Slik forlater du en gruppechat på din iPhone eller Android-enhet

0
12
Forlat en gruppechat Lance Whitney/ZDNET

Hvor ofte har du blitt sittende fast i en gruppechat som du ønsker å avslutte på en elegant måte? Kanskje chatten ikke interesserer deg lenger. Kanskje samtaleemnet gnider deg feil vei. Uansett årsak, er det måter å bøye seg av chatten slik at du ikke lenger trenger å delta. Slik gjør du det på en iPhone og en Android-enhet.

Også: De beste Android-telefonene du kan kjøpe: Eksperttestet

Slik forlater du en gruppechat på iPhone

Du kan avslutte en gruppesamtale på en iPhone så lenge tre eller flere andre personer er på tråden og alle bruker en Apple-enhet – iPhone, iPad, Apple Watch eller Mac. Dessuten må alle i chatten bruke iMessage-formatet, noe som betyr at dette ikke vil fungere hvis noen blir med via en Android-enhet. Hvis du av en eller annen grunn ikke kan forlate chatten, er det alltid et annet alternativ å dempe varslene.

1. Slå av lyden for varsler

Ofte er den mest irriterende delen av en gruppechat ikke selve deltakelsen, men varslene som dukker opp hver gang noen legger ut en melding. Hvis du ikke kan eller ikke vil avslutte chatten permanent, kan det være lurt å stoppe varslene. Dette alternativet fungerer til og med hvis en eller flere av deltakerne bruker en Android-enhet.

For å prøve dette, åpne gruppesamtalen og trykk på navnet på gruppen eller antall personer øverst på skjermen. På neste skjermbilde slår du på bryteren for "Skjul varsler." Nå trenger du ikke lenger å se eller høre et varsel når noen legger til en ny tekst.

Dempe varsler Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

2. Gå ut av samtalen

Hvis du virkelig ønsker å avslutte gruppechatten, åpner du samtalen igjen og trykker på navnet på gruppen eller antallet personer øverst på skjermen. På neste skjermbilde trykker du på alternativet for "Forlat denne samtalen." Bekreft handlingen ved å velge popup-varselet for "Forlat denne samtalen." Du vil fortsatt kunne se den eksisterende samtalen frem til det punktet, men du vil ikke lenger se noen fremtidige tekstmeldinger eller være i stand til å bidra til chatten.

Forlat samtalen Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

Også: Mine 5 enkle justeringer vil gjøre MacOS Finder til en mye bedre filbehandler

3. Slett og blokker en samtale

Gjennom at du ikke kan forlate en gruppechat som har én eller flere Android-brukere, kan du skjule eller blokkere samtalen. For å gjøre dette, åpne samtaletråden og trykk på navnet eller nummeret øverst. På neste skjermbilde velger du alternativet for "Slett og blokker denne samtalen." Bekreft handlingen ved å trykke på "Slett og blokker samtale." Alle nye meldinger som sendes til denne gruppechatten vil automatisk bli slettet på telefonen din. Hvis ingen nye meldinger sendes innen en viss tidsperiode, slettes samtalen permanent på din side.

Slett og blokker en samtale Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

Hvordan forlate en gruppechat på Android-enheten din

Ved å bruke Google Messages-appen på Android-enheten din kan du dempe varsler eller forlate en gruppechat helt. For å forlate chatten må alle deltakerne bruke Android-enheter.

1. Demp varsler  

For å dempe et varsel for en bestemt gruppechat, åpne meldingstråden og trykk på navnene på personene øverst. Velg Varsler og slå av bryteren for "Vis varsler."

Også: 5 ting Android må fikse for å bli en verdig iOS-rival i 2024

Dempe varsler Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

& #xA0;2. Forlat samtalen  

For å forlate chatten helt, trykk igjen på navnene på personene øverst i samtalen. Velg "Forlat gruppe." Trykk på OK når du blir spurt om du vil forlate gruppen permanent. Du vil ikke se noen nye meldinger som er lagt ut til gruppen eller være i stand til å bidra til den lenger.  

Forlat samtalen Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET