Faraday Toekomst zegt de belangrijkste investeerder is ‘opzettelijk honger’ in faillissement

0
58

California EV opstarten van Faraday Toekomst is het argument is er hoop vooruit te gaan zonder haar belangrijkste financier, de Chinese onroerend goed conglomeraat Evergrande, volgens een nieuw hof indienen in Californië.

De klok tikt, want Faraday Toekomst is in feite op de rand van een faillissement, net als mede-oprichter Nick Sampson zei onlangs in zijn ontslagbrief. Het bedrijf uit honderden medewerkers, en furloughed honderden meer; meerdere leidinggevenden zijn afgetreden. De Rand heeft geleerd dat de startup heeft genoeg geld om te betalen de resterende 600 medewerkers een verlaagd salaris tot en met November 30, die één van de vennootschap is overgebleven directieleden vertelde werknemers bij recente all hands meeting.

Als nieuwe financiering komt niet in, het bedrijf zal volledig uit de kas door het midden van December. Hoewel de uiteindelijke doelstelling van Faraday Toekomst blijft aan zijn luxe EV in productie, het naaste doel is te overleven.

Informatie over Jia Yueting, of Faraday Toekomst? E-mail de auteur sean.okane@theverge.com of gebruik SecureDrop of Signaal om veilig verzenden van berichten en bestanden naar De Berm, zonder dat uw identiteit bekend wordt.

Dat begint met het oplossen van een escalerende strijd met Evergrande. Laat donderdag, Faraday Toekomst van de Cayman Eilanden moedermaatschappij diende een “petitie te bevestigen uitspraak” tegen Seizoen Smart Limited, een proxy voor Evergrande, in de California Central District Court. De indiening is, in essentie, Faraday Toekomst de manier van drukken rug tegen Evergrande de vorderingen op aandeelhouders (en het publiek) dat de vastgoed-reus won een recente arbitragezaak tussen de twee partijen in Hong Kong.

In feite, de zaak is nog lopende. Faraday Toekomst was gewoon toegestaan door het hof er te zoeken tot $500 miljoen in nieuwe, buiten geld als een middel van verlichting, terwijl de zaak ging. Wat meer is, de scheidsrechter besloot dat Faraday Toekomst “heeft een redelijke mogelijkheid van slagen” in het geval, volgens de tot en met donderdag ‘ s indienen, die de hele noodhulp besluit.

Evergrande van het optreden van “puur tactische,” Faraday Toekomst zegt

Meer dan dat, echter, Faraday Toekomstige vorderingen Evergrande “is bewust van de honger [Faraday Toekomst] van het geld moet blijven oplosmiddel,” en dat de beweging is “puur tactisch.”

Evergrande probeert te duwen Faraday Toekomst in faillissement, die op zijn beurt laat de real estate reus in beslag te nemen controle van de EV opstarten van de activa en de intellectuele eigendom, auto bedrijf, advocaten betogen in de petitie. Een Faraday Toekomst faillissement zou ook Evergrande een vluchtluik op de $1,2 miljard, dat blijft op de oorspronkelijke $2 miljard investering, die geacht werd uitbetaald in delen van $600 miljoen termijnen in 2019 en 2020.

“Wat [Evergrande] motivatie zou kunnen zijn, de realiteit is dat het is ontworpen met een situatie waarin, tenzij [Faraday Toekomst] krijgt een injectie van aanzienlijke sommen in de nabije toekomst, het failliet, advocaten voor Faraday Toekomst schrijven in de petitie.

Faraday Toekomst en Evergrande oorspronkelijk overeengekomen een $2 miljard euro investeren in eind 2017, wanneer de EV opstarten was op de rand van de afgrond voor de eerste keer. Evergrande in eerste instantie uitgebracht van $800 miljoen en de resterende $1.2 miljard euro zou worden afgemeten in aparte $600 miljoen termijnen in 2019 en 2020.

De problemen tussen de twee partijen ontstaan na Faraday Toekomst besteed door die $800 miljoen in juli. In de behoefte aan nieuwe cash, Faraday Toekomst en Evergrande overeengekomen op een $700 miljoen vooraf, op basis van de nieuwe rechtbank indienen, die worden verdeeld in kleinere termijnen tot het einde van 2018.

Maar Evergrande reneged op de deal, advocaten voor Faraday Toekomstige vordering, die is waarom — uitgeput van geld en geconfronteerd met ontslagen — het opstarten uiteindelijk bracht de nood arbitragezaak in Hong Kong. Hong Kong is waar Evergrande Gezondheid, de arm van het conglomeraat dat technisch geïnvesteerd in Faraday in de Toekomst, is vermeld.

“De scheidsrechter de beslissende uitspraak onderstreept de kracht van de FF’ s onderliggende argumenten, omdat op grond van de wet noodhulp van deze soort wordt slechts verleend indien de aanvrager van de voorziening is waarschijnlijk de overhand te krijgen op de verdiensten zodra de zaak is volledig beslecht,” Jarret Johnson, Faraday Toekomst van de assistant general counsel, zei in een verklaring.

“De uitspraak maakt de weg vrij voor Faraday Toekomst te verhogen nieuw kapitaal en zijn we al in actieve discussie met nieuwe potentiële investeerders,” Michael het agosta, de vicepresident van financiën, toegevoegd.

Update 8 November, 10:46UUR ET: Toegevoegd verklaringen van vertegenwoordigers van Faraday Toekomst.