Google is mislukt rechtvaardigen de Pixel 3 XL enorme notch

0
23

Google Pixel 3 en Pixel 3 XL gisteren aangekomen zonder al te veel tamtam. Immers, de toestellen gelekt vrijwel geheel in de loop van de afgelopen twee maanden, die weinig tot de verbeelding bij Google hardware chief Rick Osterloh kwam op het podium. Maar één aspect van de Pixel 3 XL, in het bijzonder, dat werd meer uitgesproken en verbijsterende nu we hebben gezien in volledige — en gehoord Google ‘ s redenering over haar bestaan — is de nogal opdringerige display notch.

Met de Pixel 3 XL, Google rechtvaardiging voor de inkeping is dat het in staat is om het verminderen van de panelen van het apparaat en bieden een groter scherm, terwijl de inkeping is er om tegemoet betere luidsprekers en een verbeterde dual selfie camera systeem. Google beweert zelfs het heeft een betere notch-to-display ratio is dan sommige van zijn concurrenten, en de hele argument is dat je het krijgen van meer, niet minder. Maar ik vind het niet erg overtuigend, en hier is waarom.

Je kan haten inkepingen, en ik kan preken voor het koor hier door te klagen over Google ‘ s. Maar ik heb geen hekel aan ze. In feite, ik ben een fan als de trade-off is voor sommige functies geniet ik van, en ik ben volledig ambivalente aan het bestaan van het scherm knipsels vanuit een esthetisch oogpunt, tot een bepaald punt. Ik heb een iPhone X sinds het eerste kwam uit; ik heb nooit gemerkt of het echt om over de inkeping toen ik voor het eerst ingeschakeld, en ik weet nog steeds niet vandaag. Ik ben met behulp van een iPhone XS als ik dit schrijf. Maar een inkeping moet, op zijn minst, dienen een doel. Het moet een goede reden om er te zijn, en Google heeft niet echt een sterke one te bieden gisteren.

Voor iPhone-bezitters, het was een no-brainer. De inkeping op de originele iPhone X, hoewel misschien niet ideaal vanuit een design oogpunt, was niet al te breed, niet te lang, en het is verpakt in een enorme hoeveelheid indrukwekkende technologie in een mooie display. Er is Face ID, die wordt ingeschakeld door de TrueDepth camera module en Apple ‘ s eigen veiligheid en gezichtsherkenning software. Er is de mogelijkheid om te doen wat leuke camera diepte trucs met de voorzijde van de lens, met dank aan dat de hardware en software mix. En er is goofy, belachelijk software functies, zoals Animoji en Memoji dat zijn een leuke afleiding nu en dan, maar alleen door de hardware in de iPhone-notch.

De Pixel 3 XL biedt geen voorzieningen of camera hardware die de standaard Pixel 3 niet

Op de Pixel 3 XL, het scherm onderging een soortgelijke verbetering, en het is duidelijk dat Google heeft de bouw van de beste weergave van haar Pixel lijn ooit heeft gezien. Maar de aanzienlijke voordelen van het kopen van een telefoon met een inkeping in dit geval zijn de verbeterde luidsprekers en de wide-angle selfie cam. Er is geen gezichtsherkenning, geen Animoji-zoals selfie trucs, en geen camera functies die exclusief zijn voor de grotere versie van de telefoon.

In werkelijkheid, er zijn geen voordelen van software beperkt tot de grotere van de twee Pixels dan ook. Alles wat je kunt doen met zowel de naar voren gerichte en naar achteren gerichte camera ‘ s op de Pixel 3 XL kan worden bereikt op de standaard Pixel 3. En de wide-angle lens voor een betere selfies en de verbeterde luidsprekers? Je krijgt dat alles met de Pixel 3, ook, en in een conventionele, notch-minder-pakket kost minder.

Dus de grote vraag is of de edge-to-edge scherm is de moeite waard, en als de inkeping is een redelijke trade-off voor. Ik zou zeggen dat de eerste is de vraag voor de meeste consumenten, en de tweede een duidelijke ‘nee’.

