjonalitet (bare spill av, pause og hopp over spor). Når det gjelder tilstanden til smarthus-brytere, kan det være veldig kaotisk når du har litt for mange lys og tilbehør i hele huset; hver enkelt krever i utgangspunktet sin egen separate bryter.

Vi lærer alle de offisielle detaljene under Apples WWDC keynote, som du kan lytte til mandag kl. 13.00. ET/10.00 PT.