Een Lord of the Rings-animefilm gaat naar de bioscoop

0
9

New Line Cinema en Warner Brothers Animation werken aan een nieuwe Lord of the Rings-film die naar de bioscoop gaat, met een anime-twist (via Variety). De film zal The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim heten en zal de geschiedenis achter het fort bij Helm's Deep behandelen – wiens strijd een van de meest opwindende delen is van de hele originele trilogie met zijn exploderende muren, schild surfen en ongelooflijke paardenstunts.

In het geval dat u uw geheugen moet opfrissen:

Kenji Kamiyama zal de film regisseren, en het zal interessant zijn om te zien hoe goed zijn stijl past bij een middeleeuwse fantasieomgeving – hij heeft eerder futuristische sci-fi-projecten aangepakt, waaronder Ghost in the Shell: Stand Alone Complex, 009 Re: Cyborg en Ultraman van Netflix. De film wordt geschreven door de makers van The Dark Crystal: Age of Resistance, en hoewel Peter Jackson er niet direct bij betrokken is, treedt een van de schrijvers van de originele trilogie (en de Hobbit-films) op als adviseur.

Hoewel de namen achter de film interessant zijn, lijkt het er niet op dat Warner Brothers of New Line diep in de Tolkienbron gaan voor verhaalideeën – de gebeurtenissen die Rohirrim zal uitbeelden zijn er slechts een paar honderd jaar voor de slag afgebeeld in The Two Towers. Vergelijk dat eens met bijvoorbeeld Amazon's Lord of the Rings-show, die zich afspeelt in de Second Age, ver voor de War of the Ring – de personages in de anime-film zijn misschien onbekend voor de meeste kijkers, maar de wereld zal waarschijnlijk vrij gelijkaardig zijn naar wat we al hebben gezien. Natuurlijk is er nog ruimte voor dit project om interessant te zijn, maar misschien zou het spannender zijn geweest als we een verhaal hadden gekregen over zoiets als de Silmarils of de val van de Númenor.

Tot nu toe weten we geen details zoals wanneer de film wordt uitgebracht of wie erin zal staren.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here