NextDC-omzet en EBIDTA stijgen naarmate het verlies kleiner wordt in FY2021

0
55

Asha Barbaschow

Door Asha Barbaschow | 27 augustus 2021 — 05:12 GMT (06:12 BST) | Onderwerp: Datacenters

nextdc-pic-07.jpg

Afbeelding: NextDC

Het Australische datacenterbedrijf NextDC heeft een onderliggende winst vóór rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) van AU$134,5 miljoen gerapporteerd voor 2021, een stijging van bijna AU$30 miljoen ten opzichte van de AU$105 miljoen die het een jaar eerder rapporteerde.

Toen de rente, belastingen, afschrijvingen en afschrijvingen eenmaal waren verantwoord, liep het bedrijf echter weg met een verlies van AU$20 miljoen na belastingen, een verbetering van AU$25 miljoen ten opzichte van het resultaat van vorig jaar.

CEO en MD Craig Scroggie prees het resultaat als vooruitlopend op de begeleiding.

“De resultaten van vandaag zijn een bewijs van het streven van het bedrijf naar uitmuntendheid, tegen een moeilijkere economische achtergrond als gevolg van de wereldwijde pandemie van COVID-19”, verklaarde hij.

Zie ook: NextDC zegt COVID-19 neemt de behoeften van Australische datacenters toe

De operationele cashflow steeg met AU$79,5 miljoen tot AU$133,2 miljoen en de investeringsuitgaven daalden met AU$116 miljoen ten opzichte van vorig jaar tot AU$301 miljoen.

< p>De omzet van datacenters voor het boekjaar eindigend op 30 juni 2021 bedroeg AU$246 miljoen, een stijging van 23% ten opzichte van het voorgaande jaar. NSW en de ACT waren goed voor 47% van de totale omzet.

Het totale gecontracteerde gebruik groeide met 5,5 MW — 8% — tot 75,5 MW, en het aantal klanten nam in het jaar met 183 toe tot in totaal 1.547. Ook de interconnecties stegen met 1.667 tot 14.718, goed voor 7,7% van de recurrente omzet. 87% van het gecontracteerde gebruik werd gefactureerd op 30 juni 2021.

NextDC gaf een update over de ontwikkelingsactiviteiten en vertelde de aandeelhouders dat de S2 Sydney-uitrusting in het jaar was voltooid, waardoor de totale geïnstalleerde capaciteit op 30 MW kwam. De bouw van S3 Sydney was ondertussen “goed gevorderd”, met de praktische voltooiing van fase 1 op schema voor 2H22 met een initiële capaciteit van 12 MW.

Het bedrijf heeft ook land veiliggesteld voor S4, waarvan het hoopt dat het een langetermijnuitbreidingscapaciteit van 300MW in de staat zal opleveren.

In Melbourne ging de M2-uitrusting verder met een toegevoegde capaciteit van 9 MW, met nog eens 9 MW op komst. Bij M3 is de geplande capaciteit toegenomen tot 150 MW na de aankoop van onroerend goed rondom de bestaande site, waardoor de totale landoppervlakte op ongeveer 100.000 m² komt. Het bedrijf zei dat de grondwerkzaamheden goed gevorderd zijn en dat de bouw is begonnen, en dat het op schema ligt voor praktische voltooiing in 1H23 met 13,5 MW aan initiële capaciteit.

In het westen heeft P1 in Perth nu plannen om doelcapaciteit verhogen tot 10 MW.

Het totale geplande vermogen in NSW/ACT is 130,8 MW, 225 MW in Victoria, 14,3 MW in Queensland en voor WA 30 MW.

Vooruitkijkend verwacht NextDC dat de omzet uit datacenterdiensten in 2022 AU$285-AU$295 miljoen zal bedragen, met een onderliggende EBITDA-prognose van AU$160-AU$165 miljoen. Het voorspelt kapitaaluitgaven in het bereik van AU$480-AU$540 miljoen.

GERELATEERDE DEKKING

NextDC voegt zich bij Fujitsu en Equinix als laatste gecertificeerd voor het opslaan van Canberra's gevoelige dataCloud-service en de overheid die MacTel stimuleert als Sprint terugkeert naar winst Telstra zegt dat de ommekeer is begonnen nu telco ziet dat de verkoop en winstgevendheid afnemen Southern Phone en MyRepublic vertrokken als enige telco's met dubbelcijferige klachten in de context

Verwante onderwerpen:

Australië Hardware Servers Netwerken Opslag Cloud Asha Barbaschow

Door Asha Barbaschow | 27 augustus 2021 — 05:12 GMT (06:12 BST) | Onderwerp: Datacenters

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here