AI-vask er en skitten virksomhet. Lenovos COO forklarer hvordan du unngår det

0
10
linda-tw-hk.png Kerry Wan/ZDNET

.Enten det er imponerende i alle tilfeller eller ikke, ser det ut til at kunstig intelligens (AI) finnes overalt. Noe av det som markedsføres som AI er imidlertid ikke engang egentlig AI – bare et produkt med etiketten på for å øke interessen og oppmerksomheten. 

Denne praksisen med å komme med overdrevne påstander om AI kalles AI-vask. Selv om det kan virke harmløst, kan AI-vask redusere integriteten til AI-løsninger, gjøre det vanskeligere å se hva som virkelig fungerer, og komplisere hvordan vi evaluerer suksessen til denne utviklende teknologien. 

Også: Hvordan Gen AIs maktbalanse skifter

Jeg hadde sjansen til å snakke med Lenovos Linda Yao , COO og leder for strategi for løsningene & Tjenestevirksomhet og visepresident for Al Solutions & Tjenester om konseptet, hva det betyr for virksomheten, hva du bør passe på og hva du kan gjøre for å sikre at AI-innsatsen din er gjennomsiktig og troverdig. 

ZDNET: Introduser deg selv og gi oss litt bakgrunn om din rolle i Lenovo.

Linda Yao: Som en del av Lenovos høyeste vekst virksomhet, er mitt ansvar å bygge AI Services-praksisen slik at vi fortsetter å innovere med kundene våre for å løse deres mest interessante utfordringer.

Vårt AI-senter for fortreffelighet har kjernekompetanse på tvers av sikkerhet, mennesker, teknologi og prosesser som hjelper kundene med å implementere de riktige AI-strategiene og -løsningene for deres brukstilfeller. Vårt oppdrag er å hjelpe organisasjoner med å gå fra AI-konsepter til virkelige resultater ved å skalere AI raskt, ansvarlig og sikkert.

I tillegg leder jeg strategi og drift for forretningsenheten, noe som gir gode muligheter til å drikke. min egen champagne og distribuere AI som transformerer våre operasjonelle prosesser og kundeopplevelsen.

ZDNET: Hvordan definerer du AI-vask, og hvorfor er det en økende bekymring i teknologibransjen?

LY: Løftet om kunstig intelligens har lenge fanget fantasien vår, spesielt nå som generativ AI har blitt lett tilgjengelig for oss på et organisatorisk så vel som personlig nivå. Fordi potensialet virker ubegrenset, er det en trang til å assosiere denne nyfunne teknologien som en kur for alt.

Også: AI akselererer programvareutviklingen til rasende hastigheter, men det er vanskelig å måle

Mens Lenovos data viser at omtrent alle selskaper øker investeringene sine i AI, viser de også at tre av fem av disse selskapene ikke er sikre på avkastningen på investeringen (ROI). Det er ikke klart om disse AI-implementeringene leverer meningsfulle forretningsresultater til organisasjonene deres ennå.

Fordi AIs påvirkning ennå ikke er veldefinert, og teknologien i seg selv ikke er åpen for alle, gir vi rom for tolkning og pynt. På denne måten trekker begrepet AI-vask en parallell til greenwashing, der selskaper kan komme med spekulative påstander om miljøfordelene til produktene deres.

Selv om jeg ikke tror at det er gjort ondsinnet, kan AI-vask føre til skepsis og mistillit blant forbrukere og interessenter, noe som reduserer forståelsen og tilliten til ekte AI-fremskritt som kommer på vei.

ZDNET: Hva er de langsiktige implikasjonene av AI-vask for bedrifter og forbrukere?

LY: For bedrifter er det [en] reell frykt for å gå glipp av noe (FOMO). Risikoen ved AI-vask er at det kan lede ledelsens oppmerksomhet og ressurser bort fra praktisk AI-innovasjon. I stedet for å investere i å utvikle meningsfulle AI-evner, kan leverandører bli ført til feilaktige investeringer eller overfladiske forbedringer som bremser den reelle fremgangen de kan gjøre med teknologien.

