FCC-slam romfart selskap med $900,000 fint om ulovlig satellitt-lansering

0
17

Plass oppstart Sverm Teknologier, som ble lansert fire små satellitter uten offentlig godkjennelse tidligere i år, har gått med på å betale $900,000 til det AMERIKANSKE Finansdepartementet for uautorisert fly. Det fine er en del av et forlik med Federal Communications Commission (fcc), som undersøkte hendelsen. Selskapet vil også måtte forholde seg til en “streng overholdelse av planen”, og må sende inn ekstra dokumentasjon til FCC når det håp om å lansere flere satellitter i fremtiden.

Sverm Technologies er en ganske ny spiller på plass-feltet, med håp for til slutt å sende opp til 100 satellitter i bane å stråle global internett-dekning til Jorden for tilkoblede enheter. On januar 12th, selskapet lanserte sin første satellitter på en Indisk PSLV rakett, fire små enheter som er kjent som SpaceBEEs. Imidlertid er det snart dukket opp etter lanseringen som Sverm hadde blitt nektet lisens for satellitter av FCC, som er ansvarlig for å utpeke som radio frekvenser AMERIKANSKE selskaper kan bruke til å kommunisere med sine romskip. Byrået var bekymret for at den SpaceBEEs var for liten og ville være vanskelig å spore fra Jorden, noe som gjør det vanskelig å vite om de kan kollidere med andre satellitter.

en del av et forlik med Federal Communications Commission

I Mars, FCC åpnet en etterforskning av hendelsen. Direktoratet fant at ikke bare hadde Sverm lansert, uten en lisens, men det hadde også ulovlig brukt bakken kommunikasjon stasjoner i Georgia for å kommunisere med satellitter for over en uke mens jeg var i omløp. Plus, selskapet hadde gjort noe ulovlig tester med været ballonger og annet utstyr før lanseringen. FCC er ansvarlig for godkjenning av alle disse prosedyrene, men hadde ikke godkjent Sverm å gjøre dem.

En av Sverm s 1/4U SpaceBEE satellitter.

Foto: Gjengitt med tillatelse av Sverm

Sammen med å betale en massiv fine, Sverm har blitt enige om å sende inn rapporter til FCC for hver satellitt lanseringen det ønsker å gjøre for de neste tre årene. Disse rapportene må inneholde alle detaljer om lanseringen kjøretøy som vil bære satellitter, tid og sted for lanseringen, og kontaktinformasjon for hvem som er å koordinere lanseringen. Og Sverm har til å gjøre dette mye, også. Rapporter må være sendt inn innen fem dager etter Sverm å kjøpe en tur på en rakett, eller innen 45 dager av reisen. Flere rapporter må være innsendt når satellitter er sendt for å bli integrert på raketten, når satellittene er faktisk integrert, og rundt den tiden lanseringen er ment å finne sted.

I løpet av de neste to månedene, Sverm må også etablere sin egen “compliance plan” og oppnevne en internkontroll for å sikre at selskapet overholder alle bestemmelser rundt en satellitt-lanseringen. Dette innebærer laging klart definerte prosedyrer og sjekklister som alle ansatte må følge for å bekrefte at FCC ‘ s lisensiering krav blir oppfylt.

FCC-Kommissær Michael O’Rielly sa FCC-reglene og reglene Sverm hadde kommet til en annen avtale tidligere, men noen innenfor byrået anses som oppgjør for lav, og til slutt avvist det. Forhandlingene hadde å fortsette igjen for å nå den endelige avtalen. Og nå, Sverm, sier de vil overholde alle vilkårene. “Vi aksepterer avgjørelsen av FCC-som gjenspeiles i dens samtykke resolusjon og setter pris på FCC’ s pågående støtte for Sverm ‘ s mission,” Sara Spangelo, Sverm er daglig leder og gründer, sa i en uttalelse til Randen.

“negativ pressedekning er sannsynlig å hindre at dette selskapet og andre fra å forsøke å gjøre dette igjen.”

I fremtiden, FCC sier at det vil gjennomgå Swarm launch-programmer på en sak-til-sak grunnlag. Men det virker sannsynlig at selskapet vil få lisenser i fremtiden. Faktisk, byrået som allerede er godkjent lanseringen av ytterligere tre Sverm satellitter, som lykkes i å fløy til plass på toppen av en SpaceX Falcon 9 rakett i begynnelsen av desember. Og i FCC-reglene sier at siden januar hendelsen, Sverm har ikke engasjert i videre uautorisert satellitt-aktivitet.

Dagens oppgjør, kan tjene som en effektiv avskrekkende for andre satellitt-operatører, spesielt for nystartede bedrifter, som kanskje vurdere å lansere satellitter uten lisens. Å ha å gjøre enda mer papirarbeid for å gå til plassen kunne redusere effektiviteten, og en bot på nesten $1 million er ikke et lite beløp, selv for selskaper som er vant til å håndtere astronomiske summer av penger. Men kostnaden til deres omdømme kan være enda mer effektive enn den blåse til sin bankkonto. “Størrelsen på straffen ilegges er trolig ikke store nok til å avskrekke fremtidige oppførsel, men negativ pressedekning er sannsynlig å hindre at dette selskapet og andre fra å forsøke å gjøre dette igjen,” O’Rielly sa i en uttalelse.

Og for å forsterke sin seriøsitet, FCC også sendt ut en rådgivende i April, advarsel andre satellitt-operatører ikke til å gjøre hva Sverm gjorde eller annet de vil også lide konsekvensene.

“Vi vil aggressivt håndheve FCCS krav til at selskapene søker FCC-godkjenning før utrulling og drift av kommunikasjonssatellitter og jord-stasjoner”, Rosmarin Harold, Sjef for FCC Håndheving Bureau, sa i en uttalelse. “Disse viktige forpliktelser til å beskytte andre operatører mot radio forstyrrelser og kollisjoner, for å gi plass til et tryggere sted å operere.”