Nu undersøger SEC også Activision Blizzard

0
24

Listen over offentlige instanser, der undersøger Activision Blizzard, er vokset til nu at omfatte SEC. Wall Street Journal rapporterede, at Securities and Exchange Commission har stævnet giganten til videospil, herunder administrerende direktør Bobby Kotick, for optegnelser vedrørende beskæftigelse, separationsaftaler og kommunikation mellem ledende medarbejdere. Wall Street Journal -rapporten siger, at SEC undersøger, om Activision Blizzard rettidigt videregav oplysninger om chikane og diskriminationskrav til investorer.

For to måneder siden stævnede California Department of Fair Employment and Housing Activision Blizzard for at lette en kultur med misbrug, chikane og diskrimination. Klagen påstår, at medarbejdere deltog i aktiviteter som en “terningegang”, hvor mænd drak store mængder alkohol, mens de flyttede fra arbejdsstation til arbejdsstation “famlede” eller på anden måde chikanerede kvindelige medarbejdere. Der var også en beretning om den berygtede “Cosby -suite”, hvor Blizzard -medarbejdere oprettede et værelse på Blizzcon i 2013, hvor mænd forsøgte at lægge kvinder med alkohol i bestræbelserne på at sove hos dem.

I kølvandet på den oprindelige sag anlagde Blizzard -medarbejdere en walkout og dannede en medarbejderaktivistgruppe, der agiterede for at afslutte tvungen voldgift og større gennemsigtighed vedrørende løn og forskellig ansættelsespraksis. En række Blizzard -ledere har enten forladt virksomheden eller er forsvundet fra offentlighedens øjne. J. Allen Brack, administrerende direktør for Blizzard, trådte tilbage den 3. august. Samme dag forlod chefen for globale menneskelige ressourcer Jesse Meschuk også virksomheden. Brack blev i retssagen navngivet for at have kendt til og undladt at afhjælpe overgreb mod kvindelige medarbejdere, og Blizzard HR blev også citeret som medskyldig part anklaget for at overse eller undersøge påstande om chikane og andre overtrædelser.

Frances Townsend – Activision Blizzards vicepræsident for virksomheders anliggender og tidligere rådgiver for Homeland Security – kaldte retssagen for “et forvrænget og usandt billede af vores virksomhed.” Efter voldsomt tilbageslag på hendes sociale medier udsendte administrerende direktør Bobby Kotick en pressemeddelelse, der kaldte Blizzards svar på retssagen “tonedøv” og lovede handling, der blandt andet indeholdt medarbejders lytningssessioner. Ifølge en kilde hos Blizzard var disse lytningssessioner lidt mere end “propagandasessioner” og sluttede, efter at medarbejderne klagede over deres kvalitet.

Denne nyeste undersøgelse er den seneste i en række sager mod Activision Blizzard. I sidste uge indgav Blizzard-medarbejderaktivistgruppe A Better ABK, med hjælp fra CODE-CWA-en digital arbejdskraftorganisation-en tiltale til National Labor Relations Board. Klagen vedrører Activision Blizzard:

truede medarbejdere, som de ikke kan tale om eller kommunikere om løn, timer og arbejdsvilkår; fortalte medarbejdere, at de ikke kan kommunikere med eller diskutere igangværende undersøgelser af lønninger, timer og arbejdsvilkår fastholdt en alt for bred socialpolitik håndhævede politikken på de sociale medier over for medarbejdere, der har beskyttet samordnet aktivitet truede eller disciplinerede medarbejdere på grund af beskyttet samordnet aktivitet engageret i overvågning af medarbejdere, der beskæftiger sig med beskyttet samordnet aktivitet og beskæftiger sig med medarbejdere om beskyttet samordnet aktivitet.

Ifølge Wall Street Journal samarbejder Activision Blizzard med efterforskning.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here