Google zou kunnen maken van de inkeping kleiner, maar het niet wilt verwijderen van de luidsprekers of dual-camera systeem. En het kunnen houden van deze onderdelen en het verkleinen van de weergave, maar het wil de edge-to-edge te kijken. In andere woorden, dit is een keuze. Maar dat is ondermijnd door gewoon kijken naar de telefoon in foto ‘ s. Voor starters, de Pixel 3 XL notch lijkt nogal hoog en merkbaar, ondanks Google beweert anders.

Een ander probleem, zij het een kleine terts, is dat de Pixel 3 XL notch geeft niet Google het voordeel van het maken van alle randen van de telefoon bezel-less. Praktisch gesproken, de inkeping bestaat om het bedrijf een front-facing camera, terwijl het nog steeds ook het strekken van het scherm naar de hoeken. (Sommige bedrijven, zoals Vivo, zijn gekomen met een nieuw pop-up selfie cams om te voorkomen dat de inkeping in totaal.)

Maar als je kijkt neer op de bodem van Google ‘ s nieuwe apparaat, zie je een ring. Edge-to-edge-telefoons vandaag de dag, met de opmerkelijke uitzondering van de iPhone X / XS-lijn, een soortgelijke “kin” aan de onderkant, maar de Pixel 3 XL is bijzonder opvallend.

Foto door Dan Seifert / De Rand

Google zegt dat de Pixel 3 XL zal komen met de mogelijkheid om “uit te schakelen” de inkeping als je het niet wilt, het transformeren van het bovenste gedeelte van de telefoon naast de uitsnede in een zwarte statusbalk en niets anders. Maar waarom dan de moeite verzending van een telefoon met een edge-to-edge display als de klanten uiteindelijk afkeer van het zo veel dat ze uit te schakelen? Zeker, sommige consumenten misschien niet erg het is, en laat het zo is, terwijl degenen die de voorkeur geven aan het extra kamer voor de statusbalk zal gewoon uitschakelen. Maar hoeft te geven aan mensen de mogelijkheid zou suggereren dat zelfs Google begrijpt dat het aanbieden van een compromis dat is ingewikkelder dan het lijkt op het eerste gezicht.

Mijn collega Dieter Bohn, die wordt gehouden van het apparaat en is begrijpelijkerwijs meer uitgesproken mening over de smartphone design dan de gemiddelde consument, zegt de inkeping is “niet zo schandelijk in persoon als in foto’ s.” Maar hij zegt dat de grootte van de nok een merkbaar effect kan hebben op hoe “afgehakt” beelden en app schermen kijken. Hij zegt ook dat “het iets grotere scherm op de kleinere Pixel 3 heeft me serieus aan het overwegen te gaan naar de kleinere telefoon.”

Waarom zou het bouwen van een telefoon met een inkeping wanneer de consument zal alleen maar ‘uitgeschakeld’?

Het bredere beeld hier is dat de inkeping trend risico ‘ s zinken anders is goed gemaakt en goed ontworpen toestellen door niet te rechtvaardigen wat is uiteindelijk een compromis. Zoals we zagen eerder dit jaar, ton van Android-telefoons gekopieerd van de iPhone X notch design slechts een apparaat dat eruit zag vergelijkbaar met een vlaggenschip product van Apple, maar ze slaagden er niet in om een van de technologie onder de motorkap dat zou een inkeping gemakkelijker te accepteren.

De nieuwe OnePlus 6T, een afbeelding van die lekte vorige week, heeft een kleine inkeping, omdat het bedrijf, zo lijkt het, niet nodig om dingen vol met sensoren en extra hardware om dat te bereiken edge-to-edge te kijken. Dat is een slimme uitvoering van een inkeping, en erkent dat, zonder een overtuigend verkoopargument, de uitsparing moet worden klein en subtiel.

In het geval van Google, er is gewoon niet sterk genoeg argument te worden gemaakt voor een inkeping van die grootte dat heeft dus weinig om het verhogen van de algehele kwaliteit en ervaring van het gebruik van het apparaat. Zal kopers zorg dat alles goed? Misschien ook niet. Maar het heeft de Pixel 3 XL geen gunsten als de iets kleinere, notch-loze versie van de telefoon wordt het veel aantrekkelijker optie in de ogen van de kopers.