Apple Watch får en oppgradering – her er de kuleste funksjonene i WatchOS 11

0
11
Apple 111 Adam Breeden/ZDNET

Apple var vert for en av sine største WWDC keynotes noensinne denne uken, og under showet hadde selskapet mye å snakke om, inkludert en ny versjon av WatchOS. Kalt WatchOS 11, den neste oppdateringen på vei til Apple Watch har en håndfull nye funksjoner som tar sikte på å gjøre datamaskinen på håndleddet enda bedre.

Også: Alt Apple annonserte på WWDC 2024, inkludert iOS 18, Siri, AI og mer

Nedenfor deler vi ned de kuleste nye funksjonene som kommer til Apple Watch i WatchOS 11, også som når du kan forvente at alle ruller ut. Spesielt vil WatchOS 11 ikke støttes av Apple Watch Series 4, Series 5 eller den originale Apple Watch SE. Hvis du har en av disse klokkene, er det på tide å oppgradere.

1. Spor belastningen og restitusjonen din med Vitals and Training Load

Et av de største tilleggene til Apple Watch i WatchOS 11 er den nye Vitals-appen, som hjelper deg med å kontekstualisere helsen din ved å spore puls, pustefrekvens, håndleddstemperatur og oksygen i blodet mens du sover. Disse beregningene behandles gjennom en algoritme og vises på et diagram neste morgen for å gi deg en ide om du er innenfor normalområdet ditt. 

Hvis to eller flere beregninger er ute av spill, vil du få et varsel som varsler deg om at visse livsstilsendringer, alkoholforbruk, sykdom eller andre faktorer kan bidra. Det er egentlig et gjenopprettingssporingsverktøy som det Whoop og mange andre treningsband tilbyr, men i en pakke som er enklere å bruke.

Også: De beste Apple-klokkene fra 2024: Ekspert testet og anmeldt

Training Load kommer også i WatchOS 11, slik at du kan holde styr på belastningen du legger på kroppen din under treningsøktene. Den vil sammenligne de siste syv dagene med treningsøkter med de siste 28 dagene for å indikere om du gjør en meningsfull fremgang mot målene dine. Hver treningsøkt du registrerer vil motta en innsatsvurdering på en skala fra 1 til 10 basert på en ny algoritme som måler aktiviteten din og måler intensiteten basert på ting som alder, høyde, vekt, hjertefrekvens, høyde og mer.

Seriøse idrettsutøvere vil sannsynligvis bli tiltrukket av disse funksjonene siden dette er første gang Apple har levert restitusjons- og belastningssporing på klokkene sine, men mange tilfeldige brukere kan også finne disse funksjonene nyttige når de er i ferd med å ta i bruk sunnere vaner.

2. Sett ringene på pause

Har du noen gang blitt syk en dag eller bare trenger en pause, og du er bekymret for at du ikke skal holde ringen for å lukke Apple Watch-ringene? Nå trenger du ikke å bekymre deg for å gå glipp av dagens fremgang. I WatchOS 11 gir Apple deg muligheten til å sette ringene på pause i en dag, uke, måned eller lenger til du er klar til å komme tilbake i spillet. Jeg kan allerede fortelle at det kommer til å være mange mennesker som står bak denne funksjonen – inkludert meg selv.

3. Bedre støtte for graviditet

WatchOS 11 vil tillate de som er gravide å logge sin fysiske og mentale helse under svangerskapet, samt vise svangerskapsalderen og registrere eventuelle symptomer de ofte føler. Klokken din vil også råde deg til å se gjennom funksjoner som varsler om høy puls, siden pulsen din har en tendens til å øke når du er gravid.

Dessuten: Disse Oura Ring-oppdateringene er all-in på kvinners helse

Funksjonen spiller inn i Apple Watchs sykkelsporingsopplevelse, så alt forblir sammenhengende og lett å finne.

Uber Live Activity i Apple WatchOS 11.Apple

4. Flere widgets for Smart Stack, inkludert Live Activities

Smart Stack, introdusert i WatchOS 10, forbedres litt med noen nye widgets.

Apple legger til en for Shazam, Bilder, Avstand og mer. I tillegg kan Smart Stack nå foreslå widgets basert på klokkeslett, dato, posisjon, vanlige daglige rutiner og mer for å sikre at kontekstuell informasjon vises mer nøyaktig. Det er også noen widgets som er interaktive slik at du kan kontrollere apper direkte fra Smart Stack.

