iOS 18 får oppdatert kontrollsenter med nyttige smarthjem- og mediespillersider

0
8
Nøkkelbildevalg iPhone på 1 bilde Prakharna Kerry Wan/ZDNET

Årets  WWDC er i gang, og en av de mest funksjonelle nye funksjonene er et fornyet kontrollsenter.

Den siste store endringen med kontrollsenteret skjedde for nesten fem år siden, da Apple introduserte muligheten til å legge til, fjerne og omorganisere brytere med utgivelsen av iOS 11. I dag endrer selskapet grensesnittet for å tillate brukere å ytterligere tilpass disse bryterne, som inkluderer lommelykt, skjermopptak, kalkulator, automatisk rotering, skjermspeiling og mer, ved å omorganisere dem fra kontrollsentersiden.

Også: Alt Apple vil kunngjøre på WWDC i dag: Apple Intelligence, Siri, iOS 18, mer

Hvorfor er dette en stor sak? Tidligere krevde omorganisering av ikoner i kontrollsenteret brukere å åpne Innstillinger-appen, trykke på flere lysbilder i Kontrollsenter-delen, og deretter manuelt legge til, fjerne eller omorganisere det som er på siden. Med iOS 18 kan du ganske enkelt trykke og holde på et ikon fra kontrollsenteret og dra det rundt, på samme måte som du omorganiserer apper på startskjermen. Du kan også endre størrelsen på widgetene.

Det nye kontrollsenteret vil også støtte flere sider med snarveier. En lang sveip ned fra startskjermen svever gjennom en vertikal stabel med widgets og kontroller. Jeg har aldri hatt et problem med å ha for mange ikoner i kontrollsenteret, men jeg kan se at dette er nyttig for de som ønsker å organisere dem basert på funksjonalitet; kanskje én side for grunnleggende oppgaver og en annen spesielt for smarte husholdningsapparater.

Også: Apple Photos-appen får en AI-drevet redigeringsfunksjon for å utslette fotobombere

< p>Apropos det, Apple legger til en ny musikkwidget og oppdatert grensesnitt for smarthjemkontroller. For øyeblikket er musikkspilleren permanent plassert i øverste høyre hjørne av kontrollsenteret, med svært minimal funksjonalitet (bare spill av, pause og hopp over spor). Når det gjelder tilstanden til smarthus-brytere, kan det være veldig kaotisk når du har litt for mange lys og tilbehør i hele huset; hver enkelt krever i utgangspunktet sin egen separate bryter.