Slik planlegger du meldinger på iPhone i iOS 18 (og hvilke modeller støtter det)

0
8
iPhone 2AI Jason Hiner/ZDNET

Apple har endelig avduket en etterlengtet funksjon for de som bruker Messages-appen.

På sin årlige Worldwide Developers Conference (WWDC) mandag kunngjorde teknologigiganten at Messages vil tilby en planleggingsfunksjon i årets iOS 18-oppdatering, som lar brukere lage en tekst og bestemme når i fremtiden de skal sende den . 

Også: Alt Apple annonserte på WWDC 2024, inkludert iOS 18, Siri, AI og mer

Funksjonen, som har vært tilgjengelig for Android-brukere i årevis og er noe som Apple kalte en av sine “mest etterspurte funksjoner”," vil være spesielt nyttig for de som kanskje vil sende en melding til noen, men det er allerede for sent og de ikke ønsker å vekke dem — eller for de som ikke vil glemme å sende en melding for en bursdag eller begivenhet.

For å bruke funksjonen når du har lastet ned iOS 18, vil du ganske enkelt skrive ut en melding og se et alternativ for å planlegge sendingen, sammen med muligheten til å velge nøyaktig dato og klokkeslett for sende det. Meldingen blir deretter lagret på enheten, klar til å sendes på et senere tidspunkt.

Den nye planleggingsfunksjonen kommer sammen med en rekke store kunngjøringer på årets WWDC, inkludert en rekke iOS-oppdateringer, som muligheten til å forbedre personvernet og skjule apper, kategorisere e-poster og enklere ordne bildebiblioteket. Mens kunstig intelligens (AI) forventes å stjele showet, bruker Apple også sin årlige utvikler-keynote for å fremheve de mange programvareforbedringene som kommer til plattformene i år.

Også: Hver iPhone-modell som vil få Apples iOS 18 (og hvilke som ikke vant)

Siden Messages er allestedsnærværende på tvers av alle Apples operativsystemer, inkludert iOS, iPadOS, WatchOS og macOS, er planleggingen funksjonen vil sannsynligvis også være tilgjengelig på alle disse plattformene. Det er verdt å merke seg at eldre iPhone-modeller, fra iPhone X og under, ikke vil støtte den nye iOS 18-oppdateringen og vil derfor gå glipp av meldingsfunksjonen.

Apples nye planleggingsfunksjon vil være tilgjengelig i iOS 18 når operativsystemet lanseres senere i år. I mellomtiden kan brukere som registrerer seg for Apples beta-testprogram få tidlig tilgang til det denne sommeren.