Disney och Starz är i en slagkamp om lanseringen av Star +

0
8

Disney kommer att lansera sin fristående Star + -tjänst i Latinamerika i augusti, men Starz har lämnat in klagomål i Mexiko, Brasilien och Argentina där de påstår att Disney bryter mot sin varumärkesidentitet och att den snart kommer att -lanseringstjänsten förvirrar bara konsumenter.

I en engelskspråkig översättning av klagomålen från The Verge och tidigare rapporterats av The Wrap argumenterar Starz för att Disneys “Star Plus” -tjänst – som kommer att vara värd för innehåll från Disney, FX, 20th Century Studios och National Geographic, samt Star-original – låter för fonetiskt lika med sitt eget StarzPlay-erbjudande som också finns i de regioner där det lämnade in sina klagomål.

Starz, en premiumkabel-erbjudande- och streamingapp, har drivits under namnet sedan mitten av 1990-talet och har nu en närvaro i 58 länder. Dess egen tjänst, StarzPlay, har funnits i Latinamerika sedan 2019. Disneys Star – en tjänst som erbjuds på internationella marknader och kapslad inom Disney Plus – lanserades officiellt i december. Star + kommer emellertid att lanseras som ett enda tjänsteerbjudande i Latinamerika den 31 augusti.

Starz hävdar att Disneys “Star Plus” låter för lika med sin egen StarzPlay-tjänst

“Båda företagen är för närvarande direkta konkurrenter på den mexikanska marknaden, vilket gör att en orättvis konkurrens uppnås, särskilt om den anses att vi pratar om samma tjänster, ”anger klagomålet i Mexiko.

En talesman för Starz nådde en kommentar att företaget “inte hade något annat val än att försvara sina rättigheter och försöka förhindra ytterligare kundförvirring genom att lämna in varumärkesintrång” i Brasilien, Mexiko och Argentina mot Disney för dess användning av “Star” och olika iterationer av tjänstens titel.

Disney svarade inte omedelbart på en begäran om kommentar.

Företaget meddelade i maj att dess Star + -tjänst officiellt skulle lanseras till konsumenterna i slutet av augusti. Vid den tiden sade Diego Lerner, president för Walt Disney Company Latinamerika, i ett uttalande att tjänsten skulle leverera ”en aldrig tidigare sett anpassad upplevelse.”

“The styrkan i innehållet, som kommer att omfatta hela ESPN, gör Star + till ett unikt och relevant erbjudande med sin egen identitet som kommer att bli en erkänd digital tjänst, oberoende av Disney Plus, säger Lerner. “Med detta sagt kommer dess ankomst att utgöra en tjänst som kompletterar Disney Plus och den kommer att konsolidera The Walt Disney Company närvaro på Latinamerikas streamingmarknad.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here