LG lovar att arbeta med 100% förnybar energi år 2050

0
59

 Campbell Kwan

Av Campbell Kwan | 22 juli 2021 – 04:05 GMT (05:05 BST) | Ämne: Innovation

 lg-förnybar energi-graf-01-768x310.png < p>

Bild: LG Electronics

LG Electronics lovade på torsdag att de kommer att övergå till drift med 100% förnybar energi 2050.

Övergången genomförs först i Nord Amerika, sa företaget, med LG: s kontor och tillverkningsanläggningar i den regionen som drivs av förnybar energi i slutet av 2021.

LG tillade att tillverkningsanläggningar utanför Sydkorea också är på mål att konvertera 50% av deras elbehov till förnybar energi fram till 2025.

För att förklara hur LG skulle uppnå 100% förnybar energi 2050, sa företaget det har planer på att installera solpaneler på sina byggnader, använda kraftköpsavtal som gör det möjligt för företag att köpa el direkt från leverantörer, använda kreditcertifikat för förnybar energi och delta i Sydkoreas Green Premium-program.

“Vårt åtagande att skapa ett bättre liv för alla kan bäst realiseras genom LGs övergång till förnybar energi och uppnå koldioxidneutralitet”, säger LG Electronics säkerhets- och miljöavdelningsdirektör Park Pyung-gu.

“I dagens värld, innovation händer inte bara i labbet, de måste också hända i våra fabriker och fabriker. Dagens tillverkare har en gång i livet möjlighet att ge nästa generation en värld som är värt att ärva och hos LG detta ansvar på mycket allvar. “

För två år sedan lovade LG att vara koldioxidneutralt 2030, vilket innebär att koldioxidutsläppen i produktionsfasen minskar till hälften av vad de släppte ut år 2030. Som en del av planen sa LG i sin senaste hållbarhetsrapport att det är på rätt väg att både uppnå 95% i återvinningsgraden för avfall på sina produktionsanläggningar och övergå till att bara använda el- eller vätgasbilar för företag till 2030.

Den sa också i hållbarhetsrapporten att den fortsatte att minska sina totala utsläpp av växthusgaser 1 och 2 2020 och släppte nästan 1,3 miljoner ton koldioxidekvivalens, vilket var 12% färre utsläpp jämfört med 2019. Scope 1-utsläpp är direkta utsläpp. från ägda eller kontrollerade källor medan utsläpp av omfattning 2 är indirekta utsläpp från genererad inköpt energi.

Löftet om att nå “100% förnybar energi” har långsamt blivit vanligare bland stora teknikföretag, bland annat Amazon, Microsoft och Oracle, som lovar ett liknande mål.

LG: s sydkoreanska landsmänn, Samsung, har dock ännu inte gjort ett liknande åtagande. Faktum är att Samsung Electronics släppte fler utsläpp av växthusgaser 2020 jämfört med året innan, enligt företagets årliga hållbarhetsrapport.

Rapporten [PDF] säger att Samsungs växthusgasutsläpp ökade med 5% jämfört med året innan -år och släppte 3,2 ton CO₂e (motsvarande CO₂) per 100 miljoner vunna intäkter, på grund av att företaget utvidgade sin produktion av halvledarproduktion och produktproduktion.

Med utsläppsökningen låg Samsung under sitt utsläppsmål för 2020 på 1,55 ton CO₂e per 100 miljoner vann, vilket är en minskning på 70% från 5,17 ton CO₂e per 100 miljoner vann 2008.

Relaterat täckning

Amazon presenterar sitt största enskilda förnybara energiprojekt någonsinOracle lovar att driva globala verksamheter med 100% förnybar energi Microsoft öppnar denna “avancerade och hållbara” datacenterregion nästa årSingapore öppnar flytande 60 megawatt solfarmGoogle förbinder sig att använda kol- fri energi 2030

Relaterade ämnen:

Korea CXO Digital Transformation Tech Industry Smart Cities Cloud  Campbell Kwan

Av Campbell Kwan | 22 juli 2021 – 04:05 GMT (05:05 BST) | Ämne: Innovation

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here