Apple lanserer iOS 18 Beta 3 – her er alt du trenger å vite

0
21

iPhone med iOS 18 Adam Breeden/ZDNET

På mandag startet Apple sin tredje utviklerbeta av iOS 18, med flere nye triks og en rekke feilrettinger. Den siste oppdateringen er designet for iPhone-brukere som registrerer seg som utviklere, og legger til større operatørstøtte for RCS-meldinger, endringer i Bilder-appen, justeringer av emoji-tastaturet og nye visuelle elementer for lommelykten.

Først på listen fortsetter å være RCS-meldinger, en etterlengtet funksjon som Apple begynte å rulle ut med iOS 18 Beta 2. Takket være støtte for RCS (Rich Communications Service) kan iPhone-brukere sende meldinger til Android-venner med lesebekreftelser, høy- bilder og videoer, lydklipp, kule emojier og mer.

iOS 18 Beta 2 begrenset operatørstøtte for RCS til Verizon, AT&T og T-Mobile i USA, men Beta 3 utvider støtten til flere tilbydere. Dette inkluderer operatører som Videotron, Telus Mobility og Bell i Canada, samt Telefonica i Spania, SFR i Frankrike og O2 i Tyskland, ifølge 9to5Mac.

Dessuten: De beste iOS 18-funksjonene som vil gjøre det verdt å oppdatere iPhone

Neste på listen er Bilder-appen. I løpet av iOS 18 beta-perioden så langt har den nye versjonen av appen utløst bekymringer fra noen betatestere, som har gitt tommel ned til det nye grensesnittet. Endringer i Beta 3 viser imidlertid at Apple ikke er ferdig med å tilpasse appen.

Med den siste oppdateringen er den hendige Select-knappen synlig hele tiden, slik at du enkelt kan kjøre kommandoer på flere bilder. Du kan også nå knipe for å zoome inn og ut av bildevisningene dine. I likhet med andre betatestere har jeg vært bekymret for det nye utseendet og layouten for Bilder-appen, så jeg håper Apple fortsetter å finjustere den.

Emoji-tastaturet er en annen funksjon som Apple har forbedret i Beta 3. Når du velger dette tastaturet fra Meldinger-appen, er emoji-ikonene litt større. For meg er dette en velkommen forandring, siden jeg noen ganger har problemer med å se de finere detaljene på en emoji jeg vil bruke i en tekst.

En annen justering i Beta 3 påvirker bakgrunnen for startskjermen og låseskjermen. Hvis du velger et av de nye iOS 18-bakgrunnsbildene, endres fargene etter hvert som dagen skrider frem. Du kan starte med å velge en spesifikk farge eller tone og deretter se den gradvis endre seg over tid. Bakgrunnen virker som en så triviell funksjon, men med tanke på hvor ofte du ser på telefonens skjerm, kan de riktige bildene utgjøre en forskjell.

Lommelykten er en annen tilsynelatende mindre funksjon, men hvor ofte bruker du den når du ikke har en ekte lommelykt? I den forrige iOS 18-utviklerbetaen finjusterte Apple lommelykten for å gi iPhone 14 Pro og iPhone 15 Pro-eiere en måte å variere lysstyrken og justere bredden på strålen. Med iOS 18 Beta 3 viser lommelykten nå en buet linje for å indikere bredden og lysstyrken til strålen, samt toppintensiteten.

Også: Slik bruker og tilpasser du iPhone' s nye kontrollsenter med iOS 18

Også i Beta 3 prøver Apple å øke interessen for Journal-appen sin. Den nye versjonen er designet for å be deg om å registrere tanker om dine daglige hendelser og aktiviteter, og lar deg logge journaltiden din til Helse-appen som Mindful Minutes. Du kan også journalføre basert på turer eller løpeturer, samt mennesker og kjæledyr fra Bilder-appen. Jeg må innrømme at jeg brukte Journal-appen i noen uker, men så mistet jeg interessen. Jeg synes fortsatt en journal er en god idé, så jeg håper Apple fortsetter å avgrense appen.

For å prøve ut de nye funksjonene må du installere den nyeste utviklerbetaen til iOS 18. Husk at enhver betaversjon kan være buggy og ustabil. Av den grunn, ikke installer dette på din primære telefon eller en du trenger for vanlig arbeid og andre viktige oppgaver.

Jeg kjører betaen på en sekundær iPhone som jeg bruker kun til testing. Hvis du vil sjekke ut iOS 18 og ikke har en ekstra iPhone til overs, bør du vurdere å vente. En offentlig betaversjon av det nye operativsystemet kommer en gang denne måneden, med en generell utgivelse ventet i september 2024.