'Rydd opp' er iPhones nye AI-redigeringsverktøy for å utslette fotobombere

0
8
telefonprioritet= Skjermbilde av Nina Raemont

Med floken av AI-funksjoner under Apples WWDC-arrangement i dag, var noen kunngjøringer mer praktiske enn gimmicker. En av de fremtredende var Apples bilderedigeringsverktøy, som fungerer på samme måte som Googles Magic Eraser.

Live: Alt Apple annonserte på WWDC 2024, inkludert iOS 18, Siri, AI og mer

Den nye funksjonen, bakt inn i Photos-appen, lar brukere forbedre bilder – ved å justere lyssettingen, fargetemperaturen eller skarpheten – samt fjerne en person eller et motiv fra rammen. Vi har sett en lignende funksjon før med Googles Magic Eraser-funksjon, som tidligere var eksklusiv for Pixel-telefoner, men som siden har blitt tilgjengelig via Google Foto.

Det nye fotoredigeringsverktøyet er også beslektet med Photoshops Content Aware Fill-verktøy, som dekker utvalgte områder ved å samle visuelle data rundt dem og reprodusere piksler som ligner på hverandre. Jeg har testet slike funksjoner før, og de er ofte treff-eller-glipp, spesielt når det gjelder å fjerne et motiv fra et mer travelt bilde. 

Noen ganger kan en persons kropp kanskje ikke fjernes helt (eller rent), noe som gjør det åpenbart at bildet har blitt endret. Men når funksjonen fungerer, kan den raskt fjerne tilfeldige gjenstander, kjæledyr og fotobombere fra det som ellers ville vært et ødelagt skudd.

Også: Hver iPhone-modell som vil få Apples iOS 18 ( og hvilke som ikke vant)

Det er flott å se Apple gjøre sitt AI-drevne fotoredigeringsprogram allment tilgjengelig fra starten; på appbasis kontra enhet. Funksjonen vil imidlertid være begrenset til iPhone 15 Pro-serien, som har en mer kapabel A17 Pro-brikke, og iPad-er og Mac-er som kjører på minst en M1-brikke.

Med tanke på Apples filosofi om å gi ut produkter bare når de er klare, kan vi håpe at fotoredigeringsverktøyet vil gi mer konsistente og tilfredsstillende resultater, spesielt hvis det vil at kundene skal tro på AI-egenskapene.