MoviePass wordt bemand door honden nu, blijkbaar

0
61

Het is een somber jaar voor MoviePass, de eindeloos omstreden film abonnement service. Het bedrijf, dat gebouwd basis van naar verluidt meer dan 3 miljoen abonnees met een deal die gebruikers laten kijken naar een film een dag in de theaters voor onder de $10 per maand, is het verliezen van geld op een wonderbaarlijke tarief. In de loop van 2018, het herhaaldelijk creëerde nieuwe instrumenten zijn basic abonnement, gedwongen jaarlijkse abonnees op een maandelijkse plan, en worden behandeld met kelderende aandelenkoersen na herhaalde meldingen dat het was uit de fondsen.

Meest recent, het moederbedrijf Helios en Matheson — die geconfronteerd wordt met een class-action rechtszaak van haar aandeelhouders en van een onderzoek naar fraude — gesponnen MoviePass uit in een aparte vennootschap, in een schijnbare poging om de distantiëren zich van de toxische reacties op de steeds beperktere service kan bieden.

Maar blijkbaar kan het bedrijf heeft een oplossing: schattige honden.

De laatste e-mail aan abonnees is een verbijsterende poging te ontwapenen en te paaien ze met een puppy. De afbeelding hierboven is verzonden naar de gebruikers, samen met het volgende bericht:

Woof! Ik ben Chloe, de Directeur van Barketing op MoviePass. Ik wil graag uitleggen waarom u van tijd tot tijd kan hebben gehad een “kraag” ervaring met ons, maar het blijkt dat ik ben een hond en ik kan niet praten. Wat ik wel weet is dat ik zie deze mensen werken als een gek te maken MoviePass beter en beter voor u zo snel mogelijk. Ze zijn zo dankbaar voor uw lidmaatschap en ondersteuning terwijl ze werken. We luisteren. We zijn aan het leren. We veranderen.

Hoewel dit is verre van de eerste keer dat een bedrijf heeft geprobeerd om de charme geïrriteerd klanten met een zachte bericht, of de eerste keer dat een bedrijf heeft gecoöpteerd genegenheid voor dieren te duwen van een product (vaak geïmiteerd 1973 National Lampoon cover beroemde zet de standaard voor deze vorm van marketing), er is iets in het bijzonder gekunsteld en neerbuigend over deze bijzondere poging tot corporate doorbuiging.

In de meest letterlijke zin van het woord, het houdt in dat de onregelmatige dienst van MoviePass, die haar resterende abonnees vermijden daadwerkelijk gaat om films, kan het gevolg zijn van het feit dat een aantal van haar leidinggevend personeel,… het zijn honden. En honden kunnen leuk worden, maar historisch gezien, die ze nog niet hebben bewezen in het bijzonder getalenteerd in het beheer van bedrijven. (Hoewel de meeste bedrijven hebben niet eens een Barketing afdeling, dus misschien is het niet een missie-van cruciaal belang onderverdeling? En Chloe impliceert dat het bedrijf de actuele van-dag-tot-dag-functies zijn in menselijke handen.)

Maar, nog belangrijker, van de e-mail cutesy, oneerlijk toon, en de uiterst vage geruststellingen van positieve veranderingen te komen, zijn herinneringen aan de geschiedenis van het bedrijf van een gebrek aan respect in de richting van de gebruikersgroep: het maken van onzinnige nummers te overschatten de waarde bioscopen; het afsluiten van de toegang tot specifieke theaters en specifieke films zonder waarschuwing om de markt te manipuleren; het verzamelen van gegevens over de gebruikers en dan beweren dat het nooit de bedoeling van het gebruik van die informatie; facturering gebruikers, zelfs nadat ze annuleren; en met de hand zwaaien impopulaire beslissingen in zakelijke e-mails schuld te geven app storingen en technische problemen.

MoviePass heeft moeite het hele jaar, en dit licht bizarre poging op een leuke noodoplossing voelt ongewoon plakkerig en mogendheden. Slechte hond, Chloe. Stoute hond.