Fox försöker bygga ett maskerat Singer NFT -community

0
13

Någon TV -studio skulle bli den första att knyta ett stort NFT -projekt till en stor show, och det visar sig vara Fox – företaget lanserar MaskVerse, en NFT -samling/spel/sak som knyter an till The Masked Singer. Fox har visat intresse för att göra NFT-bindningar tidigare, men den här lutar sig till en samhällsaspekt som vi har sett andra NFT-projekt använda (ibland till stor framgång, andra gånger till katastrof). Fox verkar också som att det vill att det här projektet ska bli mer av A Thing än de samlarobjekt som släppts av andra tv -program.

Företaget säger att den första NFT för showen, som kommer att vara gratis och ge “särskild tillgång” till MaskVerse's Discord, kommer att lanseras på onsdag (tillsammans med naturligtvis ett avsnitt av The Masked Singer). Efter det kan människor köpa paket med NFT för att bygga samlingar, och i november kommer Fox att lägga till ett spel där spelare kan rösta om vad som kommer att hända med tävlande i spelshowen. Priset för att gissa rätt blir möjligheten att köpa ännu sällsynta NFT -förpackningar.

Vad är en NFT?

NFT: er låter dig köpa och sälja ägande av unika digitala föremål och hålla reda på vem som äger dem med blockchain. NFT står för “non-fungible token”, och det kan tekniskt innehålla allt digitalt, inklusive ritningar, animerade GIF-filer, låtar eller objekt i videospel. En NFT kan antingen vara enstaka, som en verklig målning, eller en kopia av många, som handelskort, men blockchain håller reda på vem som äger filen.

NFTs har tagit rubriker på sistone, en del sålt för miljoner dollar, med högprofilerade memes som Nyan Cat och solglasögonen “deal with it” som säljs på auktion. Det diskuteras också mycket om NFT: s massiva elanvändning och miljöpåverkan. Om du (förståeligt nog) fortfarande har frågor kan du läsa igenom våra vanliga frågor om NFT.

Fox säger att människor kommer att kunna handla eller sälja sina NFT halvvägs genom The Masked Singer -säsongen så att de kan bygga kompletta samlingar. Genom att få en fullständig samling av “Common Masks” får du tillgång till ännu mer exklusiva digitala artiklar, enligt MaskVerse FAQ, liksom möjligheten till verkliga priser (och förmodligen lite extra styrka i Discord). NFT: erna kommer först bara att kunna köpas med kreditkort eller PayPal, men Fox säger att stöd för kryptokurvor kommer “snart”. Om du är intresserad av blockchain-tekniken som företaget använder för att göra allt detta går vanliga frågor ganska ingående.

Fox har visat stort intresse för att göra showbaserade NFT tidigare, till och med meddelat att det har skapat ett företag som heter Blockchain Creative Labs för att få det att hända. Det tillkännagav redan Krapopolis, en show skapad av Rick och Morty, medskapare Dan Harmon, som kommer att ”kurateras helt på Blockchain”. Istället för att fokusera på att släppa innehåll och relaterad merch på blockchain verkar det som om MaskVerse är Fox som försöker utnyttja en show med en redan existerande fanbase för att få folk upphetsade över NFT-handel, NBA Top Shot-stil.

MaskVerse är lite mer än samlarobjekt för en föreställning

Det är inte ett överraskande drag med den senaste hypen kring NFT -samhällen som Bored Ape Yacht Club eller Pudgy Penguins, men det kommer att bli intressant att se om det är framgångsrikt – kommer de potentiella förmånerna att vara intressanta nog för att få The Masked Singer's mainstream -publik investerat i ett NFT -spel? Kommer löftet från NFT att få kryptomänniskor till showen? Det är svårt att avgöra om det är troligt, men med tanke på att Fox's vanliga frågor säger att blockchain har en öppen händelselogg bör det vara relativt enkelt att berätta hur många som är intresserade.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here