Puppet kondigt de publieke beta van het Project Nevel voor de implementatie van cloud-native apps

0
29

Marionet op woensdag aangekondigd brengt het Project Nevel, de tool voor het automatiseren van de implementatie van cloud-native applicaties, in public beta. Project Nevel gericht op het geven van een enkele tool die meerdere teams kunt gebruiken voor het gemakkelijk bouwen van end-to-end implementatie van workflows.

Het aanbod is de laatste in Puppet ‘ s inspanningen om de principes van configuratie management automatisering naar een cloud-eigen wereld. Project Nevel laat infrastructuur ontwikkelaars van toepassing declaratieve principes (de betekenis van een workflow-query ‘ s van de bestaande toestand van de buitenwereld voordat er iets veranderd) naar de cloud-native continue inzet.

Na een private beta periode, de functies die momenteel worden aangeboden in het Project Nevel focus vooral op gebruiksgemak en een hogere productiviteit. Ze zijn ingebouwd in bijvoorbeeld workflows te helpen teams aan de slag op implementaties, evenals een intuïtieve visualisatie van de gehele implementatie van de workflow. Het ondersteunt meer dan 20 populaire cloud-native implementatie van tools als configureerbare stappen in de implementatie, met inbegrip van Terravorm, CloudFormation, Roer, Kubectl en Kustomize. Project Nevel laat ook teams gemakkelijk opstellen implementatie van workflows die zijn aangevinkt in de bron, controle repository, waardoor het proces van het schrijven van ad-hoc-bash-scripts.

Automatisering tools kan bijzonder waardevol zijn voor grote ondernemingen, die tientallen teams en honderden projecten die zijn allemaal op zoek beroep te doen op een gemeenschappelijke deployment tools. Puppet zegt dat organisaties zich kunnen vinden gebouw een deployment platform als Project Nevel in het huis — een lange en kostbare inspanning.

Verwante Onderwerpen:

Enterprise Software

Open Source

Mobiele OS