Apple samarbeider med OpenAI for å bringe ChatGPT til iOS, iPadOS og MacOS

0
10

iPhone AI på WWDC 2024 på Apple Park Apple

Etter tilsynelatende å ha vant i løpet av kunstig intelligens (AI) de siste to årene, har Apple funnet en måte å oppgradere AI-profilen sin – delvis ved å slå seg sammen med OpenAI. 

På Apples Worldwide Developers Conference (WWDC) på mandag kunngjorde selskapet nye ChatGPT-integrasjoner på tvers av iOS 18, iPadOS og MacOS Sequoia. Drevet av GPT-4o, er funksjonene innrammet som en utløper av  Apple Intelligence, den smarte navngitte paraplyen som primært refererer til selskapets interne "personlige intelligens" AI-modeller. 

Også: Alt Apple annonserte på WWDC 2024, inkludert iOS 18, Siri, AI og mer

Brukere vil nå kunne få tilgang til ChatGPTs bilde- og dokumenttolkningsfunksjoner direkte fra iPhone, iPad eller Mac uten å måtte veksle mellom Apple- og OpenAI-verktøy. 

Partnerskapskoblingene Siri med ChatGPT for å utvide støtten på enheten. Med en brukers tillatelse vil Siri kunne sende ChatGPT en forespørsel om hjelp. For eksempel, hvis en bruker ber Siri om hjelp med en oppgave den mener ChatGPT kan gjøre bedre, vil assistenten tilby å videresende forespørselen til ChatGPT i stedet. Siri kan også videresende dokumenter og bilder til ChatGPT, og vil da returnere ChatGPTs utdata direkte til brukeren. 

Også: Hvorfor jeg fortsatt anbefaler iPhone 15, selv til 'Pro' brukere

OpenAIs chatbot vil også være tilgjengelig i Writing Tools, Apples systemomfattende innholdsgenereringsassistent. Gjennom Compose kan brukere til og med bruke ChatGPTs bildegenereringsfunksjon – for eksempel for å lage en tilpasset sengetidshistorie komplett med skreddersydde bilder.

ChatGPT-integrasjonene vil være gratis å få tilgang til og vil ikke kreve at brukere har en konto. I tråd med Apples forpliktelse til brukerens personvern, vil selskapet skjule brukere. IP-adresser og vil ikke la OpenAI lagre brukerforespørselsdata. Siri vil også alltid be om tillatelse før du kobler til ChatGPT. 

Men ChatGPTs retningslinjer for databruk vil gjelde for ChatGPT Plus-brukere hvis de kobler til abonnementene sine for å få tilgang til mer avanserte funksjoner.

I tillegg til sprudlende generative AI-funksjoner som bildegenerering, fokuserer Apple også på funksjoner som forbedrer brukerne' daglige liv. Disse funksjonene får mest mulig ut av ChatGPTs GPT-4o-funksjoner for bekvemmelighet på enheten. 

I forrige måned programmerte Microsoft AI direkte inn i sine forbrukerprodukter med utgivelsen av Copilot+ PC-er. Med denne utgivelsen følger Apple etter ved å bringe daglig AI til brukerne' fingertuppene via systemer de allerede er vant til å bruke. Ved å lansere både Apple Intelligence og ChatGPT på enheten, normaliserer Apple ytterligere generativ AI i mainstream – i det minste for iPhone-brukere. 

Også: ChatGPT personvern tips: To viktige måter å begrense dataene du deler med OpenAI

Apples partnerskap med OpenAI har vært ryktet siden minst forrige måned. Denne nyheten kommer i hælene på at selskapet angivelig også er i samtaler med Google Gemini om en potensiell avtale denne våren. 

ChatGPT vil være tilgjengelig i iOS 18, iPadOS 18 og MacOS Sequoia senere i år.