Apple-kodere, fryd deg! Programmeringsverktøyene dine har nettopp fått et stort, gratis AI-løft

0
7
82ig

Craig Federighi, Apple Senior Vice President of Software Engineering

Bilde: Apple

Apple kunngjorde i dag AI-tillegg til Xcode-utviklingsmiljøet, med sikte på å øke produktiviteten til programmerere som bygger apper på tvers av Apples produktlinje.

For de av dere som ikke er programmerere, la oss ta et øyeblikk for å diskutere hva et utviklingsmiljø gjør. For å gjøre dette er en god analogi kokkens kjøkken.

Også: Alt Apple annonserte på WWDC 2024, inkludert iOS 18, Siri, AI og mer

Et bakerkjøkken, for eksempel, vil være annerledes enn et som fokuserer på lavkarbo matlaging. Et bakerkjøkken kan dreie seg om en stativmikser, og ha et utvalg av stativer for avkjøling og klargjøring. Det ville være rikelig med lagringsplass for mel, sukker og andre bakevarer.

Et kjøkken fokusert på lavkarbo matlaging vil ha utstyr som spiraliseringsapparater, hakkeutstyr, sous-vide-maskiner og en luftfrityrkoker eller to. Oppbevaringsfokuset vil være utfordringen med å finne kjøleskap og benkeoppbevaring for fersk frukt og grønnsaker, samt magre proteiner.

Hvert av disse arbeidsmiljøene er skreddersydd til de individuelle behovene og arbeidsstilen til personen som utfører arbeidet, tilpasset med visse vanlig brukte verktøy, og til og med optimalisert for å redusere trinn.

En programmerers utviklingsmiljø, enten det være Xcode for Apple-utvikling, Visual Studio for Microsoft-applikasjoner eller PhpStorm (mitt primære kodemiljø) for å bygge webapplikasjoner, er også et miljø som kan skreddersys til brukerens behov.

Også: Jeg tok GPT-4o gjennom kodingstestene mine, og den klarte dem – bortsett fra ett merkelig resultat

Kodere fungerer på skjermen og definerer vår “gulvplass” ved å arrangere vinduer og ruter på skjermen. Vi har også "store hvitevarer"e; bortsett fra i stedet for komfyr og kjøleskap, har vi en editor og en debugger. Mange av oss arrangerer nøye vinduene og rutene våre for å spare trinn, og lagrer ofte forskjellige oppsett av verktøy avhengig av hvilket stadium av koding vi er involvert i på det tidspunktet.

La oss utdype kjøkkenanalogien vår litt mer. Hvor mange av oss i oppveksten hjalp mamma og pappa ved å lage maten, kanskje hakke opp grønnsakene eller rydde opp eller ta oppvasken? Da vi hjalp til, var vi ikke «kokken»," men i stedet svært verdsatte hjelpere (selv om vi snek en bit her eller der når en forelder virket som om de ikke så på).

Når det gjelder et kodemiljø, er AI-tilleggene som disse kjøkkenhjelperne. AI er ikke på langt nær klar til å gå ut og bygge en stor applikasjon. Men den kan påta seg mange små og ofte kjedelige oppgaver som er en del av kodeprosessen. Det siste året har jeg brukt AI flere ganger for å hjelpe kodingen min, og jeg er overbevist om at jeg sparte en måned eller mer på å delegere opprettelsen og analysen av små subrutiner til AI.

Apples versjon av AI kalles Apple Intelligence. Helt på slutten av keynoten kunngjorde Craig Federighi en rekke viktige Apple Intelligence-drevne funksjoner for Xcode, Apples utviklingsmiljø.

Også: Nye VisionOS 2-funksjoner avduket på WWDC: Det jeg er begeistret for (og undret meg over)

Først diskuterte han hvordan Apple Intelligence har blitt bygget inn i utvikler-SDK-er. En SDK er et programvareutviklersett, effektivt en måte for utviklere å inkorporere allerede eksisterende OS-teknologi i appene sine.

