Frontier Communications blir stämd av skivbolag för att inte koppla bort pirater

0
6

Frontier Communications, en internetleverantör som betjänar cirka 3 miljoner abonnenter, har stämts av Warner, Sony och Universals skivbolag för påstått att inte vidta åtgärder mot sina användare som piratkopierar musik (via Ars Technica).

Skivbolagen hävdar i deras klagomål (PDF) att Frontier inte bara misslyckades med att koppla bort människor som upprepade gånger piratkopierade, utan det uppmuntrade dem till och med genom att annonsera för möjligheten att “ladda ner 10 låtar i 3,5 sekunder ”och dra nytta av resultatet. Etiketterna hävdar också att Frontier ignorerade sina abonnenters piratkopiering så att de kunde fortsätta att samla in prenumerationsavgifter och sa att ISP värderade vinst över juridiskt ansvar. har sagt upp kunder när upphovsrättsinnehavare klagar. Internetleverantören planerar att “försvara sig kraftigt.”

Stämningen, som inlämnades i delstaten New York, begär skadestånd från Frontier för sina abonnenter som har gjort intrång på nästan 3000 upphovsrättsskyddade verk efter att ISP upprepade gånger fått veta om deras intrång. En lista med piratkopierade låtar (PDF) inkluderar Thank U, Next av Ariana Grande, Verge (ingen relation till denna publikation) av Owl City och Rich as Fuck av Lil Wayne med 2 Chainz.

Etiketterna söker $ 300.000 per överträdelse, vilket skulle sätta ISP på kroken för över $ 850 miljoner. Det är värt att notera att Frontier Communications kom fram från kapitel 11 konkurs förra månaden – att behöva betala så mycket i skadestånd skulle inte vara bra för något företag, men särskilt inte ett företag som bara kommer ut ur den situationen.

Det är svårt att förutse att stämma Internetleverantörer som arbetar för att stoppa piratkopiering av musik

Warner, Sony och Universal har också stämt andra Internetleverantörer som Charter och Cox på liknande grunder och vunnit en utmärkelse på 1 miljard dollar från den senare (även om det ärendet fortfarande går igenom överklagandeprocessen). Och under de senaste 20 åren har musikindustrin försökt olika tillvägagångssätt för att begränsa piratkopiering online, från att stämma individer till att arbeta med internetleverantörer för att inrätta ett strejksystem.

Tillvägagångssätten har inte varit särskilt effektiva och har till stor del övergivits, och det är svårt att förutse taktiken att stämma Internetleverantörer som arbetar för att stoppa piratkopiering av musik. Och, som Ars Technica påpekar, kan Internetleverantörer som tvingas avskärma pirater också påverka andra människor som bor hos dem, och neka hela hushållen tillgång till en grundläggande del av det moderna livet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here