SpaceX wil vliegen sommige internet-satellieten dichter bij de Aarde om te bezuinigen op ruimte prullenbak

0
48

SpaceX is de herziening van de satelliet-internet-initiatief, Starlink, en nu hoopt te werken een aantal van haar ruimteschip op een lagere hoogte dan oorspronkelijk gepland. In een nieuwe indiening van de Federal Communications Commission (FCC), SpaceX is met de vraag van het agentschap voor het wijzigen van de licentie, zodat die meer dan 1.500 Starlink satellieten kan werken op een hoogte van 600 kilometer lager dan het bedrijf in eerste instantie.

SpaceX stelt dat deze wijziging maakt de omgeving in de ruimte veiliger, omdat het gemakkelijker zal zijn om zich te ontdoen van deze satellieten op dit nieuwe hoogte wanneer zij een tekort aan brandstof of kunnen niet meer goed functioneren in een baan. Deze update zou ook kunnen verklaren het onverwachte gedrag van twee van SpaceX ‘ s test satellieten voor Starlink, die bleef in lagere banen dan verwacht.

SpaceX stelt deze wijziging zal de omgeving in de ruimte veiliger

Terug in Maart, de FCC goedgekeurd SpaceX licentie voor de eerste fase van het ambitieuze Starlink, een initiatief van de onderneming op de lange termijn van plan om de lancering van bijna 12.000 satellieten in een baan om de bundel internet dekking naar beneden naar de Aarde. In eerste instantie, SpaceX vroeg de FCC de toestemming om te starten 4.425 de satellieten in banen, variërend tussen 1,110 te 1,325 kilometers hoog. Maar met deze nieuwe aanvraag, SpaceX is met het verzoek dat 1,584 van deze satellieten, die moesten werken op 1,110 kilometer, worden toegestaan om te werken bij een 550 kilometer in plaats.

SpaceX zegt het verplaatsen van de satellieten naar een lagere hoogte betekent dat het meer kunt doen met minder. Oorspronkelijk is het bedrijf zei dat het nodig 1,600 satellieten om te werken bij de 1,110 kilometer hoogte, maar bewegen ze met kleine middelen kan het bedrijf de dezelfde resultaten met 16 minder ruimtevaartuig. En de lagere hoogte maakt het eenvoudig te verwijderen van deze satellieten zodra ze klaar zijn in de ruimte. Op deze hoogte, deeltjes van de atmosfeer van de Aarde bombarderen van het ruimteschip sneller, waardoor ze uit hun baan en slepen ze neer op de planeet. En op de weg naar beneden, ze verbranden in de atmosfeer.

Een van SpaceX ‘ s test satellieten voor Starlink, die werd gelanceerd in februari.

Beeld: YouTube / SpaceX

Het maken van zeker dat deze ruimtevaartuig komen van een baan in een tijdige wijze is van cruciaal belang omdat het grote aantal voertuigen dat SpaceX wil plaatsen in een baan. Een constellatie van de grootte van Starlink kan drastisch verhogen van het aantal operationele satellieten in de ruimte, het verhogen van het risico van in-de-ruimte botsingen. Een recente studie NASA stelde dat 99 procent van deze satellieten zullen moeten worden genomen uit hun baan, betrouwbaar, binnen vijf jaar van de lancering, of het risico van een satelliet-botsingen gaat nogal wat.

De baan van een satelliet-meestal houdt brengen van het voertuig op een laag genoeg hoogte met de boeg-en hekschroeven, waar de Aarde deeltjes lucht en de zwaartekracht sleep de sonde naar beneden, zodat het verbrandt. Nu, met deze nieuwe aanvraag, SpaceX niet significant te verplaatsen 1,584 van de satellieten om zich te ontdoen van hen. De sfeer op 550 kilometer moet het werk doen binnen een paar jaar. Dat is ook handig in het geval van het ruimteschip mislukt in een baan. Satellieten die niet in de hoger gelegen gebieden kan omslaan in unoperational ruimteafval dat verblijf in een baan voor langere tijd. Op lagere hoogten, kunnen ze nog steeds niet, en de sfeer wordt nog steeds slikken ze in een tijdige wijze.

De nieuwe indienen kan ook verklaren van het gedrag van twee van SpaceX ‘ s test satellieten

En dat kan een lange weg te gaan met de FCC, die zijn bezorgdheid geuit over hoe betrouwbaar deze satellieten zullen worden en of ze de-cirkelde op tijd. In feite, wanneer de FCC goedgekeurd de Starlink initiatief van het agentschap zei: “het is nog te vroeg om subsidie SpaceX de toepassing is gebaseerd op de huidige orbital debris mitigation plan.” Echter, SpaceX heeft toestemming gekregen toch onder de voorwaarde dat de vennootschap een bijgewerkt plan voor hoe het zou de baan van de satellieten op tijd.

