Apples nye AI-funksjoner forventes kun for disse iPhone-modellene (foreløpig)

0
19
iPhone Action Button 1 June Wan/ZDNET

Etter å ha vært taus i to år om AI-utviklingen, er Apple endelig klar til å dele sine siste prosjekter med publikum på mandag på sin årlige utviklerkonferanse, WWDC. Rapporter tyder på at Apple avduker store og små funksjoner som vil påvirke enhetsopplevelsen din betydelig – bare hvis du har en av de nyeste iPhone-modellene. 

Apple forventes å avsløre mange etterlengtede oppgraderinger, som en ny og forbedret Siri, nye oppsummeringsverktøy, en mer tilpassbar startskjerm, AI-drevet bilderedigering og mer. I følge Bloomberg trenger du imidlertid en iPhone 15 Pro – eller en ny iPhone-modell som kommer ut i år – for å bruke disse funksjonene.

Også: Hva du kan forvente av WWDC 2024 : Siri, AI-oppgraderinger, iOS 18, MacOS 15, mer

Selv om det kreves Apples nyeste eller kommende maskinvare for å oppleve disse nye funksjonene kan virke som et pengetrekk, skyldes det sannsynligvis til prosesseringsmaskinvaren som er nødvendig for å utføre AI-funksjonene, spesielt for oppgaver som krever prosessering på enheten.  

Behandling på enheten av AI-oppgaver gir to hovedfordeler: Den holder informasjonen sikrere og sikrer mindre ventetid. Imidlertid har ikke alle iPhone-er, spesielt eldre modeller, prosessorkraften til å håndtere disse oppgavene, og ifølge rapporten vil de nye AI-tjenestene stole på både enhetlig og skybasert prosessering, avhengig av oppgavens kompleksitet.  

Spesielt krever disse oppgavene A17 Pro-brikkesettet, som foreløpig bare finnes i iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max. Selv iPhone 15 og iPhone 15 Plus er ikke levedyktige alternativer ettersom de kjører på A16 Bionic. 

Den gode nyheten er at hvis du er en Mac- eller iPad-bruker, trenger du ikke den nyeste modellen. Bloomberg-rapporten bemerker at for å bruke AI-funksjonene på en Mac eller iPad, trenger du minst en M1-brikke. Med Apple for øyeblikket opptil M4-brikke iPad-er og M3-brikke Mac-er, har brukere med eldre enheter litt slingringsmonn. 

Også: Hva er 'Apple Intelligence&apos ;: Hvordan det fungerer med enhetlig og skybasert AI

I tillegg, hvis du ikke eier iPhone 15 Pro og ikke planlegger å oppgradere når som helst snart, ingen bekymringer; du vil sannsynligvis oppleve noen av iOS 18s AI-funksjoner, spesielt de som kjører på skyen. Men hvis du vil ha full iOS 18-opplevelse, kan det være lurt å begynne å forberede en oppgradering. 

For de siste nyhetene fra WWDC, inkludert alle kunngjøringer, analyser og praktisk tid med den nyeste teknologien, følg med på ZDNET.