Denne staten introduserer digitale førerkort. Her er det du trenger å vite

0
12

New York Mobile ID Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

Av sommeren 2025 vil mange nordkarolinere ha en ting mindre i lommeboken. Staten har kunngjort planer om å tilby innbyggerne muligheten til en digital kopilisens i stedet for å bære et tradisjonelt førerkort. 

Så, hva er egentlig en digital ID, og ​​hvordan fungerer den? Her er hva vi vet. For tiden har 11 stater aktive digitale førerkortprogrammer: Arizona, Colorado, Connecticut, Georgia, Iowa, Louisiana, Maryland, Mississippi, Missouri, New York og Utah. Minst et dusin flere stater jobber enten med digitale ID-programmer eller har annonsert planer om å gjøre det. 

Også: Hvordan New Yorks nye digitale førerkort fungerer: TSA, personvernfunksjoner og mer

I stater som bruker digitale IDer, lagres ID-en din i en sikker app på telefonen din i stedet for den fysiske lommeboken. Den inneholder samme informasjon som din vanlige lisens. Du viser appen når det trengs, akkurat som en fysisk lisens. Foreløpig er påmelding i deltakende stater frivillig. Digitale ID-er erstatter ikke fysiske kopier ennå.

Noen digitale ID-er lar brukere bare dele en del av informasjonen sin, for eksempel fødselsdatoen i en bar. Informasjon lagres kun på din lokale enhet og oppdateres automatisk hvis du endrer navn eller adresse. 

Også: 5 grunner til at jeg byttet til en digital lommebok, og du bør også

Hvis du er involvert i en trafikkstopp, gir du telefonen til betjenten som du ville gjort med en vanlig lisens. I noen stater vises den digitale lisensen din som en kode som må skannes. I noen ser det akkurat ut som din vanlige lisens. 

Også: Google Wallet støtter nå 40 flere banker

TSA godtar mobil-ID-er ved rundt 30 sikkerhetskontrollpunkter nasjonalt, så sjekk med flyplassen for å se om du trenger å hente den vanlige lommeboken din. 

Husk at du trenger en ekte ID innen 7. mai 2025, enten du velger digital eller fysisk. Amerikanske reisende må være REAL ID-kompatible for å gå ombord på innenlandsflyvninger og få tilgang til visse føderale fasiliteter. 

Økningen i popularitet for tjenester som Apple Wallet og Google Wallet betyr at telefonen din erstatter kredittkort og hotellnøkler, forsikringskort, boardingkort, fornøyelsesparkpass, konsertbilletter og mer. I noen stater kan du til og med legge til din digitale ID i Apple Wallet eller Google Wallet.