Raspberry Pi alternatief: Khadas standplaatsen $50 VIM3L als 4K home theater PC

0
38

Een gids voor de Raspberry Pi in 60 seconden
Het potentieel van deze volledig functioneel, belachelijk goedkoop computertje wordt alleen beperkt door uw verbeelding. Het is niet te laat om lid van de Raspberry Pi-bandwagon.

Khadas heeft de deur geopend voor pre-orders vanaf € 50, – voor de nieuwe Raspberry Pi rivaal, de Khadas VIM3L, die is gericht op het home theater PC enthousiastelingen.

De VIM3L computer wordt geleverd met Android 9.0 Taart vooraf geïnstalleerd en draait op de Amlogic S905D3 processor met 4K ondersteuning voor maximaal 60 frames per seconde.

ZIE: Hoe te bouwen van een succesvolle ontwikkelaar carrière (gratis PDF)

Het is beschikbaar voor pre-order voor $49.99 of met een CoreELEC HTPC (Home Theater PC) – kit, inclusief een transparante behuizing, de heatsink, Wi-Fi antennes, en afstandsbediening voor $69.99. Beide prijzen zijn wereldwijde verzending.

De raad van bestuur wordt uitgevoerd op een Amlogic S905D3, een vier-core Arm Cortex-A55-gebaseerde CPU, en is voorzien van 2GB LPDDR4 RAM en 16 gb eMMC-flash. Het heeft ook Bluetooth 5.0 ondersteuning, alsmede Gigabit LAN, HDMI, USB-C, en een USB 2.0-poorten.

De Raspberry Pi 4 Model B, gelanceerd in juni, komt met 4GB geheugen voor $55, tweemaal de RAM aangeboden door de Khadas VIM3L.

Echter, de nieuwe Khadas raad ook sport een neurale processing unit machine-learning accelerator met 512 kb intern L2-cache en een 1MB systeem werkruimte buffer. Khadas zegt de NPU ondersteunt alle grote diep-learning kaders, met inbegrip van TensorFlow en Caffe.

De prijs van $49.99 voor de raad van bestuur alleen en $69.99 met de kit is beschikbaar in de early-bird verkoop fase van 3 September en wordt geschat om het schip voor 30 oktober 2019. De prijzen stijgen naar $54.99 en $74.99, respectievelijk, op 17 September, en weer tot $59.99 en $79.99, respectievelijk, op 8 oktober.

De VIM3L zal ondersteunen dezelfde accessoires als de onlangs gelanceerde VIM3, dat zou een bonus voor iedereen die al gekocht VIM3-compatibele koellichamen en fans.

Als CNX Software notes, de ventilator wordt aanbevolen als het opstarten van Linux-distributies. Echter, de VIM3L de Amlogic processor kan werken in passieve koeling bij het uitvoeren van Android.

LEES MEER: Beste Raspberry Pi alternatieven (September 2019 edition)

Met de nieuwe VIM3 en VIM3L nu beschikbaar, de prijs van de voorganger VIM commissies zijn verminderd.

De VIM1 basic, die draait op een Amlogic S905X processor met 1GB RAM-geheugen en 8 gb eMMC-opslag is verlaagd met $10 tot $44.99. De VIM2 Pro en VIM2 Max met een Amlogic S912 acht-core processor is verlaagd met $20 tot $99 en $119, respectievelijk.

khadasvim3lspec.jpg

De VIM3L computer wordt geleverd met Android 9.0 Taart vooraf geïnstalleerd en draait op de Amlogic S905D3 processor met 4K ondersteuning voor maximaal 60 frames per seconde.

Afbeelding: Khadas

Meer over single-board computers en Raspberry Pi

Raspberry Pi krijgt MIT ‘ s Kras 3 programmeertaal voor RaspbianRaspberry Pi 4 zal niet werken met sommige voedingskabels door de USB-C fout in het ontwerpRaspberry Pi 4 Model B is: Snellere CPU, GPU, dual-tv met 4K, 4 gb voor $55Raspberry Pi-gebruikers: U kreeg Pi 4, nu nieuwe Raspbian neemt Windows 10, iOS ontwerp signalenWat zijn de beste Raspberry Pi alternatieven? Alles wat u moet weten over Pi rivalenWat is de Raspberry Pi 4 Model B? Een kijkje in de nieuwe raad en wat het kan doen TechRepublicRaspberry Pi 4 Model B review: Deze raad kan echt vervangen van uw PC TechRepublicRaspberry Pi 4 : Dit ding is een PC, zegt raad van bestuur van de schepper Eben Upton TechRepublicNieuwe Raspberry Pi add-on: Nu kunt u controleren luchtvervuiling binnenshuis en uitde Raspberry Pi: Een cheat sheet TechRepublic Google is voorzien van een Raspberry Pi in een doe-het smart speaker kit CNET

Verwante Onderwerpen:

Linux

Pc ‘ s

Servers

Opslag

Netwerken

Datacenters