Lagstiftare vill ta bort lagligt skydd från Facebook News Feed

0
12

Demokratiska lagstiftare vill att sociala nätverk står inför rättsligt ansvar om de rekommenderar skadligt innehåll till användare. Reps. Anna Eshoo (D-CA), Frank Pallone Jr. (D-NJ), Mike Doyle (D-PA) och Jan Schakowsky (D-IL) införde “Justice Against Malicious Algorithms Act”, som skulle ändra avsnittet 230: s skydd för att utesluta ”personliga rekommendationer” för innehåll som bidrar till fysisk eller allvarlig känslomässig skada.

Lagförslaget följer en rekommendation som Facebook -visselblåsaren Frances Haugen gjorde inför kongressen förra veckan. Haugen, en tidigare anställd som läckte ut omfattande intern Facebook -forskning, uppmuntrade lagstiftare att slå ned på algoritmer som marknadsför, rankar eller på annat sätt beställer innehåll baserat på användarengagemang. Det gäller webbtjänster med över 5 miljoner besökare varje månad och utesluter vissa kategorier av material, inklusive infrastrukturtjänster som webbhotell och system som returnerar sökresultat.

Lagförslaget gäller inte för mycket små tjänster eller sökrankningar

För plattformar som omfattas riktar räkningen mot 230 § i Communications Decency Act, som hindrar människor från att stämma webbtjänster över innehåll från tredje part. som användare lägger upp. Det nya undantaget skulle låta dessa fall fortsätta om tjänsterna medvetet eller hänsynslöst använde en “personlig algoritm” för att rekommendera innehållet i fråga från tredje part. Det kan inkludera inlägg, grupper, konton och annan information från användaren.

Lagförslaget skulle inte nödvändigtvis låta människor stämma över den typ av material som Haugen kritiserade, som inkluderar hatprat och anorexia-relaterat innehåll. Mycket av det materialet är lagligt i USA, så plattformar behöver inte en extra ansvarsskydd för att vara värd för det. (Ett uttalande från Pallone utfärdade också webbplatser för att främja “extremism” och “desinformation”, vilket inte heller nödvändigtvis är olagligt.) Lagförslaget omfattar också endast personliga rekommendationer, definierade som att sortera innehåll med en algoritm som “bygger på information som är specifik för en individ . ” Företag kan till synes fortfarande använda storskalig analys för att rekommendera det mest populära allmänna innehållet.

I sitt vittnesmål föreslog Haugen att målet var att lägga till allmän juridisk risk tills Facebook och liknande företag slutade använda personliga rekommendationer helt och hållet. “Om vi ​​reformerade [Sektion] 230 för att göra Facebook ansvarig för konsekvenserna av deras avsiktliga rangbeslut, tror jag att de skulle bli av med engagemangsbaserad ranking,” sa hon.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here