Hvad er serverless computing, og hvorfor bør du pleje?

0
16

Nul

At udvikle applikationer, der bruges til at være en dyr forretning, som kræver upfront investeringer i hardware og software, før en eneste linje kode blev genereret. Som vi ved, cloud computing ændret alt dette, og nu er online tjenester, der leverer hardware og software ressourcer findes, passer til alle behov og budgetter.

Indtil for nylig, men disse cloud-hosted services har set temmelig meget som dem, der – i betragtning af de ressourcer og behov – din virksomhed kan i sig selv har udviklet. Med andre ord, de har tendens til at være monolitisk stykker af kode, der er designet til at køre på en enkelt server, uanset om hostet lokalt eller i skyen.

Det betyder, at hardware til at køre de applikationer, er der stadig behov for at blive klargjort, konfigureret og betalt for at udføre programmet. Men nu er der en bedre vej frem.

Hvad er serverless?

Serverless computing kan du skrive og indsætte koden uden besværet med håndtering af den underliggende infrastruktur. Mens servere er selvfølgelig stadig der kræves for at køre apps – eller (mere præcist) funktioner – arkitektur er designet, således at bygherren ikke behøver at bekymre sig om server management, eller at gøre kapacitetsplanlægning beslutninger.

Hvordan kan det være? En typisk serverless app ‘ en vil bestå af en række funktioner – hvilket er grunden til du vil finde serverless platform, der tilbyder funktioner-as-a-service (FaaS). Hver funktion er en del af den app, som er knyttet sammen på den bageste ende af udbyderens platform, eller ved at tredjemand netværk. Mekanikken i, hvordan det fungerer, er provinsen af den udbyder, der styrer processen og afgifter på grundlag af business funktionalitet, der leveres, ikke hardware. Med andre ord, det er pay-as-you-go-kode.

Serverless kode er normalt event-driven. Udviklere skal kun beskæftiger sig med at skabe kode, der opfører sig på en bestemt måde at reagere på specifikke input, modulære kode, der fungerer uafhængigt af resten af app ‘ en, med andre ord. Det kører når de udløses, og når den har afsluttet sin opgave, det drejer ned, venter på den næste aktivering.

Fordele

Blandt de centrale fordele ved serverless er større omkostningseffektivitet, da du kun betaler for den tid, det tager at udføre kode, ikke for spildtid. Og fordi serverless funktioner kan påberåbes i brøkdele af et sekund, afgifter kan være meget detaljeret. Det øger også udvikler produktiviteten ved at fokusere på, hvad der betyder mest: opbygning af programmer og abstrahere væk spørgsmål omkring hardware og kompatibilitet, eller back-end detaljer, såsom multi-threading.

For eksempel, i stedet for at betale for at køre en altid up-database-server, en FaaS funktion kan reagere på en http-anmodning fra kunden. At være serverless, men det er ikke nødvendigt at køre hele tiden, i modsætning til en traditionel database server, Hvor anmodningen sendes til den bageste ende er ansvaret for den FaaS udbyder, således off-indlæsning af en række tilførsler og de ledelsesmæssige beslutninger fra bygherren eller SMB. Dette betyder også, at funktionen er automatisk skalerbar: en serverless funktion vil køre, når det er påkrævet, uden at blive klargjort.

Oversigt

Serverless tilbyder zero server management, ingen forudgående tilførsel, vil automatisk skalering til at opfylde trafik kræver, og er omkostningseffektive: du betaler kun for de ressourcer, der anvendes. Det er stadig lidt tidligt, men tegnene er klar: serverless sparer du penge og kan reducere kompleksitet.

Relaterede Emner:

Cloud

0