For bedrifter på mottakersiden kompliserer AI-vask beslutningstaking. Disse virksomhetene kan slite med å identifisere virkelig verdifulle AI-løsninger midt i støyen, noe som potensielt kan føre til bortkastede investeringer i overveldende teknologier. Dette kan hindre digital transformasjonsinnsats, kvele innovasjon og sette forretningsresultater i fare.

Både leverandører og forretningsbrukere kan dra nytte av å samarbeide med pålitelige AI-partnere som tar proaktive skritt for å bruke AI på en ansvarlig måte, men som også tar en etisk tilnærming når det gjelder å gi råd om de riktige AI-valgene.

Også: 3 måter å hjelpe personalet ditt med å bruke generativ AI trygt og produktivt

Effekten av AI-vask for forbrukere kommer nærmere hjemmet: datasikkerhet og personvernrisiko fra dårlig utformet AI-teknologi, og underordnede brukeropplevelser eller desillusjonering av teknologi som ikke oppfyller kvalitetsforventningene. Forbrukere vil se etter merker de stoler på, teknologi og formfaktorer som har tjent dem godt tidligere, opplærings- og læringsmuligheter for å gjøre AI mer tilgjengelig, og åpenhet fra leverandørene om bruk av AI.

ZDNET: Hvordan kan selskaper sikre at deres AI-påstander er nøyaktige og etisk forsvarlige?

LY:For det første er det viktig å erkjenne at det ikke er lett å introdusere effektive generative AI-løsninger i en organisasjon, og skalering kan være direkte vanskelig. Sammenlignet med AI-modenheten til en organisasjons mennesker, prosesser og sikkerhetspolitikk, kan teknologiadopsjon til og med være den minst utfordrende delen.

Faktisk viste Lenovos globale studie av CIOer at 76 % av CIOer sier at deres organisasjoner ikke har en AI-klar bedriftspolicy for operasjonell eller etisk bruk. Det er få sølvkuler eller raske løsninger, så det er et viktig skritt å erkjenne at dette er en inkrementell prosess og en viktig avsløring til kundene. AI-tjenesteleverandører bør være transparente om hvilke verktøy, data og metoder som brukes, og selskaper bør vurdere å etablere sine egne AI-policyer med en holdning til bruk.

Lenovos egne prosesser er rettet mot å sikre sikker, etisk og ansvarlig AI-utvikling og bruk, og disse beste praksisene underbygger vårt arbeid med kunder på deres AI-adopsjonsreiser.

< strong>ZDNET: Hvordan undergraver AI-vasking det sanne transformative potensialet til AI-teknologi?

LY:AI-vask kan blande den pyntede [med] virkeligheten. Dette opprettholder risikoen for AI-tretthet som samlet sett ville forsterke “bunnen av desillusjon”; og hindre fremgang og investering i ekte AI-innovasjon.

Det er derfor jeg tror det er viktig å ha en praktisk og pragmatisk tilnærming til AI-implementeringer. Vi forverrer mistilliten og de negative effektene av AI-vasking når AI blir behandlet som et abstrakt konsept uten håndgripelige resultater.

Også: Denne Lenovo 2-i-1 er en av de mest allsidige bedriftsbærbare datamaskinene jeg har testet

Hos Lenovo handler vi om å levere meningsfulle forretningsresultater med dokumentert, praktisk erfaring, og koble utrullingen av teknologier som AI direkte til disse resultatene.

ZDNET: Hvilke strategier kan bedrifter bruke for å kommunisere om AI på en måte som stemmer overens med deres faktiske evner og prestasjoner?

LY:< /strong>Bedrifter bør fokusere på faktabaserte meldinger, åpenhet, utdanning og brukssaker i den virkelige verden for å kommunisere nøyaktig AI-evne. Del spesifikke beregninger, casestudier og eksempler fra den virkelige verden som viser AI-påvirkningen på virksomheten din og talentet ditt. Vær åpen om utviklingsprosessen, datakilder og beslutningstaking.

