Xilinx verfijnt AI chips strategie: Het is niet alleen het neurale netwerk

0
38

AI chip oorlog: Intel van plan is om het te winnen
Intel heeft een 3-punt-plan voor een succesvolle AI strategie.

Chip maker Xilinx op dinsdag hield haar jaarlijkse “analyst day” event in New York, waar hij vertelde Wall Street is de bean counters wat te verwachten van de voorraad. Tijdens het evenement het bedrijf uitgewerkt en een beetje meer hoe het zal gaan na een levendige markt voor data center chips, in het bijzonder die van ‘machine learning’.

Die markt wordt verwacht te stijgen naar $6,1 miljard door 2024 van $1,8 miljard in 2020.

De focus voor Xilinx is een reeks van nieuwe platform-producten die de mogelijkheden buiten de zogenaamde field-programmable gate arrays, of fpga ‘ s, die het heeft verkocht voor decennia. Dat vereist dat de verkoop van de ontwikkelaars van AI-toepassingen op het idee er is meer dan alleen het neurale netwerk dat moet worden versneld in-computers.

Het platform aanpak is bedoeld om te profiteren van de veelbelovende markten voor de onderneming, waaronder wordt datacenter, waar de chips voor de servers in het datacenter wordt steeds meer greep machine learning taken.

Data center is een klein deel van Xilinx van de totale inkomsten, op $232 miljoen euro in het fiscale jaar, dat eindigde in Maart, uit een totaal van $3,1 miljard in het bedrijf van de omzet. Echter, het is het snelst groeiende onderdeel van de onderneming, de stijgende 46% vorig jaar. Het bedrijf gisteren zei data center is op weg om de snelheid steeg van 55% naar 65% dit fiscale jaar, ten opzichte van de samengestelde jaarlijkse groei van 42% in de periode 2017 en 2019.

xilinx-versal-ai-engine-tile.png

Xilinx verwacht terrein te winnen in machine learning gevolgtrekking op grond van “tegels” compute blokken die in verbinding staan met elkaar via een high-speed geheugen bus, in de “AI Motoren” deel van de “Universele” programmeerbare chips.

Xilinx

Om dit te doen, Xilinx is het bewegende verleden van het erfgoed in fpga ‘ s, om iets complexer. Fpga ‘ s bevatten een soort van uitgestrekte gebied van de logische poorten die kunnen herschikt worden, dus hebben ze het vooruitzicht van het zijn afgestemd op een taak, en dus van hogere prestaties en grotere energie-efficiëntie.

Xilinx nu wil verkopen die platform chips, die nog beschikken over programmable logic gates, maar ook de integratie van verschillende functionele elementen op één siliciumchips.

De chief executive, Victor Peng, begon zijn presentatie voor het evenement met een grafiek van de aanvragen, een soort van sandwich in dat de machine learning algoritmes waren vast in het midden van twee andere delen, een pre-processing stap en een post-processing stap. Xilinx is de focus op dit moment is voor de inferentie taken, bij machine learning modellen leveren voorspellingen, niet voor de opleiding.

Ook: Intel AI chief kansen ziet voor ‘massale’ marktaandeel

Het zou goed zijn, zei Peng, als chips voor machine learning niet alleen versneld de verwerking van de machine learning gedeelte in het midden, maar ook de pre – en post-processing van de delen voor en na.

“Het gaat niet alleen over de neurale net verwerking, ook al is dat wat wordt er over gesproken,” zei Peng. “Het is over de hele toepassing.”

xilinx-versal-application-acceleration-may-2019.jpg

Xilinx, CEO Victor Peng, benadrukte tijdens de vennootschap analist dag dat het niet alleen het neurale netwerk, de gehele applicatie gemaakt moet worden om beter te presteren, een pitch, hoopt hij vooraf de vennootschap argument voor het Versal en andere geïntegreerde “platform” producten.

Xilinx

Bijvoorbeeld, zei Peng, in een autonoom voertuig technologie, zoals ‘advanced driver assistance systems’ of ADAS, “de totale latency is wat je de zorg over, maar van ‘machine learning’ is slechts een enkele stap.”

Om al dat Xilinx is wedden Intel Processors en de Nvidia Gpu ‘ s zijn zowel te beperkt. Integendeel, ontwikkelaars willen systems-on-a-chip die programmeerbare logica, maar ook een aantal specifieke functionele eenheden.

Dat begint met de momenteel beschikbare Zynq processors van Xilinx, die een ARM CPU ingebed in een zee van programmeerbare logische poorten. De volgende stap is het product genoemd Versal, die Xilinx is gewoon uitrollen van nu. Versal heeft verschillende instelbare kernen van verschillende berekenen van functies. De ene is een AI-Motoren logica blok.

