Telepresence ställa till ökning (men inte i traditionella kontor)

0
48

Noll

robodoc.jpg

Marknaden för telepresence robotar, som distansarbetare att balken till fjärran platser, är inställd på att stiga. Men några av de största tillväxten ser ut att komma från ett oväntat bransch: Hälso-och sjukvård.

Enligt ny forskning från marknadsundersökningar Betänkande Länkare, telepresence totala marknaden kommer att vara värt $312 miljoner euro fram till 2022. Det är över en två-faldig ökning från nuvarande marknadsstorlek på $145.8 miljoner.

Även Brister i telepresence robotar ge hackare tillgång till bilder, video feeds

Mycket av den tillväxten kommer att komma från hälso-och sjukvården, som antar telepresence som ett sätt att expandera och sjukvård och öka räckvidden av medicinska experter. Telepresence har länge varit som erbjuds som en potentiell sanering verktyg för att frågor om tillgång till hälso-och sjukvård.

Enligt rapporten:

Marknaden för hälso-program förväntas att växa på högsta CAGR under 2018-2023. Fjärrstyrda telepresence robotar möjliggör för läkare att interagera med sina patienter för rådgivning och utbildning. Forskare har utvecklat telepresence robotar som kan användas för att avlägsna en operation för att rädda liv och kan styras av fjärrkontrollen kirurger.

En av de största drivkrafterna bakom att driva har varit militär.

“Våra soldater kan vara isolerade i 72 timmar eller mer, kräver långvarig fältet hand om skadade i en sträng miljö,” Army Surgeon General Lt. Gen. Nadja West berättade nyligen Military.com.

Tanken är att kirurgiska experter kan balk till en plats på jorden och ge kirurgiska samråder eller utföra faktiska operationer via en telepresence-robot.

Mer traditionella telepresence robotar har haft en tuffare väg. En gång proklamerade som silver bullet för många sjukdomar som drabbar distribueras arbetskraft, tech har sett mycket långsammare antagande än vad många förutspått.

Men hälso-och sjukvård har blivit en perfekt miljö för tekniken. Sjukhus är semi-strukturerade miljöer, vilket gör dem väl lämpade för ambulerande robotar. Det är också en svår arbete crunch i hälso-och sjukvård, särskilt med sjuksköterskor. Telepresence robotar göra det möjligt för mindre personal för att få en bredare räckvidd.

Förutsägelser som denna är notoriskt felaktiga (en annan rapport uppskattningar telepresence robotar kommer att vara värt $8 miljarder av år 2023). Men framväxten av hälso-och sjukvård som en primär anammade tekniken är passande.

Roboten revolutionen är över oss, men från bilar till hem dammsugare, automatiseringsteknik verkar vara att göra inbrytningar på arenor som inte var helt väntat.

Mer robotics

Robotteknik i verksamheten: Allt vi människor behöver veta

Att tänka om är död. Men det är marknaden för nytänkande samarbete robotics?

Killer AI robotar måste förbjudas, säger FN-chefen

Psykofysik och bisarra vetenskap bakom robotar som vet vad vi vill

Robotar med mjuka händer kommer att förändra världen. Här är varför.

Robotar inte vill ta din eländiga kontorsjobb (CNET)

5 saker att veta om soft robotics
(TechRepublic)

Relaterade Ämnen:

Innovation

CXO

Artificiell Intelligens

0