Også: Hvordan Lenovo jobber med å demontere AI-bias mens man bygger bærbare datamaskiner

Hos Lenovo tror vi praktisk erfaring er avgjørende, og vi har skalert dusinvis av brukssaker i den virkelige verden med konkrete forretningsresultater for å vise til det. Når du har levert millioner av dollar til bunnlinjen, er det ikke behov for AI-vask — velprøvde metoder og målbar effekt taler for seg selv.

ZDNET: Hvilken rolle spiller åpenhet i å bygge tillit rundt AI-initiativer i selskaper?

LY:Åpenhet er hjørnesteinen i tillit til AI-initiativer. Det avmystifiserer teknologien, tilpasser forventningene til virkeligheten og bringer folk med seg som talsmenn i stedet for skeptikere. Denne åpenheten beroliger ikke bare interessenter, men oppmuntrer også til informert samarbeid, driver innovasjon og tillit til AIs genuine evner.

ZDNET: Kan du diskutere noen spesifikke tiltak Lenovo har tatt for å unngå AI-vasking i kommunikasjonen og praksisen?

LY: >Hos Lenovo demonstrerer vi åpenheten vår praktisk ved å la interessenter se AIs virkelige innvirkning på førstehånd – enten det er i kontaktsenteret, på produksjonsgulvet eller i salgsbøylen. Vi styrker tilliten til våre AI-løsninger og metoder gjennom direkte brukeropplevelse.

Lenovo har distribuert AI i vårt eget IT-miljø i mer enn et tiår, og kulturen vår med å drikke vår egen champagne strekker seg over flere tiår før det, så dette er ikke nytt for oss!

ZDNET: Hvordan håndterer Lenovo de etiske hensynene som er involvert i utvikling og distribusjon av AI-løsninger?

LY:AI endrer forretningslandskapet, og Lenovo erkjenner viktigheten av AI som implementeres trygt og ansvarlig. I fjor etablerte Lenovo Responsible AI Committee, en gruppe ansatte som representerer forskjellig bakgrunn på tvers av kjønn, etnisitet og funksjonshemming. Sammen vurderer de interne produkter og eksterne partnerskap ved å bruke kjerneprinsippene mangfold og inkludering, personvern og sikkerhet, ansvarlighet og pålitelighet, forklarbarhet, åpenhet og miljømessig og sosial påvirkning.

Også:

strong> Hvorfor AI-løsninger har bare tre måneder på seg til å bevise seg selv

Vi bruker virkelig strenghet til våre egne løsninger, så vel som arbeidet til våre partnere, hvor mangfold, rettferdighet og inkludering (DEI) er en prioritet. Vi bruker dedikerte verktøy for å evaluere skjevheter i data og identifisere underpopulasjoner som kan være underrepresentert eller segmentert på en eller annen måte. Et slikt verktøy er AI Fairness 360, en åpen kildekode-programvare som evaluerer AI-algoritmer og treningsdata for å redusere skjevheter.

ZDNET: Hva er noen vanlige misoppfatninger om AI som bidrar til AI-vask, og hvordan kan de løses?

LY: La oss snakke om tre myter:

Myte: AI kan løse ethvert problem og gir umiddelbart enorm avkastning.

Reality: AI utmerker seg i spesifikke oppgaver, men ingen algoritme er en universell løsning. Fordelene kommer vanligvis over tid med forsiktige gjentakelser. Vi adresserer dette med vår menneskesentriske strategi for å utdanne interessenter om AIs styrker og begrensninger, og fremheve våre egne praktiske erfaringer med å distribuere AI og de reelle brukstilfellene som fortsetter å oppnå ROI over tid etter hvert som læringen blir inkorporert.

Myte: AI fungerer autonomt uten menneskelig tilsyn.

