Canberra geeft AU$32m voor de autonome besluitvorming van het onderzoek

0
29

De Australische regering heeft aangekondigd is het overhandigen van AU$31,8 miljoen naar de Australian Research Council (ARC) te onderzoeken op verantwoorde, ethische en zijn inclusief autonome besluitvorming technologieën.

Het Centrum van Uitmuntendheid voor Geautomatiseerde Besluitvorming en de Samenleving, gebaseerd op de RMIT University en led RMIT professor Julian Thomas, zie RMIT onderzoekers werken samen met deskundigen uit zeven andere Australische universiteiten en 22 academische en industrie partner organisaties uit Australië, Europa, Azië en de Verenigde Staten. Samen zullen zij zorgen voor een extra AU$39 miljoen in cash en in natura ondersteunen.

Onder de partners die betrokken zijn Monash University, Queensland University of Technology, Google Australië aan de Universiteit van Oxford, de Australische Raad van de Sociale Dienst, en Hong Kong Digitale Azië Hub.

“[Geautomatiseerde besluitvorming] technologie heeft een groot potentieel om het transformeren van de efficiëntie van de industrie, als de publieke en particuliere diensten, echter, zoals met alle technologie, is het verstandig om te onderzoeken hoe aan het beperken van mogelijke risico ‘ s,” zei Minister van Onderwijs Dan Tehan.

“Onze Overheid de financiering van onderzoek in geautomatiseerde besluitvorming te waarborgen die deze technologie biedt de best mogelijke resultaten voor de samenleving en de industrie.

“Onderzoekers formuleren wereldleider op het beleid en de praktijk, het publieke debat, en het opleiden van een nieuwe generatie van onderzoekers en praktijkmensen.”

Zie ook: Hoe wordt de autonome voertuigen van invloed zijn op uw branche? (TechRepublic)

Thomas zei de global research project zou helpen om ervoor te zorgen machine learning en besluitvorming technologieën kunnen worden gebruikt veilig en ethisch verantwoord, in het bijzonder wanneer dit een invloed heeft op andere technologieën, zoals kunstmatige intelligentie (AI), blockchain, big data en geautomatiseerde systemen.

“De nieuwe systemen bieden enorme voordelen op vele gebieden, maar ze vormen ook een groot risico voor onze privacy en veiligheid, en voor ons welzijn als burgers en consumenten,” zei hij.

“We hebben dringend behoefte aan een veel dieper begrip van de potentiële risico’ s van nieuwe technologieën en de beste strategieën ter vermindering van deze risico ‘ s.

“Het werken met internationale partners en de industrie, het onderzoek zal helpen Australiërs krijgen van de voordelen van deze nieuwe technologie, van een betere mobiliteit, aan het verbeteren van onze reacties op humanitaire noodsituaties.”

Dit komt na de federale overheid toegekend een apart centrum voor onderzoek van het ARC Centre of Excellence voor het Digitale Kind, AU$62 miljoen te onderzoeken of het digitale leven van de Australische kinderen vanaf de geboorte tot een jaar of acht.

Soortgelijke discussies over geautomatiseerde technologieën eerder aangekaart Data61, de digitale innovatie arm van de Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO), die een discussienota gepubliceerd eerder in het jaar dat onderzocht belangrijke kwesties die door grootschalige AI.

Het benadrukt dat dergelijke technologieën genereren netto-voordelen, geen kwaad doen, in overeenstemming met regelgeving en wettelijke vereisten, dat de toepasselijke privacy, beschikken over eerlijkheid, zijn transparant en eenvoudig uitgelegd, bevatten bepalingen voor de betwisting van een beslissing die gemaakt is door een machine, en dat er een verantwoording trail.

Het papier dat is ontwikkeld om de kennis van de Australische regering de aanpak van AI ethiek in Australië.

Verwante Dekking

IAG waarschuwt Australië verzekeringssector over slimme automatisering toekomst

Slimme automatisering is meer dan alleen over robotica proces automatisering.

Technologie uitdagingen in de weg te staan van de Australische boeren: ACCC

Connectiviteit, interoperabiliteit, de draagbaarheid van gegevens, en gegevens rechten worden belemmerd hoe agrarische bedrijven adopteren van digitale technologie.

Oproepen tot wijziging van de wetgeving te beperken burger voertuig het verzamelen van gegevens en gebruik in Australië

Het Nationaal Vervoer Commissie heeft aangedrongen op een hervorming, waarbij de staten en territoria om akkoord te gaan met de brede principes op het beperken van de overheid verzameling, het gebruik en de openbaarmaking van de geautomatiseerde gegevens van het voertuig.

Victoria aan de proef geautomatiseerde voertuigen in samenwerking met Telstra en Lexus

On-road-testen voor de gang te krijgen op grootstedelijke en regionale wegen snel.

Verwante Onderwerpen:

Australië

CXO

Digitale Transformatie

Tech Industrie

Smart Cities

Cloud