Trump-administrationen tvingade Apple att i hemlighet avslöja minst två demokrater

0
7

Nu kanske du har hört att Trumps justitieministerium i hemlighet beslagtagit telefonregistret för journalister som arbetar för The New York Times, CNN och The Washington Post, i hopp om att avslöja sina källor och stoppa läcker till pressen. Men NYT rapporterar nu att Trump inte stannade vid journalister – under 2017 och 2018 tvingade det Apple att hosta upp metadata om minst två demokratiska medlemmar i House Intelligence Committee, inklusive nuvarande ordförande Adam Schiff, och så många som en totalt dussin personer knutna till den kommittén, inklusive familjemedlemmar och minst ett barn.

Precis som i media var Apple under en gag-order och kunde inte berätta för någon förrän det gick ut i år – den enda anledningen till att vi lär oss om detta nu är att den nya administrationens rättvisa Avdelningen bestämde sig för att avslöja stämningar och gag-order för pressen.

Metadata är kraftfulla

Medan en av NYT: s källor insisterar på att Apple bara tillhandahöll metadata, inte foton eller innehållet i e-post, är har varit väletablerade i flera år att metadata är data: du kan lära dig mycket om du vet var, när och vem en viss person pratar med, särskilt om du kombinerar det med andra insikter. (En tidigare NYT-undersökning visade att mängden platsdata som smartphones redan avslöjar för datamäklare är tillräckligt för att identifiera någon personligen.)

Apple svarade inte omedelbart på en begäran om kommentar.

Förra lördagen lovade justitieministeriet att det inte längre i hemlighet skulle underordna register från journalister för att utrota läckor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here