Commonwealth Bank med fokus på innovation midt pres fra fintechs

0
25

Commonwealth Bank of Australia (CBA) administrerende DIREKTØR Matt Comyn har sagt, at hans bank er forpligtet til at bruge big hvert år på teknologien for at levere den bedste bank erfaring, i et marked, hvor fintechs er begyndt at pjuske fjer af de fire store.

Vender mod Huset, Stående Udvalg om Økonomi på fredag, Comyn blev spurgt om, hvad en enkelt fintech innovation, vil de fleste Australske bank-forbrugerne i de kommende år.

Se også: Hvorfor Westpac gør ‘frenemies’ med fintechs (TechRepublic)

“Det er et meget vanskeligt spørgsmål at besvare,” sagde han. “Det er klart, at der er en række nye aktører ind på markedet … sikkert flere bank-licenser, der er udstedt i løbet af de sidste 18 måneder, end måske i de forudgående 15 eller 20 år. Det er endnu uvist, afhængigt af hvad slags nyskabelser, at de er i stand til at bringe til markedet.”

Den Australske tilsyn Myndighed (APRA) uddelte fire bank-licenser til nye spillere på markedet i lidt over et år, med neobank Xinja Bank, der er tildelt en licens til at drive virksomhed som autoriseret indskud institution (ADI), uden begrænsninger i September. På samme måde, 86 400 Ltd. i juli, og Volt og Judo blev givet APRA godkendelse i Maj 2018 og April 2019, hhv.

Med nyt digitalt-født fintechs at øge deres tilstedeværelse, Comyn sagde, gul og sort bank er “ekstremt fokuseret” på at sikre, at der er meget lidt innovation, for at bringe til markedet, at cost-benefit-analysen ikke allerede er bragt frem.

Ifølge Comyn, der har været nogle succesfulde virksomheder, der har oplevet en vækst, især i områder, som er mindre reguleret, sådan som betalinger.

“Jeg tror, at dette vil være i konstant balance for både myndighederne til at tilskynde til konkurrence, men også har udsigt til enten konkurrencemæssig neutralitet eller selvfølgelig, nogle af de spørgsmål, der kan, der kan opstå fra nogle af disse nye forretningsmodeller,” sagde han.

“For institutioner, som Commonwealth Bank, vi er forpligtet til at bruge mere end en milliard dollars i teknologi hvert år, vi ønsker at levere den bedste samlede bank-oplevelse, og helt sikkert den bedste digitale oplevelse. Og jeg tror, at hvis du tager det i det hele taget, at der bør være et meget godt samlet miljø for kunder til gavn.”

Den Australske regering er også at se på de muligheder, der fintech og regtech kunne præsentere ved at stå op en Senatets Udvalg for Finansielle Teknologi og Lovgivningsmæssige Teknologi til at undersøge den plads.

Yderligere om konkurrence, Comyn blev bedt for hans tanker om Facebook ‘ s cryptocurrency spille, Libra.

Læs også: Fortalte du så: Facebook ‘ s Libra cryptocurrency er en dårlig idé (og nu dens partnere ved, at det også)

“Deres planer er meget ambitiøse. Det ville afhænge af, tror jeg, på tage op, det kunne have en betydning for sikker,” sagde han, da han spurgte indvirkning på det Australske marked, hvis mønten var at få fra jorden.

“Der er ikke den samme form for grænseoverskridende betalingsstrømme [Australien], som der er i nogle af de Europæiske lande, men vi har set deres meddelelse med interesse — i hvert fald jeg tror, at nogle reelle lovgivningsmæssige udfordringer, der er, til trods for nogle af de individuelle udfordringer, som de står overfor, som en virksomhed, men jeg tror, vi vil fortsætte med at se større innovation.”

Comyn gentog, at betalinger, der er det område, hvor der er mest innovation og udvikling i gang på nuværende tidspunkt.

“Jeg tror, at Australien er heldig at have en af de mest innovative betalingssystemer i verden,” sagde han.

“The Reserve Bank, selvfølgelig, har stået der med en række initiativer, herunder den Nye Betalinger, Platform, og set fra vores perspektiv, fortsætter med at innovere, så vi er ikke kun forbedre kundens oplevelse, men også at sikre, at vi har fået en meget konkurrencedygtig proposition for hvem kan deltage på det Australske marked er af afgørende betydning for os.”

MERE FRA COST-BENEFIT-ANALYSEN

Commonwealth Bank til at bruge på over AU$5b på tech i de næste fem yearsHow CommBank er træning sin machine learning Customer Engagement EngineCommBank App 4.0 prale placering-baseret tracking og selvangivelse meddelelser

Relaterede Emner:

Australien

Regeringen

Big Data Analytics

Innovation

Sikkerhed

Mobilitet