Apples nye AI-genererte 'Genmoji' løser et problem vi alle har hatt før

0
8
priority= Skjermbilde av Nina Raemont

På den første dagen av årets Worldwide Developers Conference (WWDC), annonserte Apple sitt nye AI-system, Apple Intelligence, som vil bli integrert i de kommende iOS 18, iPadOS 18 og MacOS 15 operativsystemene. < /p>

I tillegg til en mengde oppdateringer og utgivelser, avslørte Apple en ny funksjon kalt "Genmoji" som lar brukere lage nye emojier på farten ganske enkelt ved å beskrive emojien de trenger. Til gjengjeld genererer funksjonen en unik emoji skreddersydd for brukerens intensjoner.

Hvis du noen gang resultatløst har søkt etter en emoji som ikke fantes, så vet du det (riktignok mindre) problemet Apple løser her.  

Også: Alt Apple annonserte på WWDC 2024, inkludert iOS 18, Siri, AI og mer

Apple' s historie med å inkorporere lunefulle og morsomme elementer i produktene sine antyder at introduksjonen av et AI-generert emoji-verktøy i iOS 18 er et strategisk grep. Mens selskapet har gitt ut mer seriøse produkter som Vision Pro, har de lekne aspektene – som animerte Memojis – alltid fanget oppmerksomhet.

Med den nåværende utbredte forsiktigheten rundt AI, kan Apple ha som mål å generere positiv interesse ved å tilby brukerne et kreativt utløp for AI-basert bildegenerering, minus den hardhendte kontroversen knyttet til andre applikasjoner. Spesielt i lys av nylige AI-feil som Googles Gemini som foreslår at brukere blander lim med ost på pizza, tilbyr Apple en slags ufarlig lekeplass for forbrukere å utøve sin kreative impuls.

Videre gjorde Apple de nye AI-funksjonene tilvalg, og ga brukerne friheten til å velge om de vil bruke disse funksjonene eller ikke. På grunn av de krevende behandlingskravene til AI, vil imidlertid disse fremskrittene være begrenset til iPhone 15 Pro eller den kommende iPhone 16. For iPad- og Mac-brukere vil enheter utstyrt med minst en M1-brikke være nødvendige for å bruke disse nye funksjonene.

Også: Apple avduker en AI-bildegenerator på enheten for iPhone, iPad og Mac

Vi forventer ikke å faktisk se disse nye Genmojiene til etter at iOS 18 lanseres senere i år. 

Noen av de neste vanlige emoji-tegnene som vurderes for utgivelse og som er lagt til i emoji-katalogen av Unicode Consortium inkluderer et fingeravtrykk, et ansikt med hengende øyeposer, et bladløst vintertre, en reddik (eller rotgrønnsak), en spade, en harpe og en lilla sprutflekk. Disse er i Unicode 16s betafase frem til begynnelsen av juli, da det endelige kunstverket forventes å bli offisielt godkjent, ifølge MacRumors.