For å fortsette med vår kjøkkenanalogi, tenk på SDK-er som omtrent analoge med måltidssett. Federighi snakket om å inkorporere Image Playground (Apples tekst-til-bilde AI-funksjon) i utviklerapper med bare noen få linjer med kode.

Det er omtrent som hvordan en kokk kan lage et måltid ved å åpne opp måltidspakken og bare inkludere alle ingrediensene for å komme opp med en deilig middag. Når det gjelder måltidssettet, gjorde kit-utviklerne alt arbeidet med å finne ut ingrediensene, velge og gi dem, og lage oppskrifter og instruksjoner. Når det gjelder en SDK, gjorde SDK-utvikleren alt arbeidet med å finne ut teknologien (som tekst til bilde), og gi den til apputviklerne.

Alle apper som bruker standard redigerbar tekstvisning for å lage tekst, får full tilgang til Apple Intelligence-skriveverktøy (sammendrag osv.).

Også: Hvordan LinkedIns gratis AI-kurs gjorde meg til en bedre Python-utvikler

Siri har også blitt oppgradert med Apple Intelligence. Utviklere som bruker SiriKit (SDK for Siri) vil få Siri-baserte forbedringer for funksjoner som lister, notater, media, meldinger, betalinger, restaurantreservasjoner, VolP-anrop og treningsøkter.

På samme måte legger Apple til funksjonaliteten til App Intents. Dette er forhåndsdefinerte handlinger eller oppgaver som apper kan utføre, slik at de kan integreres sømløst med Siri og andre systemfunksjoner for å forbedre brukerinteraksjoner og automatisering. Federighi uttalte at Apple forbedrer intensjonene med Apple Intelligence-funksjoner i følgende kategorier: Bøker, nettlesere, kameraer, dokumentlesere, filbehandling, journaler, e-post, bilder, presentasjoner, regneark, tavler og tekstbehandlere.

Disse lar utviklere enkelt legge til ny AI-funksjonalitet uten mye ekstra arbeid, og absolutt uten den fulle investeringen i AI som var nødvendig for å lage funksjonene til å begynne med.

Når det gjelder selve kodingsprosessen, annonserte Apple at de legger til generativ intelligens til Xcode. Spesifikt vil det gi kodefullføring på enheten (skrive små biter av kode for en utvikler) for Swift-språket. Det er interessant at han brukte begrepet “kodefullføring” i stedet for å skrive kode, fordi kodefullføring innebærer en mye mer kontrollert prosess som ganske enkelt utvider og tydeliggjør kodeproduksjon. Full kodeskriving ville innebære å fortelle AI å skrive en modul med en gitt spesifikasjon, og fra denne kunngjøringen er det ikke klart Xcode vil gjøre det.

Også: Hvordan bruke ChatGPT til å skrive kode: Hva det kan og ikke kan gjøre for deg

Xcode vil være tilgjengelig for å svare på spørsmål for Swift-utviklere. Dette kan spare massevis av tid. Utviklere kan spørre hvordan de skal kode spesifikke SDK-anrop (for eksempel “hvordan kan jeg legge til bildelekeplass her?”). Antagelig (igjen, ikke spesifisert i hovedinnlegget) kan utviklere også spørre AI "hva gjør denne koden" og få en mer detaljert forklaring.

Generativ AI i utviklingsmiljøer er en ganske ny ting, og miljøprodusenter så vel som individuelle utviklere lærer fortsatt hvor generativ AI kan være et nyttig nytt kraftverktøy eller hvor det blir noe som bare kommer i veien .

Vi kom langt det siste året, og jeg vedder på at innen WWDC 2025 vil dette funksjonssettet virke rudimentært fordi vi alle har lært mye mer om hvordan AI kan hjelpe koding.

Du kan følge mine daglige prosjektoppdateringer på sosiale medier. Sørg for å abonnere på mitt ukentlige oppdateringsnyhetsbrev, og følg meg på Twitter/X på @DavidGewirtz, på Facebook på Facebook.com/DavidGewirtz, på Instagram på Instagram.com/DavidGewirtz og på YouTube på YouTube.com/DavidGewirtzTV.< /p>