Virkelighet: De fleste AI-løsninger, spesielt med generativ AI, krever et nivå av styring for effektiv implementering og etisk bruk. Igjen, vår menneskesentriske strategi kommer inn i bildet her ved å plassere mennesker i løkken som eksperter for å veilede bruken av AI og tolke resultatene.

Myte: Mer data betyr bedre AI.

Virkelighet: Kvaliteten og relevansen til datasettet ditt er mer kritisk enn selve volumet. Vår AI-tjenestepraksis hjelper kundene med å vurdere deres databeredskap for AI og sikre at dataene deres er i stand til å oppnå de forretningsresultatene de ønsker. Hvis ikke, vil datatjenestene våre hjelpe deg med å få dem dit.

ZDNET: Hva er de potensielle risikoene ved å ikke ta opp AI-vasking i teknologibransjen? Hvordan kan industristandarder og forskrifter bidra til å redusere risikoen forbundet med AI-vask?

LY:Bransjestandarder spiller en viktig rolle for å redusere AI-vasking. Tidligere i år signerte Lenovo UNESCOs anbefaling om etikk for kunstig intelligens, en forpliktelse til å “forebygge, redusere eller avhjelpe” de negative effektene av AI, i tillegg til spesifikke tiltak for å fikse problemer i AI-løsninger som allerede kan ha blitt lansert i markedet.

I mai sluttet vi oss til Canadas regjerings frivillige etiske retningslinjer for ansvarlig utvikling og administrasjon av avanserte generative AI-systemer. Dette er viktige forpliktelser som holder industrien ansvarlig for ikke bare sikker og etisk bruk av AI, men [også] dens forklarbarhet og åpenhet.

ZDNET: Hvilke fremtidige trender spår du innen AI-etikk og styring?

LY:AI-etikk og styring vil fortsette å utvikle seg og strammes inn, og bedrifter i forkant av AI-adopsjon vil måtte ta avgjørende grep for å veilede resten av bransjen om etisk, ansvarlig AI-bruk. Konkret, la oss se på tre områder.

    Strengere reguleringer og ansvarlighet: Bedrifter må overholde stadig mer omfattende reguleringer om personvern, skjevheter og etisk bruk. De vil etablere klarere ansvarlighet –- gjennom Chief AI Officers, Chief Responsibility Officers eller annet – og bedriftens retningslinjer vil bli etablert, som sikrer ansvarlig AI-praksis. De vil sannsynligvis søke pålitelige AI-rådgivere for å hjelpe med å definere, benchmarke og implementere disse retningslinjene.

    Etiske retningslinjer og åpenhet: Bransjen vil bevege seg mot standardiserte etiske prinsipper. Organisasjoner vil kreve åpenhet, og gi klar dokumentasjon av AI-modellopplæring, testing og valideringsprosesser. Uavhengige revisjoner og sertifiseringer vil bli mer utbredt.

    Rettferdig og etisk AI ved design: Bedrifter vil fokusere på å redusere skjevheter, innlemme rettferdighetsteknikker og regelmessige revisjoner i AI-utvikling. Etiske hensyn vil bli integrert fra starten, for å sikre at problemer tas opp gjennom hele AI-livssyklusen. Tidlige brukere som Lenovo vil drive denne innsatsen, veilede bedrifter til å ta i bruk beste praksis og fremme et pålitelig, etisk AI-landskap.

Også: De beste bærbare Lenovo-maskinene: Ekspert testet

Hva synes du? Ga Lindas anbefalinger deg noen ideer om hvordan du kan sikre kvalitetsimplementeringer av AI med åpenhet og solid styring? Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor.

Du kan følge mine daglige prosjektoppdateringer på sosiale medier. Sørg for å abonnere på mitt ukentlige oppdateringsnyhetsbrev, og følg meg på Twitter/X på @DavidGewirtz, på Facebook på Facebook.com/DavidGewirtz, på Instagram på Instagram.com/DavidGewirtz og på YouTube på YouTube.com/DavidGewirtzTV.< /p>