C3.ai belicht 21 projecten gericht op gezondheidszorg, energie-efficiëntie en klimaatzekerheid

0
19

Jonathan Greig

Door Jonathan Greig | 10 juni 2021 — 18:03 GMT (19:03 BST) | Onderwerp: Microsoft

C3.ai's Digital Transformation Institute heeft de 21 winnaars bekendgemaakt van hun wedstrijd rond projecten op het gebied van gezondheidszorg, energie en klimaat. Het bedrijf bood tussen $ 100.000 en $ 250.000 aan groepen die projecten konden starten met behulp van AI en digitale transformatie om COVID-19, klimaatbeveiliging en energie-efficiëntie aan te pakken.

Van de 52 inzendingen die sinds februari binnenkwamen, werden er 21 geselecteerd voor de subsidies, waarbij elk gericht was op inspanningen om “veerkracht, duurzaamheid en efficiëntie te verbeteren” met behulp van “koolstofvastlegging, koolstofmarkten, koolwaterstofproductie, gedistribueerde hernieuwbare energiebronnen en cyberbeveiliging. “

S. Shankar Sastry, mededirecteur van C3.ai DTI en vooraanstaand hoogleraar computerwetenschappen aan de University of California, Berkeley, zei dat de wereld nu wordt bedreigd door de pandemie, krachtige bosbranden, stijgende zeeën, monsterstormen en andere ernstige weersbedreigingen.

Marta Gonzalez, universitair hoofddocent aan de University of California, Berkeley, wil een platform creëren dat meer gegevens over bosbranden kan verzamelen. Het project omvat “crowdsourcing en remote sensing met zeer hoge resolutie voor een door AI aangedreven brandstofmodelidentificatie; modellen van natuurbrandgedrag, intensiteit, verspreiding, geïnformeerd door verkleinde voorspellingen van klimaatverandering, historische catastrofale bosbranden, milieumonitoring; en uitgangsmodellen die combineren grootschalige mobiele telefoongegevens mogelijk gemaakt door gegevensgestuurde optimalisatiemodellen en berekeningen.”

Een ander, van UC Davis assistent-professor Da Yang, volgt de MaddenJulian Oscillation – een onregelmatige, maandlange, planetaire schaal regenpatroon over de tropische Indische en Stille Oceaan — met behulp van machine learning en voorspellingsmodellen.

“Het verbeteren van de klimaatbestendigheid vereist ingrijpende veranderingen die worden aangedreven door een nieuw technologietijdperk zoals datgene dat C3.ai DTI vandaag ondersteunt,” zei Sastry.

Het programma wordt beheerd en gehost door de University of California, Berkeley en de University of Illinois in Urbana-Champaign in samenwerking met C3.ai en Microsoft.

Thomas Siebel, CEO van C3 AI, zei in een verklaring dat de energie-infrastructuur van de wereld “radicale veranderingen moet ondergaan” om de impact van de wereldwijde energieopwekking aan te pakken.

“In het licht van deze crisis is het Instituut er trots op de beste en slimste koppen samen te brengen en richting en leiderschap te bieden om objectieve analyse en op AI gebaseerde, datagestuurde wetenschap voor klimaatbeveiliging te ondersteunen”, zei hij, eraan toevoegend dat het instituut gaf bijna $ 4,5 miljoen aan de 21 groepen.

De winnende voorstellen hebben ook toegang tot een breed scala aan technologische hulpmiddelen, waaronder $ 2 miljoen aan Azure Cloud computing-resources, tot 800.000 supercomputing-node-uren op de Blue Waters petascale-supercomputer aan de Universiteit van Illinois in UrbanaChampaign, tot 25 miljoen rekenuren op supercomputers in het National Energy Research Scientific Computing Center van Lawrence Berkeley National Laboratory, evenals gratis, onbeperkte toegang tot de C3 AI Suite die wordt gehost op de Microsoft Azure Cloud.

Het Digital Transformation Institute ontvangt aanzienlijke financiële steun van C3.ai, dat in de eerste vijf jaar van de operatie meer dan $ 57 miljoen inlegt, en Microsoft, dat $ 310 miljoen heeft gedoneerd, evenals gratis gebruik van Microsoft Azure-computing, -opslag en technische middelen.

De tien universiteiten die bij het instituut betrokken zijn, zijn de University of California, Berkeley, University of Illinois at Urbana-Champaign, Carnegie Mellon University, KTH Royal Institute of Technology, Lawrence Berkeley National Laboratory, Massachusetts Institute of Technology, National Center for Supercomputing Applications aan de Universiteit van Illinois in Urbana-Champaign, Princeton University, Stanford University en University of Chicago.

Verwante onderwerpen:

Artificial Intelligence Enterprise Software Windows Windows 10 Collaboration Cloud Jonathan Greig

Door Jonathan Greig | 10 juni 2021 — 18:03 GMT (19:03 BST) | Onderwerp: Microsoft

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here