Dette sosiale nettverket forbyr alle AI-bilder – her er hvorfor og hvordan du registrerer deg

0
15

Cara Cara sosiale nettverk for artister

Legitime artister som leter etter et pusterom fra alle de AI-genererte kunstverkene som oversvømmer internett kan være lurt å sjekke ut et nytt sosialt nettverk designet kun for dem.

Cara er en plattform for sosiale medier og porteføljer der kunstnere kan vise frem og diskutere arbeidet sitt. Men i motsetning til mange andre bildegallerier på nettet, forbyr dette spesifikt AI-generert kunst. Det gjør det til en tryggere havn for kunstnere og andre som ønsker å nyte original kunst skapt av faktiske mennesker.

Også: Du bør tenke nytt om å bruke AI-genererte bilder hvis du har tillit til bygge virksomhet

På sin nettside forklarer Cara formålet og oppdraget:

Med den utbredte bruken av generativ AI, bestemte vi oss for å bygge et sted som filtrerer ut generative AI-bilder slik at folk som ønsker å finne autentisk kreativitet og kunstverk kan gjøre det enkelt. Fremtiden for kreative næringer krever nyansert forståelse og støtte for å hjelpe kunstnere og bedrifter å koble seg sammen og jobbe sammen. Vi ønsker å bygge bro over gapet og bygge en plattform som vi selv vil like å bruke som reklamer.

Med buzz rundt AI utvikler flere selskaper sine egne generative AI-produkter og -tjenester og støvsuger opp brukerdata for å lære dem opp. En stor skyldig i dette initiativet er Meta, som nå bruker offentlige innlegg og bilder på Facebook- og Instagram-nettverkene sine for å trene AI-chatboten. Det har utløst bekymringer blant artister som tradisjonelt har vist og promotert arbeidet sitt på Instagram. Andre plattformer har også vært involvert i uautorisert bruk av arbeid for AI.

"Min kunst er den jeg er," skrev fotograf og Cara-gründer Jingna Zhang i et Instagram-innlegg. “Det er umenneskeliggjørende å få det matet inn i en maskin hvor bakgrunnen min, historien og hvorfor jeg skaper mister all mening”," Zhang la til, og refererte til måten arbeidet hennes har blitt brukt (eller misbrukt) av AI-bildesiden MidJourney.

"Folk vil ikke at tingene deres skal bli tatt mot deres vilje – hva vil det kreve å se kreative som mennesker som også fortjener respekt og beskyttelse for det vi lager og kaller vårt?" Zhang skrev.

Selv om Cara ikke utelukker hosting av AI-genererte porteføljer for alltid, peker Cara på deres nåværende bruk som uetisk. Hvis det vedtas forskrifter som beskytter artister, sa selskapet at det mener at AI-generert innhold alltid bør merkes tydelig som sådan. På dette tidspunktet er det bare brukere i Europa som er beskyttet av GDPR som kan velge bort AI-opplæring av selskaper som Meta.

Også: De beste AI-bildegeneratorene å prøve akkurat nå

Kunstnere som leter etter plattformer for å dele arbeidet sitt uten frykt for tyveri av AI har strømmet til Cara, noe nettstedets vekst viser. I løpet av den siste uken har plattformen sett antall brukere hoppe fra 40 000 til 650 000, ifølge TechCrunch. På overflaten høres det flott ut. Men siden den fortsatt er i beta-modus, opplever Cara voksesmerter, og flommen av nye brukere har vært en utfordring.

Tilgjengelig gratis som både et nettsted og en mobilapp for iOS og Android, Cara fungerer som mange andre sosiale nettverk, bortsett fra at dette er designet for kunstnere. Du kan vise frem kunstverkene dine gjennom en tidslinje eller et galleri, oppdage kunst av andre mennesker, legge ut oppdateringer til feeden din, nettverk med andre kunstnere og se etter jobber i kunststudioer.

Du registrerer deg for Cara enten via nettstedet eller appen. Registreringsprosessen er rask og enkel. Når du er inne, kan du lete etter tidslinjen for kunstnere og kunstverk å følge. Du kan deretter skrive og sende inn dine egne innlegg akkompagnert av dine egne kunstverk som du ønsker å dele. FAQ-siden forklarer hvordan du kommer i gang med Cara og hvordan du bruker den fullt ut.