Vil du ha en AI-jobb? Sjekk ut disse nye AWS AI-sertifiseringene

0
9
90 zf L/Getty Images

Jeg kjenner mange mennesker som er nervøse for at AI tar jobben deres. Jeg hører deg, og jeg forstår. Men AI åpner også døren til nye jobber. Mens toppstillingene krever esoteriske ferdigheter, som å vite hvordan man programmerer med OpenCV, PyTorch og TensorFlow, er det også jobber der ute for folk som ikke er datavitere. Amazon Web Services (AWS) åpner dørene for deg og meg med en rekke kurs og nye sertifiseringer.  

Til å begynne med virket rask ingeniørarbeid — en fancy måte å spørre AI-chatboter pent om de beste svarene — som måten ikke-eksperter kan få AI-jobber på. Det viser seg at store språkmodeller (LLM) kan skrive og optimalisere sine egne meldinger helt fint. 

Også: De beste gratis AI-kursene

< p>Det er imidlertid mange andre AI-relaterte jobber hvor du kan tjene gode penger. Faktisk, ifølge AWS, er arbeidsgivere villige til å betale deg opptil 47 % høyere lønn hvis du har AI-ferdigheter. Mens toppen går til IT-fagfolk, har AWS også funnet ut at salgs- og markedsføringsarbeidere kan få 43 % høyere lønn, mens finansfagfolk kan tjene opptil 42 % høyere. Det er ikke høy! 

For å hjelpe arbeidere med å bygge og bevise sin AI-ekspertise, har Amazon Web Services (AWS) annonsert en ny AI-treningsportefølje for å utstyre deg med de nødvendige AI-ferdighetene og to nye sertifiseringer for å vise at du kan tingene dine. Disse inkluderer:

AWS Certified AI Practitioner: Denne sertifiseringen på grunnleggende nivå er designet for ikke-tekniske arbeidere. Den hjelper deg med å demonstrere at du kjenner veien rundt AI, maskinlæring (ML) og generative AI-konsepter og -verktøy. Denne sertifiseringen er ideell for fagfolk innen markedsføring, salg, prosjekt- og produktledelse, HR, økonomi og andre ikke-IT-roller som ønsker å identifisere AI-muligheter og samarbeide effektivt med tekniske team.

AWS AI-sertifisering AWS

AWS-sertifisert? Maskinlæringsingeniør – Associate:Denne sertifiseringen er for en teknisk arbeider. Det er ment å vise at du har ferdighetene som trengs for å bygge, distribuere og vedlikeholde AI- og ML-løsninger. Den dekker viktige aspekter som optimalisering av modellytelse, administrasjon av beregningsressurser, oppdatering av modellversjoner og sikring av AI-løsninger. Denne sertifiseringen er avgjørende for IT-fagfolk som utnytter AI for å oppfylle forretningsmålene.

For å forberede seg til disse sertifiseringene har AWS lansert elleve nye opplæringskurs på AWS Skill Builder, dets digitale læringssenter. Individuelle abonnementer på dette nettstedet koster $29 i måneden eller $449 i året. 

AI-kursene inkluderer grunnleggende emner som:

Fundamentals of Machine Learning and Artificial Intelligence

Utforsking av kunstig intelligens brukstilfeller og anvendelse

Essentials of prompt engineering

p>

For de som sikter mot AWS-sertifisert maskinlæringsingeniør på høyere nivå – Associate-sertifisering, tilleggskurs dekker avanserte emner som datatransformasjonsteknikker, funksjonsteknikk, bias-reduserende strategier og datasikkerhet.

Opplæringsressursene for AWS Certified AI Practitioner inkluderer åtte gratis kurs. I disse vil du lære om virkelige brukstilfeller for AI, ML og generativ AI, hvordan du velger en grunnmodell (FM), konseptene og teknikkene som er involvert i å lage effektive ledetekster, og mer.

< p>Også: Vil du jobbe med kunstig intelligens? Hvordan dreie karrieren din i 5 trinn

Til sammen tilbyr AWS mer enn 100 AI-, ML- og generative AI-kurs og læringsressurser på AWS Skill Builder og AWS Educate for å hjelpe deg med å forberede deg på fremtidens arbeid.

Dette følger Amazons "AI Klar" initiativet, som var ment å gi gratis AI-ferdighetstrening til 2 millioner mennesker globalt innen 2025. Det er selvfølgelig også en del av AWS-sertifiseringssystemet. 

13. august kan registrere deg for beta-eksamenene til AWS Certified AI Practitioner og AWS Certified Machine Learning Engineer – Forbinder. De fullstendige sertifiseringene skal være tilgjengelige innen slutten av året. 

Også: Jeg tilbrakte en helg med Amazons gratis AI-kurs, og anbefaler på det sterkeste at du gjør det også

Sertifiseringer er verdifulle for å få jobber. Det er spesielt sant i et felt som AI, som er så nytt at det er vanskelig for arbeidsgivere å vite om du virkelig kjenner veien rundt AI. Jeg anbefaler på det sterkeste at hvis du tror fremtiden din ligger i AI-arbeid, eller hvis bare det å ha AI-ferdigheter kan hjelpe deg med din nåværende jobb, prøver du disse programmene. De økonomiske fordelene taler for seg selv.