Federal Trade Commission til at styrke håndhævelsen for at genoprette retten til reparation

0
39

 Aimee Chanthadavong < p class = "meta"> Af Aimee Chanthadavong | 22. juli 2021 – 01:46 GMT (02:46 BST) | Emne: Hardware

USA's Federal Trade Commission (FTC) meddelte, at de enstemmigt har stemt for at slå ned på ulovlige reparationsrestriktioner, der forhindrer små virksomheder, arbejdstagere, forbrugere og offentlige enheder i at fastsætte deres egne produkter.

FTC sagde, at det har vedtaget en politikerklæring rettet mod producenternes praksis, som den hævdede “gør det ekstremt vanskeligt for købere at reparere deres produkter eller shoppe for andre tjenesteudbydere at gøre det for dem”.

Kommissionen stemte 5-0 for at godkende politikerklæringen under et åbent kommissionsmøde onsdag.

I politikerklæringen [PDF] sagde Kommissionen, at den ville målrette reparationsrestriktioner, der overtræder antitrustlove, der håndhæves af FTC eller FTC-lovens forbud mod uretfærdige eller vildledende handlinger eller praksis.

“Selv om ulovlige reparationsrestriktioner generelt ikke har været en håndhævelsesprioritet for Kommissionen i en årrække, har Kommissionen besluttet, at den vil afsætte flere håndhævelsesressourcer til at bekæmpe denne praksis,” sagde den.

“I overensstemmelse hermed vil Kommissionen nu prioritere undersøgelser af ulovlige reparationsrestriktioner i henhold til relevante vedtægter såsom Magnuson-Moss Warranty Act og § 5 i Federal Trade Commission Act.”

Kommissionen opfordrede også offentligheden til at indgive klager over overtrædelser af Magnuson-Moss Warranty Act, som blandt andet forbyder at binde en forbrugers produktgaranti til brugen af ​​en bestemt tjenesteudbyder eller et bestemt produkt, medmindre FTC har givet afkald.

Det tilføjede, at Kommissionen også ville overvåge private retssager for at afgøre, om der er mønstre af uretfærdige eller vildledende handlinger eller praksis fra en producents side.

“Disse typer af begrænsninger kan øge omkostningerne for forbrugerne betydeligt, kvæle innovation, lukke forretningsmuligheder for uafhængige værksteder, skabe unødvendigt elektronisk affald, forsinke rettidig reparation og underminere modstandsdygtighed,” sagde FTC-formand Lina Khan under mødet.

“FTC har en række værktøjer, den kan bruge til at udrydde ulovlige reparationsrestriktioner, og dagens politiske erklæring vil forpligte os til at gå videre med dette emne med ny styrke.”

Flytningen kommer en uge efter, at USAs præsident Joe Biden underskrev en bekendtgørelse, der sigter mod at fremme konkurrence på tværs af mange sektorer, herunder online platforme og forbrugsenheder. Ordren pressede også på for bedre regulering for uafhængige tech-værksteder.

I henhold til bekendtgørelsen opfordres FTC også “til at udstede regler mod konkurrencebegrænsende begrænsninger for brug af uafhængige værksteder eller udførelse af DIY-reparationer af dine egne enheder og udstyr”.

Ret til reparation er blevet en global bevægelse. Nye regler blev for nylig introduceret for at tillade, at visse elektriske varer, der sælges i hele Europa, kan repareres i op til 10 år. Disse omfattede alle nye vaskemaskiner, hårtørrer, køleskabe og skærme – inklusive fjernsyn.

I Australien er der i øjeblikket en undersøgelse af retten til reparation i gang.

Tidligere på ugen som en del af undersøgelsen afslørede iFixit medstifter og administrerende direktør Kyle Wiens, hvordan virksomheder, herunder Apple, Samsung og Microsoft manipulerer designet af deres produkter og forsyningskæden for at forhindre forbrugere og tredjepartsreparatører i at få adgang til nødvendige værktøjer og dele til reparation af produkter såsom smartphones og bærbare computere.

“Vi har set producenter begrænse vores evne til at købe dele. Der er en tysk batteriproducent ved navn Varta, der sælger batterier til en lang række virksomheder. Samsung bruger tilfældigvis disse batterier i deres Galaxy øretelefoner … men når vi går til Varta og siger kan vi køber den del som en reparationsdel, de siger “Nej, vores kontrakt med Samsung tillader os ikke at sælge den.” Det ser vi i stigende grad, “sagde han og trak på nogle specifikke eksempler.

“Apple er berygtet for at gøre dette med chips på deres computere. Der er en bestemt opladningschip på MacBook Pro … der er en standardversion af delen, og så er der Apple-versionen af ​​den del, der sidder meget let tweaked, men det er tweaked nok, at det kun kræves for at arbejde på denne computer, og det firma er igen under kontraktmæssigt krav med Apple. ”

MERE OM RET TIL REPARATIONSBEVÆGELSE

IT-tjenesteudbyder Interactive rammer teknologivirksomheder for monopolistisk firmwaretaktik TCO Development mener, at ret til reparation vil forlænge IT-produkternes levetid 'Ret til reparation' ordre kan gøre det lettere og billigere at reparere din smartphone Apple-medstifter Steve Wozniak giver udtryk for støtte til ret til reparation Apple udvider uafhængigt reparationsudbyderprogram globalt

Relaterede emner:

Australien Pc'er Servere Storage Networking Data Centers Aimee Chanthadavong

Af Aimee Chanthadavong | 22. juli 2021 – 01:46 GMT (02:46 BST) | Emne: Hardware

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here