Modular Framework laptop får en markedsplads for alle disse moduler

0
6

Framework, producenter af den modulære 13,5-tommer Framework-bærbare computer, der er designet til let at blive repareret og opgraderet, har lanceret en dedikeret markedsplads fyldt med reservedele og opgraderinger til sin bærbare computer. Ved at skrive i et blogindlæg sagde virksomheden, at markedet i øjeblikket er fokuseret på udskiftningsdele og udvidelseskort, men at det håber at tilføje flere tilpasningsmoduler som yderligere sprogtastaturer senere i år samt tredjeparts- og samfundsudviklede moduler i 2022 .

Det er et vigtigt skridt for den modulære bærbare computer, som har sendt i lidt over to måneder. Når alt kommer til alt, betyder den bærbare computers 10/10 iFixit -score for reparation ikke meget, hvis du ikke kan få en reservedel, når en komponent fejler. Og hvem er ligeglad med, om en bærbar computer kan opgraderes, hvis der ikke er interessante moduler, der faktisk er tilgængelige til at opgradere den med.

Markedspladsen indeholder allerede en række udvidelseskort til den bærbare computer, som er designet til at passe ind i sine fire modulære rum for at tilføje alt fra ekstra opbevaring til funktioner som MicroSD -kortpladser eller flere USB -porte. Der er også brugeropgraderbar RAM og lagerplads til salg. Men butikken er klart et igangværende arbejde og viser en lang række andre varer som udskiftning af CPU-udstyrede bundkort, tastaturer og reservedele som batterier og displays som “kommer snart.”

Framework har startet en solid start med at sikre, at dets bærbare computere let kan repareres, når de går i stykker, men det vil tage et stykke tid, før vi ved, om det virkelig er leveret på sit løfte om en bærbar computer, der kan opgraderes over tid. Det er et løfte, der er blevet givet mange gange gennem årene. Bare sidste år opdagede Dells forsøg på en opgraderbar bærbar computer med Alienware Area-51m, kun en model senere.

Der har været lignende højt profilerede forsøg på at bringe modulære designs til smartphones. Men i årenes løb har forsøg fra virksomheder som LG, Google og Motorola ikke haft stor indflydelse. Bæredygtig smartphone -producent Fairphone har oplevet større succes og annoncerede for nylig sin nye Fairphone 4 -smartphone. Men Fairphones fokus har altid været mere på lette reparationer i lang levetid, frem for at tilbyde opgraderede komponenter over tid.

Hvis du er interesseret i at afhente en bærbar computer til dig selv, starter priserne til $ 999 for en samlet model med en Intel i5-1135G7 CPU, 8 GB RAM og 256 GB lagerplads. Der er også en model med en mere overkommelig startpris på $ 749, hvis du er glad for at foretage montering eller dyrere færdigmonterede versioner med hurtigere Intel i7-processorer og mere RAM og lagerplads. Alle versioner leveres med en 13,5-tommer 3: 2 2256 x 1504 skærm, et 1080p webcam og 55Wh batteri. I skrivende stund siger Frameworks websted, at nye ordrer skal sendes i næste måned.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here