Apple avslører 'Passord' managerapp på WWDC 2024: Hva det er og hvordan det fungerer

0
16
iPhone - Apple App Store Maria Diaz/ZDNET

Mens alle øyne er rettet mot Apple for å kunngjøre nye AI-funksjoner på tvers av programvareporteføljen sin på WWDC neste uke, vil selskapet også avduke en ny passordbehandlingsapp, rapporterer Bloomberg.

Også: Hva du kan forvente av WWDC 2024: Siri, AI oppgraderinger, iOS 18, MacOS 15, mer

For å holde fast ved sin enkle merkevarebygging av førstepartsapper, vil Apple kalle den nye tjenesten 'Passwords,' lar brukere raskt logge på ulike nettsteder og enheter, generere komplekse passord og lagre dem i en sikker administratorapp. Appen vil også la brukere importere passord fra tredjepartstjenester, fortalte folk som er kjent med initiativet til Bloomberg.

Av dømme ut fra funksjonssettet alene, er Passord klart posisjonert til å konkurrere med populære passordadministrerende apper som 1Password , LastPass og Bitwarden. 

Andre funksjoner inkluderer muligheten til å liste opp brukerpålogginger og kategorisere dem basert på typer tjenester (dvs. banktjenester, strømmetjenester, sosiale medier, etc.), muligheten til å erstatte manuell passordinntasting med Face ID og Touch ID, og ​​autofyll når legitimasjon er forespurt.

Også: Jeg prøvde to passordløse passordbehandlere, og ble seriøst imponert over én

Vurderer at denne tjenesten ville bli betjent og eid av Apple, sannsynligvis vil ha en dypere integrasjon på tvers av iOS-, iPadOS- og MacOS-plattformene, og ikke har samme spor av sikkerhetsbrudd som konkurrenter, bør det utgjøre et overbevisende alternativ for mange brukere. Det hjelper at appen drives av iCloud Keychain, en eksisterende Apple-tjeneste som lagrer og synkroniserer passord på tvers av forskjellige enheter. Det burde gjøre brukeradopsjonen litt mer sømløs. 

Passord forventes å være gratis å laste ned, tilgjengelig på iOS 18, iPadOS 18 og MacOS 15, og vil også fungere med Vision Pro og Windows-datamaskiner, sier Bloomberg. Vi får vite alle de offisielle detaljene under Apples WWDC keynote på mandag.