Python is het eten van de wereld: Hoe een developer ‘ s side-project werd het heetste programmeertaal op de planeet

0
30

Python is het eten van de wereld: Hoe een developer ‘ s side-project werd het heetste programmeertaal
Gefrustreerd door programmeertaal tekortkomingen, Guido van Rossum gemaakt Python. Met de taal wordt nu gebruikt door miljoenen, Nick Heath vertelt van Rossum over Python ‘ s verleden en onderzoekt wat is de volgende stap.

In 1994, een selecte groep van programmeurs in de VS bijeen om te praten over hun nieuwe geheime wapen.

Barry Warschau was een van de 20 of zo-ontwikkelaars aanwezig op die allereerste workshop voor de nieuwe programmeertaal Python en herinnert aan de voelbare spanning onder de vroege gebruikers.

pdf-lenovo.jpg

Download dit artikel als PDF (gratis registratie vereist).

“Ik kan me herinneren dat één persoon in het bijzonder die zei: ‘Je kunt niet tegen iemand zegt dat ik hier ben omdat ons gebruik van Python is een concurrentievoordeel.’ Het was hun geheime wapen, toch?”

Zelfs op dat vroege bijeenkomst op de AMERIKAANSE Nationale Standaarden Bureau in Maryland, Warschau, zegt het was duidelijk dat de Python die iets nieuws in hoe gemakkelijk het was om code te schrijven en gewoon dingen gedaan te krijgen.

“Toen ik voor het eerst werd geïntroduceerd in Python, wist ik dat er iets bijzonders is. Het was een combinatie van de leesbaarheid, en er was een genot om te schrijven Python-code”, herinnert hij zich.

Vandaag enthousiasme voor Python heeft zich verspreid tot ver buiten die eerste kring van ontwikkelaars, en sommige voorspellen het zal snel uitgegroeid tot de meest populaire taal in de wereld, als het steeds toevoegen van nieuwe gebruikers sneller dan enige andere taal. Miljoenen mensen gebruiken Python elke dag, met de exponentiële groei in gebruikers tonen van weinig teken van af te nemen.

Python wordt gebruikt voor taken, groot en klein door professionele en amateur-ontwikkelaars en is vooral populair onder web ontwikkelaars, data-wetenschappers, en systeem beheerders.

Het was Python die eerder dit jaar geholpen stik de eerste beelden van een zwart gat zo ‘n 500 miljoen biljoen km afstand, net als de Python die de bevoegdheden van talloze gehackt-samen scripts op desktop-Pc’ s wereldwijd.

Python speelt een cruciale rol in een aantal van ‘s werelds bekendste organisaties, het helpen van Netflix te streamen van video’ s van meer dan 100 miljoen huishoudens wereldwijd, door het delen van foto fenomeen Instagram, en het helpen van NASA verkenning van de ruimte.

In sommige opzichten is de opkomst van de Python is zo surrealistisch en verrassend zoals de Britse comedy groep werd vernoemd, en, in zijn eigen niche, de codering taal is geworden, net zo beroemd en invloedrijk.

De rest van deze exclusieve TechRepublic functie is momenteel alleen beschikbaar TechRepublic en ZDNet leden. Om te blijven lezen, download het hele verhaal als een gratis ebook (registratie vereist).

Verwante Onderwerpen:

Enterprise Software

Open Source

Mobiele OS