Khalids seneste musikvideo er et stort, sjusket kys til Silicon Valley

0
10

Grammy-nominerede sanger Khalid har et nyt album, der kommer ud, og den første single, “New Normal”, er lige så blød og blød som en sommereftermiddag, hvilket er underligt, fordi videoen, der ledsager sporet er stort set en risikokapitalists drøm.

Videoen skildrer en futuristisk utopi fuld af skyskraberhaver, autonome køretøjer, droneleverancer og smarte hjem. Khalids video fylder med ægte produkter fra ægte virksomheder, ikke generiske versioner – et tegn på, at sangeren måske havde noget input fra Silicon Valley til at udarbejde sit kærlighedsbrev til vores overvågningskapitalistiske mareridt om en fremtid.

Videoen skildrer en futuristisk utopi fuld af skyskraberhaver, autonome køretøjer, droneleverancer og smarte hjem

Du ved, at tingene har en interessant start, når Khalid, der vipper noget sykt blåligt lilla hår, ruller op til sin lejlighed i en robotaxi fra autonome køretøjsstart Zoox. Virksomheden, der ejes af Amazon, afslørede kun den brødristerformede førerløse shuttle i december sidste år. Den er ikke engang tilgængelig for offentligheden endnu, men i Khalids forestillede fremtid vrimler vejen med Zoox-pendler – og kun Zoox-pendler. (Jeg blev tipet til videoen af ​​en PR-repræsentant fra Zoox, men har endnu ikke modtaget et svar på, om virksomheden betalte for produktplaceringen.)

Mens Khalid danser gennem det indre af LA's Bradbury Building (gjort berømt af Blade Runner, en mere realistisk version af fremtiden), indsætter andre mennesker pakker i droner, der surrer rundt om bygningens store atrium. Hvorfor er dronerne inde i bygningen? Vil de ikke bare smadre ind i ovenlysvinduet? Er der en slags tagportal til dronerne, der formåede at blive installeret på trods af Bradbury-bygningens betegnelse som et nationalt historisk vartegn i 1977? Disse og andre spørgsmål bliver ubesvaret, da Khalid fortsætter med at dovne igennem sangen.

Sangeren går derefter ind i det, jeg kun kan beskrive som en desinficeret version af Korben Dallas 'lejlighed i' The Fifth Element '

Derefter går sangeren ind i det, jeg kun kan beskrive som en desinficeret version af Korben Dallas 'lejlighed i The Fifth Element (en anden mere nøjagtig skildring af vores kaotiske og straffende fremtid sammenlignet med dette). Rummet er næppe større end et skab, men væggene er foret med hydroponiske planter, hvilket jeg antager skal få os til at føle os bedre med at leve i det, der dybest set er en oplyst kiste. Khalid bruger en sprayflaske til at vandre sine planter. Vi har stadig sprøjteflasker i fremtiden!

Men måske talte jeg for tidligt, fordi det næste skud viser os et automatisk vandingssystem aktiveret af Khalids PS5. Igen rejser dette mange spørgsmål: hvor langt ind i fremtiden kan dette være, hvis han stadig har en PS5? Måske er han i retro-konsoller? Og hvorfor skulle PS5 kontrollere hans vandfiltreringssystem? Er det nu et smart home hub? Jeg er så forvirret.

Udenfor sværmer sværd af knæhøjde robotter til at rumme pladsen på fortovet. Marketingteamet hos Starship Technologies skal sparke sig selv over, at de ikke har fået deres brandnavn i denne video. Khalid synger ind i en slags smart hjemmepanel på sin væg, og hans vokal overføres tilsyneladende gennem leveringsrobotterne. Ikke sikker på, hvordan jeg har det med fortovsrobotter, der synger, samtidig med at vi træder vores tæer, men lad os gå videre.

Kun den fineste fintech til vores fyr Khalid.

I det, der ser ud til at være et særligt skamløst øjeblik for produktplacering, betaler sangeren eksternt for noget på sit smarte hjemmepanel (for hvad? Det er uklart) ved hjælp af Chime, en opstart, der siges at være værd $ 14,5 mia. Bruger nogen faktisk Chime? Det gør Khalid bestemt. Hvem har brug for Cash-appen? Kun den fineste fintech til vores fyr.

Når videoen vinder ned, slutter vi på billedet af Khalid, der åbner sine persienner for at se et kæmpe billboard uden for hans vindue, der reklamerer for raketrejser. Det er lidt uklart, hvad annoncen sælger. En 90-minutters raket tur til månen ville være virkelig, virkelig hurtig. Sandsynligvis for hurtigt til nogen af ​​de kvasi-realistiske teknologier i denne video. Er det punkt-til-punkt kommerciel raketrejse mellem LA og New York i retning af Elon Musks afbrudte idé fra et par år siden? Hvis det var tilfældet, ville 90 minutter være for lange. Sponsorerer Khalids pladeselskab, RCA, disse raketrejser? Farv mig skeptisk.

Khalids ubesværede kærlighed til Silicon Valley-kulturen burde ikke være så overraskende. Når alt kommer til alt debuterede sangeren sin single “New Normal” under en liveoptræden ved Virgin Galactics rumfartlancering, der sendte Virgin CEO Richard Branson helt ud i rummet. Han har tydeligvis et blødt sted for store, multinationale virksomheder, der søger at ændre strukturen i vores virkelighed.

Men selvom videoen måske er uhæmmet i sine romantiske følelser for Big Techs søgen efter at dominere vores liv, er sangteksterne faktisk lidt mere nuancerede, endda slags nederlagsmæssige. “Selvom jeg ikke kan love dig meget/du vil være fin, vil du have det fint,” kroiner Khalid. Jeg håber virkelig, det viser sig at være sandt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here