I tillegg kommer Live Activities til Smart Stack, slik at du kan følge med på live-arrangementer, Ubers, matbestillinger og mer på håndleddet.

Det nye Photos-ansiktet i Apple WatchOS 11. Apple

5. Foto-ansiktet, drevet av maskinlæring

Foto-ansiktet er et av de mest populære ansiktene på Apple Watch gitt dets høye tilpasningsnivå, og det får en ansiktsløftning (ordspill) med WatchOS 11.

Også: En av de beste iPhone-funksjonene på WWDC stjeler en side fra Android (og jeg er glad)

Klokken din vil bruke maskinlæring for å analysere fotobiblioteket ditt og finne de beste bildene du kan bruke som urskive basert på estetikk, komposisjon og ansiktsuttrykk. Apples algoritme vil da optimere bildet for urskiven og legge til dybdeeffekter, forskjellige fargede bakgrunner, fonter og mer. Du kan tilpasse den på egen hånd til ditt hjerte, pluss bli behandlet med et nytt utseende hver gang du løfter håndleddet.

6. Double Tap fungerer nå med alle apper

En av de største klagene brukerne hadde da Apple Watch Series 9 og Ultra 2 kom ut, var hvor begrenset Double Tap var. Frem til nå har funksjonen bare fungert i utvalgte apper som støttet rulling ved å trykke på fingrene, men nå utvides den til alle apper og tredjepartsapper med WatchOS 11. Apple vil også rulle ut Double Tap API som vil gi utviklere muligheten til å implementere funksjonen i appene sine.

Dobbelttrykkbevegelse på Apple Watch Series 9

Dobbelttrykkbevegelse på Apple Watch Series 9.

Jason Hiner/ZDNET

figur>

7. Innsjekking kommer til håndleddet ditt

Med WatchOS 11 legger Apple til Check In. Opprinnelig fra iOS 17, lar Check In deg holde styr på vennen din eller kjære ved å få dem til å bekrefte når de har nådd destinasjonen eller har fullført noe som en treningsøkt. Innsjekking fungerer i Workout-appen og Messages.

8. Tap to Cash for raske betalinger

Funnet også i iOS 18, bringer Apple Tap to Cash til WatchOS 11. Tap to Cash lar deg holde Apple Watch nær en annen klokke eller iPhone for raskt å sende Apple Cash til noen andre. Det er egentlig den kuleste versjonen av Venmo jeg noen gang har sett, og jeg er her for det.

9. Oversett i farten

Apple legger til Oversett-appen til WatchOS 11, som lar deg oversette til ett av 20 støttede språk. Når du reiser til utlandet der et støttet språk snakkes, vil det automatisk dukke opp i klokkens Smart Stack.

Også: Alle Apple Watch-modeller som støtter WatchOS 11 (og hvilke som ikke vant)

10. Forbedret treningsøktsporing for GPS-spesifikke treningsøkter

Fotball, amerikansk fotball, australsk fotball, utendørs hockey, lacrosse, slalåm, langrenn, snowboard, golf, utendørs roing og mer blir oppdatert i WatchOS 11 for å dra nytte av forbedringer i GPS-posisjonering for mer nøyaktige resultater. Du kan også se rutekartene dine for flere treningstyper.

11. Billetter i lommeboken din får en oppgradering 

Hvis du ofte bruker den digitale lommeboken på Apple Watch, vil du bli fascinert av den forbedrede billettopplevelsen. I WatchOS 11 legger Apple til mer informasjon om arrangementet du skal se, for eksempel når lokalet åpner, når det starter og mer. I tillegg, når du har lastet en billett inn i lommeboken og den spesielle dagen nærmer seg, vil du automatisk finne plassinformasjon og andre bemerkelsesverdige ting i en widget i Smart Stack.

Når kommer WatchOS 11 ut. ?

Akkurat nå er WatchOS 11 tilgjengelig som en tidlig forhåndsvisning for utviklere, med offentlige betaversjoner som kommer i juli. Programvareoppdateringen vil rulle ut til alle støttede Apple Watches til høsten, og hvis historien er noen indikasjon, betyr det mest sannsynlig september.