3 nyttige funksjoner kommer til Apple AirPods denne høsten (men bare for disse modellene)

0
9
A Jason Hiner/ZDNET

På WWDC 2024 kunngjorde Apple nye programvarefunksjoner for flaggskipets øreplugger, AirPods Pro (2. generasjon), MagSafe- og USB-C-versjonene inkludert. Programvareoppdateringene er bakt inn i iOS 18 og inkluderer funksjoner som involverer Siri og forbedringer av stemmeisolering.

I tillegg til at Apple gir Siri en samtalekontekst — takket være dens generative AI-oppgraderinger — vil Siri snart bedre forstå brukere som har på seg AirPods Pro. Når iOS 18 slippes denne høsten, vil brukere kunne svare på Siri-kunngjøringer via hodenikk.

Også: Alt Apple annonserte på WWDC 2024, inkludert iOS 18, Siri, AI og mer

Denne funksjonen kalles Siri Interactions, og Apple sier at disse bevegelsene vil være nyttige i miljøer der brukere ønsker personvern i stedet for å si et svar til Siri høyt. Når jeg har på meg AirPods, hever jeg stemmen slik at Siri kan registrere kommandoen min; Jeg er nysgjerrig på å se hvor godt denne funksjonen fungerer.

Apple annonserte også forbedringer i AirPods Pro-samtalekvaliteten med en funksjon kalt Voice Isolation. Drevet av Apple Intelligence – selskapets merkevare av generativ AI – kan funksjonen selektivt og intelligent kansellere uønskede støy og bevare eller forsterke ønsket støy. 

For eksempel, under en samtale, kan AI oppdage og dempe lyder som vind eller annen bakgrunnsstøy og holde dem ute av mikrofonene. På den annen side kan AI oppdage og forsterke stemmen din slik at personen i den andre enden av samtalen kan høre deg tydelig, selv i overfylte områder.  

Siri Interactions og Voice Isolation er kun tilgjengelig på AirPods Pro 2 fordi dette er Apples eneste hodetelefoner med den avanserte H2-brikken. Men andre AirPods-brukere går ikke glipp av all moroa, siden AirPods Pro, sammen med AirPods (3. generasjon) og AirPods Max, mottar en oppdatering til Personalized Spatial Audio.

Også:  Hva er Apple Intelligence: Hvordan iPhones on-device og skybaserte AI vil fungere

Mobilspillapper er en integrert del av Apples App Store og mobilappindustrien som helhet, ettersom forbedringer av smarttelefonprosessorer gjør at dagens telefoner kan håndtere mer intensiv grafikk og video enn noen gang før. 

For å legge til et lag med fordypning til den mobile spillopplevelsen , kommer Apple med romlig lyd med dynamisk hodesporing når iOS-brukere spiller videospill. Apple sier at spillere som bruker AirPods kan glede seg over “den beste trådløse lydforsinkelsen Apple noensinne har levert for mobilspilling”," men det er uklart hvor kort forsinkelsen er.

Disse programvarefunksjonene vil være tilgjengelige når iOS 18 lanseres i høst. I motsetning til de andre Apple-enhetene dine, kan ikke AirPods oppdateres manuelt. AirPods-oppdateringer rulles imidlertid inn i iOS-oppdateringer, så når du oppdaterer iPhone, bør AirPods også oppdateres.