De braziliaanse regering kondigt de oprichting van het AI-lab netwerk

0
17

De Braziliaanse regering heeft aangekondigd dat het maken van een netwerk van acht onderzoek voorzieningen gericht op kunstmatige intelligentie (AI).

De minister van wetenschap, technologie, innovatie en communicatie, Marcos Pontes, deed de aankondiging tijdens de openingsspeech van een evenement gericht op de publieke sector innovatie in de hoofdstad Brasília.

“[De oprichting van de centra] is een van de prioriteiten van het [Ministerie] om het land te verbeteren de mogelijkheden rond AI,” Pontes zei.

Specifieke tijdschema ‘ s en informatie over de locaties, de investeringen en de potentiële partners zijn momenteel wordt gedefinieerd en worden aangekondigd in een snel-to-be-released inschrijving.

Volgens de minister, een van de labs zal gericht zijn op de rand van AI-technologie op gebieden als cybersecurity en gepaard zal gaan met het Braziliaanse Leger.

De andere zeven centra werken op toegepast AI. Vier van deze locaties wordt gewerkt aan de technologie in overeenstemming met de nationale Internet of Things (IoT) plan.

De vier core verticalen van Brazilië IoT plan zijn Smart Cities, de Gezondheidszorg, de Agribusiness en de Productie. Het plan werd voorafgegaan door een onderzoek, gefinancierd door de braziliaanse Nationale Development Bank (BNDES) en uitgevoerd door een consortium onder leiding van adviesbureau McKinsey.

Een andere AI centrum binnen het netwerk aangekondigd door minister Pontes zal worden gericht op de toepassing van kunstmatige intelligentie technologieën in de regering.

De Braziliaanse overheid heeft al de wielen in beweging te krijgen worden de bouwstenen klaar om volledig gebruik te maken AI in de publieke sector. Bijvoorbeeld, heeft de oprichting aangekondigd van een enkele burger database in oktober, waarin een breed scala van persoonsgegevens over de bevolking van meer dan 200 miljoen mensen, volledig worden gedeeld tussen afdelingen.

“Wat een verschil heeft gemaakt in de geschiedenis is het vermogen om in teamverband te werken; de mogelijkheid om te redeneren, plannen en na te denken over de toekomst, en ons vermogen tot het maken van tools voor het oplossen van problemen en het verbeteren van de kwaliteit van leven,” Pontes zei tijdens zijn toespraak.

“We hebben prachtige dingen, we zijn gegaan door vele transformaties van machines, motoren, elektriciteit, elektronica, computers, vliegtuigen en we hebben een punt bereikt nu dat is heel bijzonder, dat is de digitale transformatie,” voegde hij eraan toe. “We hebben nu [technologie] dat aids de creatie van andere tools die ons helpen bij het plannen van en het werken in teams.”

De aankondiging van het AI-lab netwerk volgt de oprichting van een samenwerkingsverband tussen IBM en de São Paulo Research Foundation (FAPESP voor de lancering van een grote AI research center in São Paulo volgend jaar.

De AI zal de eerste latijns-Amerikaanse instelling van de IBM-AI Horizon Netwerk. Het zal gezamenlijk worden uitgevoerd door IBM, FAPESP en de Universiteit van São Paulo om na te streven “een verstorende research programma”, met het potentieel om te “bevorderen paradigma verschuivingen in de AI.”

Verwante Onderwerpen:

Overheid

Digitale Transformatie

CXO

Het Internet van Dingen

Innovatie

Enterprise Software