Raspberry Pi 4: Hardware-eerste indrukken

0
25

De Raspberry Pi 4 is aangekondigd en beschikbaar – ongeveer twee weken geleden. Dat is ongeveer zes maanden eerder dan algemeen werd verwacht; Eben Upton legt uit hoe dit kwam in de gekoppelde aankondiging. Net als veel Raspberry Pi-gebruikers, kreeg ik heel enthousiast toen ik de aankondiging zag, dus ging ik direct naar de Pi-Shop.ch web pagina, en was blij te zien dat het al beschikbaar, dus ik bestelde een juiste afstand.

Het kwam de volgende dag, maar toen ik het opende werd ik geconfronteerd met de harde realiteit dat ik was gegaan opladen in dit nieuwste avontuur zonder eigenlijk lastig om mijn hersenen in de eerste versnelling.

imgp0245.jpg

Pi Model 3 B+ en Pi 4 Model B

Afbeelding: J. A. Watson

De Raspberry Pi 4 Model B lijkt veel op de vorige B-modellen, zoals u in deze side-by-side beeld van een Pi-Model 3 B+ (links) en een Pi-4 Model B (rechts). Het is duidelijk dat de USB-en RJ-45 netwerk verbindingen zijn omgekeerd; minder voor de hand liggend, maar toch goed om te zien wanneer u voor de HDMI-en eindversterker verbindingen zijn gewijzigd op de Pi 4 ook. Dit is waar mijn problemen zijn ontstaan.

De power-verbinding is gewijzigd van micro-USB naar USB-C. Dat is eigenlijk niet een complete verrassing, omdat veel mobiele telefoons hebben gemaakt dat ook veranderen. De HDMI-aansluiting is ook veranderd van een standaard full-size-connector om twee micro-HDMI-aansluitingen. Dit heeft het voordeel dat u de mogelijkheid tot het aansluiten van twee monitoren; maar het nadeel is dat de – wel – wie de heck heeft een micro-HDMI-kabels of adapters? Let wel, dit is niet hetzelfde als de mini-HDMI-aansluiting op de Pi-Nul familie, deze zijn nog kleiner dan dat. Om eerlijk te zijn, ik had nog nooit gehoord van hen voordat deze.

Dus, ik ging terug naar de Pi-Shop om te kijken voor de verschillende bits en bobs dat ik nodig had. Hmmm: geen micro-HDMI-kabels of adapters op voorraad nog. Zucht. Geen USB-C voeding niet, maar ik neem aan dat dat niet zo is een ernstig probleem wanneer kan ik gebruik maken van een smartphone voeding (USB-C verscheidenheid, natuurlijk), maar ik moet het vermogen voordat ik dat proberen. Geen Pi 4 geval in voorraad, geen “officiële” of anderszins. Zucht. Dit is echt de eerste dagen…

Dus na die strijd, hier zijn een paar tips voor degenen die graag aan de slag met de nieuwe Raspberry Pi 4:

Niet alleen om een Pi-4B en verwachten dat u in staat zullen zijn om het werkend te krijgen.Het grootste probleem is de display-aansluiting. Zorg ervoor dat u hebt, of u kunt krijgen, een micro-HDMI-naar-HDMI-kabel of adapter.Een ander belangrijk probleem is de voeding. Zorg ervoor dat u hebt, of u kunt krijgen, een voeding met een USB-C-connector of een USB-C naar micro-USB-converter.Als zaken voor u belangrijk zijn, er zeker van zijn dat u om een RPi4 geval! Deze nieuwe raad niet helemaal past in de oude “officiële” Raspberry Pi 3 het geval. Het komt in de buurt, en met een beetje creativiteit (of tolerantie), dan kunt u waarschijnlijk gebruik maken van een, maar als je wilt dat het echt “recht”, zult u wilt een nieuwe zaak.

Er werd ook een nieuwe versie van Raspbian besturingssysteem aangekondigd voor de RPi 4. Deze versie is gebaseerd op Debian 10 (buster), en het is mild amusant op te merken dat het eigenlijk vrijgegeven voor de officiële release van Debian 10. Dit is in ieder geval één ding dat je kunt verzorgen tijdens het wachten voor de nodige stukken te leveren voor de Pi-4. Het maakt gebruik van dezelfde micro-SD-kaart als de vorige Raspberry Pi modellen (minimaal 8GB), dus je kunt het downloaden van de nieuwe Raspbian beeld en dump het op een kaartje, zodat je klaar bent om te starten wanneer u de minimum-bits hardware.

Voor mijn deel, wat ik heb gedaan is aangemeld te worden aangemeld door de Pi-Winkel wanneer deze verschillende stukken zijn beschikbaar, en op hetzelfde moment zag hun website als een havik te zien wat er gebeurt. Die laatste zijn vruchten afgeworpen, want vandaag de dag één van de Raspberry Pi 4 Starter Kits toonde voor zover verkrijgbaar, en het is voorzien van een voeding en een officiële geval, evenals een HDMI-adapter. Dus ik bestelde een van deze, en ze moet morgen geleverd, dus ik moet meer te zeggen over dit tegen het einde van de week.

P. S. Voor degenen die geïnteresseerd zouden kunnen zijn in waarom ik niet posten hier voor een tijdje, ik nam een job aan de hogeschool van Amsterdam. Ik was dom genoeg om het begin te geloven dat ik in staat zou zijn om dat te doen en nog steeds verder gaan met bloggen hier, misschien op een lager tarief. Ik was verkeerd, maar het kostte me een tijdje om het toe te geven. Ik zal proberen om het goed te maken dat iets meer dan de zomer.

Verwante Onderwerpen:

Linux

Pc ‘ s

Servers

Opslag

Netwerken

Datacenters