De nieuwe indienen kan ook verklaren van het gedrag van twee van SpaceX ‘ s test satellieten die momenteel in een baan. In februari, SpaceX met succes gelanceerd en een paar test satellieten — Kuifje A-en B — bedoeld om het testen van de technologie die nodig is voor het internet-van-de ruimte zich inspannen. Echter, de satellieten niet bereiken hun uiteindelijke bedoeling banen in de ruimte. Het doel was om op de plaats van de satellieten op een hoogte van 511 kilometer, en zodra de systemen in de voertuigen hadden uitgecheckt zijn, SpaceX dan zou er sprake van het paar tot een hoogte van 1,125 kilometers met de satellieten aan boord van boeg-en hekschroeven, een werking die ongeveer een half jaar in te vullen. Het bedrijf de details van deze plannen in een brief aan de FCC-gedateerd 1 februari 2018, drie weken voor de lancering

Deze grafiek is samengesteld door Jonathan McDowell met behulp van gegevens van Space_Track.org toont de baan van een hoogte van Kuifje Een (rood), Kuifje B (blauw), en de PAZ satelliet (groen), die werd opgestart met de Starlink test satellieten. Afgezien van wat lichte manoeuvreren, de satellieten niet verhogen hun banen aanzienlijk, zoals oorspronkelijk gepland.

Beeld: Jonathan McDowell

Maar de satellieten altijd in de buurt van de 500 kilometer, volgens Space_Track.org een site die gebruik maakt van satelliet-tracking-informatie die wordt verstrekt door het Ministerie van Defensie. Een grafiek van de duo locatie de loop van de tijd toont de satellieten natuurlijk steeds lager in hun banen — het meest waarschijnlijk te wijten aan de deeltjes van de atmosfeer van de Aarde te slepen naar beneden, volgens Jonathan McDowell, een astrofysicus aan de Universiteit van Harvard die tracks ruimtevaartuig in een baan. In juni en juli, Kuifje B hief haar baan om de aarde iets, wat wijst op een kleine branden van de onboard boeg-en hekschroeven. Kuifje-de Een heeft nauwelijks verplaatst, behalve voor een kleine uitbarsting op 17 oktober.

Dit leidde tot de speculatie op een mogelijke mislukking, die voor het eerst werd gerapporteerd door de Ruimte Intel Rapport, en SpaceX vertelde de site die de satellieten “werden geleverd om de beoogde baan, gecommuniceerd met grondstations, blijven communiceren met grondstations en in werking te blijven vandaag.”

In de huidige FCC indienen, SpaceX, zegt dat het besluit om de banen op basis van wat hij geleerd had uit operationele Kuifje A en B op de lagere hoogte. “Werken op een lagere hoogte en biedt een aantal aantrekkelijke kenmerken, zowel tijdens nominaal bedrijf en in onvoorziene scenario’ s,” SpaceX schreef in het depot. Het bedrijf zegt dat dit vereenvoudigt het ontwerp van het ruimteschip en het verminderen van de latency in signalen naar slechts 15 milliseconden, die “zou worden vrijwel onmerkbaar bijna alle gebruikers,” aldus SpaceX.

SpaceX erkent dat er een aantal nadelen aan de onderste baan

Echter, SpaceX erkent dat er een aantal nadelen aan de onderste baan. Omdat de sfeer is iets dichter op deze hoogte, het betekent ook het ruimteschip hebben om harder te werken om te verblijven in een baan en niet naar beneden getrokken naar de Aarde voortijdig. Het vermindert ook de hoeveelheid van het aardoppervlak elke satelliet kan de dekking in een bepaald punt in de tijd, dus SpaceX zal moeten wijzigen hoe het ruimteschip zenden hun signalen.

De FCC moet nog goed te keuren SpaceX ‘ s verzoek, maar de commissie heeft verklaard November in de Ruimte “Maand”, zodat het mogelijk is kan er enige beweging op deze binnenkort. In de tussentijd, SpaceX zegt dat het plan om de lancering van zijn eerste batch van Starlink satellieten in 2019. Onder de voorwaarden van de FCC-licentie, SpaceX moet lanceren minstens de helft van zijn 4.425 de satellieten (potentieel 4,409 nu) binnen zes jaar om de volledige constellatie in gebruik. In oktober, Reuters gemeld dat SpaceX CEO Elon Musk had gedaan een shakeup van Starlink het management, om te voldoen aan de programma ‘ s deadlines sneller.