De AI-Motoren zijn in feite een verzameling tegels, individuele gebieden op een chip met vector verwerking en dedicated geheugen caches die met elkaar verbonden zijn door middel van een high-speed bus. (Voor meer details, lees het Versal wit papier.)

Ook: Qualcomm President Amon wil om te winnen in de wolk, waar het bedrijf gefaald in het verleden

Het valt nog te bezien, natuurlijk, of machine learning onderzoekers, die steeds genieten van de voordelen van fpga ‘ s, katoen, een platform aanpak. Afgezien van Intel en Nvidia, Xilinx geconfronteerd met concurrentie van Advanced Micro Devices, die verkoopt zowel de CPU en GPU; en van Qualcomm, die zojuist aangekondigd een nieuwe machine te leren; en van cloud leveranciers, zoals Google, die bouwen hun eigen onderdelen, en van een reeks start-ups, sommige van hen komen uit een FPGA achtergrond, zoals Efinix.

(U kunt kijken naar de hele Webcast op de Xilinx investor relations-website.)

Tijdens een vraag-en-antwoord-periode, Peng benadrukt dat het Versal “familie” zal bestaan uit zes verschillende producten.” Hij verzekerde de financiële analisten in het bijwonen van de vergadering die Versal “echt storend,” en dat het “niet alleen silicium”, maar ook diverse software tools — sommige zijn in ontwikkeling, vandaar de verhoogde uitgaven van dit jaar.

xilinx-data-center-market-opportunity-may-2019.jpg

Xilinx voorzien een snelle groei in het datacenter chips markt, met inbegrip van onderdelen voor de machine learning.

Xilinx

Peng ‘ s vice-in de kosten van het data center, Salil Raje, toegevoegd dat het bedrijf zal profiteren van het feit dat machine learning-aanpak kan worden geschreven naar de apparaat door het importeren van de TensorFlow of andere code is standaard in de machine learning ontwikkeling. “Veel apps werken nu op een raamwerk basis, we profiteren van dat,” zei Raje. “We hebben om verbinding te maken met het kader.”

Moet lezen

Wat is AI? Alles wat je nodig hebt om knowWhat is diep leren? Alles wat je nodig hebt om knowWhat is van ‘machine learning’? Alles wat je nodig hebt om knowWhat is cloud computing? Alles wat je moet weten

Peng toegevoegd historisch perspectief, op te merken dat, toen hij werkte vele jaren geleden bij het bedrijf bekend als ATI, die uiteindelijk werd gekocht door AMD, “niemand wist hoe te spellen GP-GPU,” verwijst naar de “general-purpose GPU,” de momenteel hot product van Nvidia en AMD. Ook toen, “niemand wist dat heterogene [computing] was het antwoord,” voegde hij eraan toe, betekenis, chips, dat zijn verschillende soorten circuits met elkaar vermengd worden, zoals Versal. “Nu iedereen begrijpt dat de toekomst is heterogeen computing, dus we kunnen in een zin drift achter dat,” het maken van een analogie met de manier waarop fietsers rijden achter elkaar te krijgen het voordeel van een wind tunnel achter een lead rider.

Een financieel analist in de kamer erop gewezen dat het leek er op dat de markt voor innovatieve gevolgtrekking chips lijkt te nemen van een lange tijd, Intel nog steeds domineert de markt met zijn Cpu ‘ s. “Er is nog steeds veel wordt gedaan op de CPU,” Peng toegegeven, toe te voegen, “maar klanten zoals Twitch naar ons toe komen omdat ze gewoon niet het gedaan te krijgen op de CPU,” verwijzend naar de video game-streaming-video bewerking eigendom van Amazon. Amazon, samen met Baidu, heeft uitgerold meerdere “beschikbaarheid centra” over de hele wereld waar u kunt huren het gebruik van Xilinx ‘s fpga’ s.

Peng aangespoord geduld. Hij zei: Xilinx moet nog “voor de gehele software stack er”, wat betekent dat de verschillende tools en boven Zynq en Versal. Hij wees erop dat de nieuwe plug-in voor het verwerken van de kaarten, waardoor de chips eenvoudig te implementeren, genaamd Alveo, alleen werden uitgebracht aan het einde van 2018.

“We hebben altijd gedacht dat het zou grote kans, maar na verloop van tijd,” zei hij.

Kunstmatige Intelligentie

MIT ten slotte geeft een naam aan de som van alle AI angsten

Waarom bedrijven moeten controle-algoritmen, AI rekening en voor risico

Microsoft klaarmaken AI-aangedreven Azure digitaal inkten diensten

Vodafone tekenen van vijf jaar voor de deal met IBM voor cloud computing, analytics en AI

Facebook: Nieuwe AI-tech plekken haat sneller (CNET)

16 boeken over AI, robotica en automatisering (TechRepublic)

Verwante Onderwerpen:

Amazon

Digitale Transformatie

CXO

Het Internet van Dingen

Innovatie

Enterprise Software